صدور مجوز فعالیت بیش از 150 رسانه در کرمانشاه
به گزارش اقتصادنیوز، مریم عباسی امروز در گفتگو با خبرگزاری فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: بیش از 150 مجوز رسانهای در استان کرمانشاه اعطا شده است که قالب بیش از 60 درصد آنها نشریات کاغذی هستند، اما با پایش معاونت مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان متوجه شدیم کمتر از 30 عدد از این نشریات فعالیت دارند.
این کارشناس مطبوعات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت کاغذ از ابتدای سال اخیر، بسیاری از نشریات به بهانه افزایش قیمت کاغذ دست از کار فرهنگی و تولیدی کشیده و فعالیت چندانی ندارند و این در حالی است که به راحتی می توانند با راهکارهای مختلف همچون تبدیل مجوز خود به پایگاه خبری به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با اشاره به موارد قانونی برخورد با نشریات نامنظم در چاپ، گفت: در سال گذشته در صورت عدم فعالیت یک نشریه بیش از 6 ماه بنا بر ماده 16 نظارت بر نشریات، نشریه مربوطه لغو مجوز میشد، اما با توجه به توصیه و تاکیدات مسؤولان وزارت فرهنگ ارشاد با توجه به افزایش چند درصدی قیمت کاغذ اعمال قانون براساس این ماده فعلا سختگیرانه نیست.
عباسی در خصوص وضعیت تیراژ واقعی و غیرواقعی نشریات استان، گفت: در استان کرمانشاه علاوه بر نشریاتی که به بهانه نبود کاغذ مدتها از انتشار آخرین شماره آنها میگذرد، نشریاتی وجود دارد که تیراژ آنها حتی کمتر از 50 نسخه است و تنها به اسم یک نشریه فعال هستند و نمود و تاثیری در سطح جامعه ندارند.
وی در بیان دلایل عدم انتشار نشریات کاغذی، افزود: علاوه بر بالا رفتن قیمت کاغذ، براساس دستورالعملی که به ادارههای ارشاد در خصوص تعلق گرفتن آگهی صورت گرفت نشریاتی که بعد از تاریخ 16 دیماه 1396 مجوز خود را اخذ کردهاند هیچگونه آگهی از طرف ارشاد تعلق نمیگیرد و این مساله به دلیل پایش توان و انگیزه مدیران مسؤول نشریات برای اخذ مجوز است.
عباسی با اعلام این خبر که هم اکنون بیش 26 رسانه در استان منتظر اخذ مجوز هستند، گفت: هم اکنون در استان کرمانشاه بیش از 150 رسانه دارای مجوز وجود دارد که بخش زیادی از آنها از فعالیت فرهنگی و تولید محتوا کاملا خالی بوده و تنها به کپی کردن از سایر رسانهها و خبرگزاری ها مشغول بوده و با این شرایط حدود 26 رسانه دیگر در سامانه جامع رسانههای کشور منتظر اخذ مجوز در استان کرمانشاه هستند.
وی ادامه داد: با بررسی تعداد نشریات فعال استان کرمانشاه با سایر استانهای کشور و همچنین بررسی حجم مطالب تولید شده و تاثیرگذاری فرهنگی رسانهها در سطح استان باید اذعان کرد که این حجم از مجوز رسانه و درخواست آن برای استان کرمانشاه بسیار بالا و غیرقابل تصور است.
این کارشناس حوزه مطبوعات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در پایان، خاطرنشان کرد: امیدواریم تمام کسانی که برای اخذ مجوز اقدام میکنند توجه داشته باشند که رسانهها پس از اخذ مجوز باید به فعالیت فرهنگی و تولید محتوا و تاثیرگذاری در جامعه مشغول باشند و تنها صرف اخذ مجوز هیچ دردی را از کسی دوا نمیکند.