سیستم عامل اختصاصی هواوی رسما معرفی شد
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از دیجیاتو، این نرم افزار همانطور که مدیران هواوی نیز چندی قبل خبر دادند در وهله نخست برای محصولات اینترنت اشیاء (نظیر نمایشگرها، پوشیدنی ها، اسپیکرهای هوشمند و دستگاه های درون خودرو) طراحی شده و نه اسمارت فون ها، با این وجود یو اعلام کرد در صورتی که هواوی دیگر نتواند به اکوسیستم اندروید گوگل دسترسی پیدا کند، از سیستم عامل هارمونی در تلفن های هوشمندش استفاده خواهد کرد اما تا آن زمان به پشتیبانی از اندروید ادامه می دهد.
سخنرانی یو در رابطه با ویژگی های هارمونی بسیار تخصصی بود با این حال او از هارمونی تحت عنوان یک سیستم عامل توزیع یافته مبتنی بر میکروکرنل یا ریز هسته یاد کرد که با گذشت زمان قدیمی نمی شود و در تمامی سناریو ها میتوان از آن استفاده نمود. هارمونی پلتفرمی متن باز است و به خاطر امکان استفاده در دستگاه های مختلف میتوان آن را بیشتر رقیبی برای فیوشا گوگل دانست که به زودی عرضه می گردد. در مقابل اما اندروید به خاطر مکانیزم قدیمی اش برای ارائه آپدیت و نسخه های متعددی که از آن در بازار هست کارایی لازم را دیگر از دست داده است.
با در نظر داشتن طراحی میکروکرنل هارمونی، هیچگونه دسترسی به روت آن وجود ندارد (میکروکرنل به واسطه جدا بودنش از سرویس های کرنل اکسترنال، حفاظت می شود) و در نتیجه سیستم عامل با سرعت بیشتری بالا می آید. این پلتفرم همچنین از تایید رسمی استفاده می کند؛ منظور مجموعه رویکردهای ریاضی است که در حوزه های امنیتی و حساس برای تشخیص آسیب پذیری ها مورد استفاده قرار می گیرند.
هارمونی سیستم عامل سبکی است با این حال اما به لحاظ عملکردی بهبودهای قابل توجهی نسبت به اندروید دارد. برای مثال به لطف بهره گیری از یک انجین خاص به نام Deterministic Latency Engine بهتر میتواند منابع سیستم عامل را با استفاده از تحلیل های آنی و پیش بینی سناریوهای آینده، تخصیص دهد.
هارمونی همچنین امکان ارتباط بسیار سریع درون فرایندی یا Inter Process Communication را میسر می کند؛ منظور در واقع همان ارتباط میان سرویس های میکروکرنل و کرنل استاندارد نظیر فایل سیستم، شبکه، درایور، اپلیکیشن ها و مواردی از این دست است. هواوی ادعا می کند که عملکرد IPC هارمونی نسبت به فیوشای گوگل پنج برابر سریع تر است.
طبق گفته آقای یو سیستم عامل هواوی از سال ۲۰۱۷ تاکنون در دست ساخت است و نسخه ای که این شرکت امروز رونمایی کرد در ابتدا روی نمایشگرهای هوشمند آن نظیر هواوی ویژن نصب می شود که تا پایان امسال وارد بازار می گردد.
این سیستم عامل ترکیبی از هسته لینوکس، سیستم عامل لایت هواوی و همچنین ریزهسته خود را دارد با این حال نسخه ۲.۰ آن که قرار است در سال ۲۰۲۰ از راه برسد تنها ریز هسته هارمونی را در خود دارد و میتوان آن نسخه را هارمونی واقعی خواند.
هواوی مدعی شده که سیستم عامل اختصاصی اش در زمینه گرافیکی نیز عملکردی در سطح بالا را به نمایش می گذارد و در نتیجه به زودی از آن در پی سی های ویژه هنرمندان و گرافیست ها استفاده خواهد کرد. همانطور که اشاره شد پوشیدنی های هوشمند در کنار سیستم های سرگرمی داخل خودروها، اسپیکرها و هدست های واقعیت مجازی از دیگر محصولات هدف برای هارمونی هستند.
در اسلایدهایی که هواوی امروز پیش روی مخاطبانش گذاشت عمدا حرفی از تلفن های هوشمند در کنار هارمونی به میان نیامد تا مبادا به مذاق مدیران گوگل خوش نیاید، با این حال یو تایید کرد در آینده ممکن است زمانی فرا برسد که این شرکت دیگر از اکوسیستم اندروید در محصولاتش پشتیبانی نکند، هرچند که توسعه دهندگان میتوانند اپ های اندرویدی خود را با استفاده از کامپایلر ARK هواوی به سیستم عامل هارمونی آن پورت کنند.
ریچارد یو در سخنان خود مدعی شد که هارمونی هر زمان که لازم باشد آماده استفاده است با این حال اما به سختی می توان گفت که آیا تمامی مزایای ذکر شده برای آن میتوانند توسعه دهندگان و کاربران را در کنار گذاشتن اندروید راضی کنند یا خیر. از سوی دیگر این شرکت با مساله عدم اعتماد در غرب روبروست و فشار مستمر آمریکا روی آن موفقیت این سیستم عامل نوظهور را در کشورهای مختلف با چالش های بزرگی روبرو خواهد کرد.