درخواست‌ها برای استعفای جانسون بعد از لغو تعلیق پارلمان انگلیس

کدخبر: ۳۰۴۶۳۱
اقتصاد نیوز:شخصیت‌های ارشد احزاب «کارگر» و «حزب ملی اسکاتلند»، ضمن استقبال از غیرقانونی خواندن تعلیق پارلمان انگلیس از سوی دیوان عالی، استعفای نخست‌وزیر را خواستار شدند.
درخواست‌ها برای استعفای جانسون بعد از لغو تعلیق پارلمان انگلیس

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از فارس، دقایقی بعد از اعلام تصمیم عالی‌ترین نهاد حقوقی انگلیس علیه اقدام دولت این کشور در تعلیق پارلمان، چهره‌های سیاسی در این کشور بر لزوم استعفای «بوریس جانسون» از مقام نخست‌وزیری تاکید کرده‌اند.

قضات دیوان عالی انگلیس به اتفاق آرا امروز بعد از ظهر ضمن بررسی شکایت طرح شده در رابطه با تعلیق پارلمان این کشور، تصمیم دولت جانسون را غیرقانونی اعلام کرده و بر لغو تعلیق پارلمان تاکید کردند.

طبق گزارش رسانه‌های انگلیس با توجه به این حکم دیوان عالی، پارلمان قانونا می‌تواند فورا کار خود را از سر بگیرد و از تعلیق در آید.

به دنبال اعلام حکم دیوان عالی انگلیس، چهره‌های سرشناس احزاب اپوزیسیون در این کشور از این تصمیم استقبال کردند.

«ایان بلکفورد» عضو ارشد حزب ملی اسکاتلند ضمن استقبال از رای دیوان عالی درباره تعلیق پارلمان گفت: «بوریس جانسون هرگز توسط مردم (برای منصب نخست‌وزیری) انتخاب نشده بود و او باید کاری آبرومندانه انجام داده و استعفا دهد».

اشاره این قانونگذار اسکاتلندی به این واقعیت است که بوریس جانسون بعد از ناکامی «ترزا می» رهبر سابق حزب محافه‌کار و نخست‌وزیر سابق انگلیس در اجرای توافق برگزیت، توسط اعضای این حزب به عنوان رهبر جدید و نخست‌وزیر تازه انتخاب شده بود.

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر، اصلی‌ترین رقیب حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس هم که پیش از این بارها به مواضع جانسون در زمینه برگزیت و تعلیق پارلمان تاخته بود، به حکم دیوان عالی واکنش نشان داد و تلویحا خواستار استعفای او شد.

کوربین ضمن استقبال از حکم امروز سه شنبه دیوان عالی انگلیس گفت: «من از بوریس جانسون دعوت می‌کنم که موقعیت خود را در نظر بگیرد».

رهبر حزب کارگر انگلیس افزود: «دیوان عالی حکم داده که نخست‌وزیر در تعطیل کردن پارلمان اقدامی غیرقانونی انجام داده و به دموکراسی اهانت و از قدرت سوءاستفاده کرده است».

ششم شهریورماه بود که «الیزابت دوم» ملکه انگلیس درخواست جانسون برای تعلیق پنج هفته‌ای پارلمان این کشور تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) را تأیید کرده بود.

این اقدام، راه را برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق دو طرف درباره برگزیت باز می‌گذاشت چرا که در این صورت قانونگذاران انگلیسی برای تصویب هرگونه مصوبه که دولت جانسون را از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا بازمی‌داشت، زمان کافی نداشتند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید