چرا بهار سهم بیشتری از خیابان های تهران دارد؟

کدخبر: ۳۰۶۲۵۶
اقتصادنیوز : رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در خصوص تکرار نام «ملک الشعرای بهار» در دو معبر نزدیک به هم توضیح داد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، خیابان های این شهر پر از نام های تکراری است. پر از بن بست لاله و کوچه های  اول و دوم. اما این که به فاصله کوتاهی دو خیابان به نام یک شاعر نام گذاری شده باشده باشد کم سابقه است. انگار نام گذاران معابر پایتخت بهار را بیش از شاعران دیگر دوست داشته باشند.

بهار امسال نام ۲۲ هنرمند وشاعر را برای ۲۲ معبر و خیابان های این شهر برگزیدند. یکی از نام ها « ملک الشعرای بهار بود ». اما قبل از این نام گذاری چند قدم مانده به خیابان مشخص شده برای نام جدید خیابان دیگری هم به نام بهار نام گذاری شده بود.  

محمدجواد حق‌شناس درباره معابری که نام‌های مشابهی دارند مانند ملک‌الشعرای بهار، به مهر می‌گوید: متأسفانه این ایراد درست است، برخی معابر در تهران وجود دارد که نام‌های تکراری دارند. تکرار برخی نام‌ها حتی به بیش از ۱۵۰ مورد می‌رسد مثل نام «مریم، نیلوفر، لادن و... و. » حتی خیابان‌هایی داریم که به نام شهدای بزرگ نامگذاری شده اما تکراری است مانند «شهید رجایی، شهید مطهری، باهنر و ...» که در محلات مختلف به دلیل علاقه‌مندی که به این شهدای گرانقدر وجود داشته، این نام‌ها تکرار شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه با کمک سازمان فناوری اطلاعات، تمامی معابر ثبت شده و فراوانی نام‌ها مشخص خواهد شد، ادامه می‌دهد: یکی از تکنیک‌های نامگذاری، یکه‌سازی نام‌ها است و ما به سمت تغییر و تبدیل نام‌های تکراری خواهیم رفت.

او در خصوص تکرار نام «بهار» در دو معبر نزدیک به هم نیز توضیح می‌دهد: خیابان بهار اصلی بر اساس مصوبه شورای شهر تهران به احترام ملک‌الشعرای بهار، به همین نام تغییر پیدا کرد و کوچه‌ای که خانه بهار در آن قرار داشت و به اسم «محمدتقی بهار» نامگذاری شده باید اصلاح شود که می‌تواند به نام «ملک‌الشعرا» نامگذاری، تا از این دوگانگی خارج شود.

 الهام فخاری عضو دیگر کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران می‌گوید: ما دو خیابان به نام «بهار» نداریم، بلکه کوچه‌ای به نام «محمدتقی بهار» بوده که بر اساس مصوبه شورای شهر، خیابان «بهار» به نام «ملک‌الشعرای بهار» تغییر نام داد و کوچه‌ای که به اسم استاد محمدتقی بهار بود نیز با همان نامگذاری حفظ شده زیرا خانه وی در آن کوچه قرار دارد.

او در پاسخ به این پرسش که قرار گرفتن دو نام مشابه در دو خیابان نزدیک به هم باعث اشتباه شهروندان نخواهد شد، می‌افزاید: در تقسیمات شهری، معبر اولیه که به نام محمدتقی بهار بود، کوچه است و نامگذاری ما بر روی یک خیابان است بنابراین مشکلی ایجاد نمی‌شود.

فخاری در خصوص اینکه در کوچه محمدتقی بهار، تابلویی به نام «موزه بهار» نصب شده اما هنوز خبری از این موزه در کوچه نیست، می‌گوید: خانه این شاعر در این کوچه قرار دارد و در حال مذاکره هستیم تا مقدمات لازم برای ایجاد موزه بهار انجام شود.

 مدتی پیش سازمان فاوا شهرداری تهران، آماری از کوچه ها و خیابان های شهر تهران منتشر کرد. در این اطلاعات نام های پر تکرار تهران نیز اعلام شد. بر اساس این آمار  تهران ۲۸ هزار و ۲۰۸  کوچه دارد که هر کدام از آن‌ها می‌تواند دستخوش تغییراتی از جمله تغییر نام، تخریب یا گسترش شود بنابراین با توجه به ضرورت حفظ این داده‌ها به‌روزرسانی آن‌ها در نقشه تهران و سامانه‌های مرتبط با آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

تهران همچنین ۶۰ بزرگراه دارد. تعداد خیابان‌های اصلی این شهر ۳۴۵ و خیابان‌های فرعی آن ۲ هزار و ۳۵۱ است.

شهر تهران ۵۹ جاده، ۷۱۸ میدان، ۲۷۱ بلوار، ۳۷ پیاده‌راه و بیش از ۳۲هزار بن بست دارد که از میان آن‌ها برخی معابر، فاقد نام و یا دارای نام‌های تکراری هستند. برای مثال «بن بست اول» با هزار و ۷۹۴ بار استفاده برای نام‌گذاری بن‌بست‌های تهران، تکراری‌ترین نام در میان آنهاست.

در میان کوچه‌ها نیز «کوچه دوم» با ۲۴۵ بار تکرار، بیشترین میزان نام‌گذاری را دارد. دلیل اینکه «کوچه اول» رکورد دار نیست، تقسیم این نام‌گذاری میان دو واژه «یکم» و «اول» است که جمعاً ۳۱۹تاست.

همچنین در میان نام‌های خاص، اسامی «یاس»، «لاله» و «حسینی» بیشترین مورد استفاده را در نام‌گذاری کوچه‌ها و بن‌بست‌های پایتخت دارد.  

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید