۱۰ کارخانهی غول دنیا!
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از همشهری آنلاین، همیشه به برجها و ساختمانهای بزرگ بهعنوان ابرسازههای جهان نگاه کردهایم، شاید به این خاطر که آنها بیشتر از سایر ساختمانها در چشم بودهاند. ابهت برجها شاید نظر خیلیها را جلب کرده باشد، اما در میان کارخانهها این ماجرا شکل مهمتری دارد. در اینجا میخواهیم به معرفی ۱۰ کارخانه بزرگ دنیا بپردازیم که هر کدام برای خود ویژگیهای خاصی دارد؛ ۱۰غول دنیای صنعت!
کارخانه تسلا
فرمونت، کالیفرنیا - آمریکا - ۵۱۰,۰۰۰ متر مربع
امکانات اولیه برای تولید خودروهای برقی تسلا در این کارخانه قرار دارد. بیش از ۱۶۰ روبات متخصص که در میان آنها ۱۰ روبات از بزرگترین روباتهای دنیا نیز به چشم میخورد در این محل مشغول فعالیت هستند. تقریبا هفتهای هزار خودرو در این کارخانه تولید میشود.
کارخانه اولسان شرکت هیوندای موتور
اولسان - کرهجنوبی - ۵,۰۵۰,۰۰۰ متر مربع
امکانات اصلی تولید محصولات شرکت، در این کارخانه هست. ۳۴ هزار نفر در این کارخانه بزرگ، روزانه بهطور متوسط ۵۶۰۰ خودرو تولید میکنند. این کارخانه، بندر، آتشنشانی و بیمارستان اختصاصی خود را هم دارد.
کارخانه وولفسبورگ فولکسواگن
وولفسبورگ - آلمان - ۶,۵۰۰,۰۰۰ متر مربع
بزرگترین کارخانه خودروسازی جهان از آن شرکت فولکسواگن آلمان است. آنها نخستین شرکتی بودند که از رنگهای دوستدار محیطزیست در محصولاتشان استفاده کردند. ساختمان کارخانه آنقدر بزرگ است که کارگران مجبورند برای جابهجایی در طبقات از دوچرخه استفاده کنند.
کارخانه بوئینگ
اِوهرت، واشنگتن - آمریکا - ۳۹۸,۰۰۰ متر مربع
بوئینگهای ۷۴۷، ۷۶۷، ۷۷۷ و ۷۸۷ در این کارخانه مونتاژ میشود. ساختمان کارخانه بوئینگ از نظر فضا، بزرگترین سازه جهان با حجم ۱۳ میلیون و ۳۷۶ هزار و ۳۸ متر مربع بهحساب میآید. این ساختمان پس از سفارش ۲۵ فروند جمبوجت ۷۴۷s توسط شرکت پنامریکن در سال ۱۹۶۷ ساخته شد.
کارخانه ژان - لوک لاگاردر
تولوز، بلاناک - فرانسه - ۱۲۲,۵۰۰ متر مربع
در این کارخانه آخرین قطعات هواپیمای ۸۰۰ نفره ایرباس A۳۸۰ به آن مونتاژ میشود. کارخانه ژان- لوک لاگاردر شامل یک سالن بزرگ به طول ۲۵۰ متر، عرض ۱۱۵ متر و ارتفاع ۴۶ متر و ۶ سالن ۱۰۰×۱۰۰ دیگر میشود. در کارخانه ۲۰۰ هکتاری تجهیزات و امکانات بسیاری مانند رستوران، نیروگاه و تصفیهخانه آب قرار گرفته است.
لوما فابریکس
لیپایا - لتونی - ۱۱۵,۶۴۵ متر مربع
این کارخانه در سال ۱۹۶۵ و در واقع در اتحاد جماهیر شوروی سابق برای تولید مواد اولیه پوشاک زنانه ساخته شد. لوما فابریکس، یکی از بزرگترین کارخانجات صنعت پارچه و بزرگترین کارخانه پارچهبافی جهان است. ساختمان لوما فابریکس، ۲۲۵ متر طول و ۵۰۵ متر عرض دارد.
مهیر ورفت داکال ۲
پاپنبورگ- آلمان - ۶۳,۰۰۰ متر مربع
برای ۶ نسل است که این کارخانه با مالکیت خانواده مهیر اداره میشود. اینجا بزرگترین سالن کشتیسازی است که برای ساخت کشتیهای کروز مورد استفاده قرار میگیرد. این کارخانه بزرگترین اسکله خشک مسقف جهان نیز محسوب میشود.
ساختمان مونتاژ وسایل ناسا
تیتوسویل، فلوریدا - آمریکا - ۳۲,۳۷۴ متر مربع
این بنا در سال ۱۹۶۶ و برای ساخت موشک ساترن ۵ ساخته شد. اینجا بزرگترین ساختمان یکطبقه جهان است که ارتفاع آن به حدود ۱۳۹ متر میرسد. ساترن ۵ همان راکتی است که آپولو ۱۱ را به فضا برد تا نیل آرمسترانگ نخستین انسانی باشد که گام روی ماه میگذارد.
میتسوبیشی موتورز آمریکای شمالی
نرمال، ایلینویز - آمریکا - ۲۲۰,۰۰۰ متر مربع
تشکیلات این خودروساز ژاپنی به منظور تولید، تحقیق و توسعه در سال ۱۹۸۱ در آمریکا تعبیه شد. در اواخر سال ۲۰۱۵ این کارخانه بر صادرات به آسیا متمرکز شد و دیگر برای مصرف در آمریکا چیزی تولید نکرد.
کارخانه مونتاژ بلوایدر
بلوایدر، ایلینویز - آمریکا - ۳۳۰,۰۰۰ متر مربع
کرایسلر که برندهایی همچون جیپهای کامپس و پاتریوت و دوج دارت را مونتاژ میکند، یکی از بزرگترینهاست. این سازه در سال ۱۹۶۵ به بهرهبرداری رسید و تا سال ۱۹۹۳ میلادی ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار خودرو تولید کرد. این محل به نخستین کارخانه کرایسلر که از روبات استفاده میکرد، تبدیل شد.