خطر آزاد سازی ویروس های باستانی برای بشریت
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، اخیرا تیمی از پژوهشگران موفق به کشف گروهی از ویروس های باستانی شدند که هزاران سال پیش در میان لایه های یخ گرفتار شده اند و امکان فعالیت خود را از دست دادند. در صورت آزاد شدن این ویروسها انسان با خطری جدی مواجه می شود.
تیم محققان چینی و آمریکایی با سفر به تبت، درصدد بودند تا کهن ترین نمونه ها از یخ های باستانی را نمونه برداری کنند، اما در این میان با ویروس های باستانی مواجه شدند که در میان این لایه های قدیمی یخ گرفتار شده بودند.
در مقاله جدید که از این تیم تحقیقاتی منتشر شده، ادعا می شود که ۲۸ گروه از ویروس های باستانی کشف شده اند که دارای قدمتی بیش از ۱۵ هزار سال هستند. نگرانی دانشمندان از آنجا شروع می شود که روند گرمایش زمین و ذوب شدن یخ ها می تواند آنها را رها سازی کرده و دنیا را با بحرانی جدید مواجه کند.
محققان یاد شده در جریان تحقیقات خود سعی داشتند تا به عمق ۵۰ متری لایه های یخ باستانی رسوخ کنند. در ادامه با استفاده از تکنیک های میکروبیولوژی در صدد برآمدند تا از بافت میکروبی اعماق یخ نمونه برداری نمایند.
کشف ۲۸ گروه از ویروس های باستانی
آنان در کمال ناباوری موفق به کشف ۳۳ گروه ویروس شدند که از این عده تعداد ۲۸ گروه شامل ویروس های باستانی می شد. احتمال می رود گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی زمینه ذوب شدن یخ های حامل ویروس را فراهم کرده و آنها را آزاد سازی نماید. در این صورت می توان مدعی بود خطری جدی در کمین سلامت بشر خواهد بود. در واقع ذوب شدن چنین یخ هایی به رهای سازی پاتوژن های خطرناک منتهی می شود.
فراموش نکنیم که دنیا در حال حاضر در اضطراب ناشی از شیوع ویروس کرونا به سر می برد. ویروس مرگباری از کشور چین برخاسته و قصد آن دارد تا به سرعت در سراسر دنیا پراکنده شود. ویروس کرونا از چنید پیش در کشور چین شیوع پیدا کرده و چندین نفر را مبتلا و حتی به هلاکت رسانده است.
کرونای مرگبار در حال حاضر در حال گسترش به کشورهای دیگر جهان است و هر روز افراد بیشتری را قربانی می کند تا جاییکه تبدیل به یک نگرانی واقعی در سطح جهانی شده است. عملکرد کرونا به این صورت است که منجر به ایجاد عفونت در بینی، سینوسها یا گلوی فوقانی میشود و در موارد در نهایت به خفگی و مرگ منتهی می شود.
کرونا تنها یک نمونه از ویروس های ناشناخته است که این چنین تبدیل به یک خطر جهانی شده است. حال تصور کنید که اگر گروه های مختلف ویروس های باستانی به یکباره از زندان های هزار ساله خود رها شوند چه بر سر سلامت انسان می آورند و چگونه قادر خواهند بود تا کل دنیا را با بحرانی جدید مواجه کنند. اگر انسان در مقابل فعالیت تنها یک ویروس ناشناخته این چنین ناتوان است چگونه می تواند به مقابله با بحران ناشی از فعال سازی ویروس های باستانی بپردازد.
انسان در دورانی زندگی می کند که بیشترین تعاملات بینالمللی در آن رخ می دهد. شیوع یک ویروس در کشور چین و یا هر جای دیگر تنها یک بحران داخلی برای آن کشور به حساب نمی آید بلکه با روند رو به افزایش سرعت در تعاملات جهانی این موضوع می تواند ظرف چندین روز به یک بحران جهانی تبدیل شود و کل دنیا و سلامت مردم جهان را با مخاطره ای جدی مواجه سازد.