کدام آثار هنری توسط اشغال کنندگان سفارت بریتانیا در ایران تخریب شد؟

کدخبر: ۳۳۷۹۳۱
اقتصادنیوز: انتشار خبر پرداخت غرامت میلیاردی به بریتانیا از سوی ایران واکنش‌هایی را به همراه داشت.

 به گزارش اقتصادنیوز روز سه‌شنبه ۸ آذر سال ۹۰  عده‌ای دانشجو  به سفارت انگلستان در چهار راه استانبول حمله کردند و با تسخیر چند ساعته سفارت، خسارات زیادی به بخش‌هایی از باغ سفارت زدند، جدا از اینکه آن اقدام باعث شد تا مدتی روابط دیپلماتیک بین تهران و لندن قطع شود، انگلستان اعلام کرده به ۶ اثر هنری موجود در سفارتش آسیب وارد شده و تهران در این رابطه باید غرامت ۳/ ۱ میلیون پوندی معادل ۲۷ میلیارد تومان به لندن پرداخت کند.

شوان شریعتی‌راد پزشک و محقق تاریخ در رشته توییتی به ویژگی‌های آثار تخریب شده پرداخته است. نفیس‌ترین اثر، پرتره خاصه از فتحعلیشاه است که توسط نقاش دربار، آقا احمد در اوایل قرن ١٩ م کشیده شده و از سوى فتحعلیشاه به نخستین سفیر بریتانیا در ایران مرحمت شده بود. ارزش این نقاشى رنگ و روغن مبلغ 2/ 1 میلیون پوند تخمین زده می‌شود. دومین اثر، نقاشى رنگ و روغن از حضرت یوسف و ملازمان بر تخت بوده است که در اوایل قرن ١٩ م توسط نقاش ایرانى با شعرى از حافظ کشیده شده است: الا اى یوسف مصرى، که کردت سلطنت مغرور/  پدر را بازپرس آخر، کجا شد مهر فرزندى؟

سومین اثر، نقاشى  رنگ و روغن از زنى ایرانى در حال نواختن ساز زهى است که در اوایل قرن ١٩ م کشیده شده است. ابعاد این اثر ١٦١ در ٨٤ سانتى متر است. چهارمین اثر، کپى از پرتره تاجگذارى ملکه ویکتوریا مربوط به قرن ١٩ م است که این اثر را با چاقو پاره کرده بودند. پنجمین اثر، کپى پرتره‌اى از شاه ادوارد هفتم بوده است که توسط نقاش سلطنتى بریتانیا، سر ساموئل لوک فیلدز در سال ١٩٠٢ کشیده شده بود. این اثر به‌طور کامل تخریب شد و بقایاى به جا مانده، قابل ترمیم نبودند و در نتیجه یک کپى دیگر به جاى آن، به تهران فرستاده شد. ششمین اثر، کپى پرتره اى از شاه جورج پنجم در سال ١٩١٢ بود که توسط سر ساموئل لوک فیلدز کشیده شده بود. این اثر نیز به‌طور کامل تخریب شد و غیر قابل ترمیم بود و کپى دیگرى از آن به تهران فرستاده شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید