تعلیق صادرات تجهیزات سرکوبگرانه به آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ پارلمان اسکاتلند در حمایت از اعتراضات آمریکاییها از دولت مرکزی بریتانیا درخواست کرد فروش تجهیزاتی نظیر گلوله پلاستیکی و گاز اشکآور به آمریکا را تعلیق کند.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، این طرح در رأیگیری روز پنجشنبه پارلمان اسکاتلند با 52 رأی موافق و بدون رأی مخالف به تصویب رسید.
این طرح بیان میکند: «پارلمان [اسکاتلند] با جنبش "جان سیاهپوستان مهم است" ابراز همبستگی کرده و دولت بریتانیا باید تمامی مجوزهای مربوط به صادرات گاز اشکآور، گلوله پلاستیکی و تجهیزات ضدشورش به [به آمریکا] را تعلثق کند».
«پاتریک هاروی» نمایندهای که این طرح را به پارلمان ارائه کرده بود گفت «سلاحهای سرکوب» که از سوی دولت بریتانیا به آمریکا ارسال میشوند از سوی «دولت نژادپرست» این کشور جهت «به حاشیه راندن بی رحمانه جوامع» استفاده میشوند.
همچنین این طرح پیشنهاد میکند یک موزه بردهداری در اسکاتلند تأسیس شود و در آن به تاریخ تجارت برده در این منطقه پرداخته شود.
مجوزهای صادرات دولت بریتانیا نشان میدهد این کشور یکی از بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات به آمریکا است و از سال ۲۰۱۰ تا کنون ۶ میلیارد پوند سلاح به این کشور فروخته است.
گروهی از وکلای انگلیسی نیز در تلاش هستند با اعمال فشار بر دولت این کشور، مانع ارسال تجهیزات سرکوب به آمریکا شوند.
این وکلا روز گذشته (پنجشنبه) ضمن مطرح کردن احتمال اقدام از طریق دادگاه عالی انگلیس، از «لیز تراس» وزیر تجارت این کشور درخواست کردند فروش تجهیزاتی نظیر گاز اشکآور و گلوله پلاستیکی به آمریکا متوقف شود.
پیش از این «امیلی تورنبری» وزیر تجارت بینالملل دولت در سایه انگلیس در نامهای به لیز تراس گفت بهدلیل استفاده مأموران آمریکایی از خشونت برای مقابله با اعتراضات موسوم به «جان سیاهپوستان مهم است»، باید ارسال تجهیزات ضدشورش به آمریکا متوقف شود.
همچنین هفته گذشته گروهی فراحزبی و متشکل از ۱۶۶ نماینده پارلمان انگلیس نیز در نامهای به لیز تراس توقف فروش گاز اشکآور و گلوله پلاستیکی به آمریکا را خواستار شدند.
شهرهای مختلف آمریکا طی دو هفته اخیر در اعتراض به قتل یک شهروند سیاهپوست آمریکایی به نام «جورج فلوید» توسط نیروی پلیس، به صحنه اعتراضات گسترده ضد نژادپرستی تبدیل شدهاند.
تصمیم ترامپ برای استفاده از نیروی نظامی، گارد ملی و ارتش جهت متوقف کردن تظاهرات ضد خشونت پلیس آمریکا علیه رنگینپوستان این کشور، انتقادات زیادی را متوجه وی ساخته است. تا جایی که حتی اسپر نیز طی یک نشست خبری علناً مخالفت خود با این طرح را اعلام کرد.