عوارض ماندگار در مبتلایان کرونا چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا؛ حمید عبادی، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری درباره آخرین نتایج و تحقیقات درباره بیماری کرونا می گوید: از علایم کرونا سردرد، تیرکشیدن گوش گلو درد و بدن درد و خستگی و کوفتگی و ضعف شدید و تعریق و بی اشتهایی و تهوع و اسهال و از دست دادن حس بویایی و چشایی است. هر کدام از این موارد به خودی خود از علایم کرونا است ولی همه بیماران علایم مشابه ندارند. بیماران باید با هر کدام از این علایم احتمال بدهند مبتلا هستند و در خانه بمانند و استراحت کنند. این بیماری امروز همه جا شایع است. نباید استرس بی جا به مردم وارد کرد. ۸۰ درصد از بیماران به خودی خود بهبود پیدا می کنند.
کرونا هیچ پرهیز غذایی ندارد
حمید عبادی، متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا نگهداری از هر بیمار کرونایی در منزل اصول خاصی دارد یا قواعد برای همه بیماران مشترک است؟ گفت: ۸۰ درصد از کسانی که کرونا می گیرند آنچنان حالشان خوب است که هیچ احتیاجی به مراجعه به پزشک ندارند. این افراد اگر در خانه بمانند و استراحت کنند به مرور حالشات بهتر می شود. کرونا هیچ پرهیز غذایی ندارد و بیماران می توانند هر چیزی بخورند. اینکه طب سنتی به خوردن گرمیجات توصیه می کند اثبات نشده است. نباید این بیماری را به حساب سرماخوردگی گذاشت و چه در زمستان باشد و چه در تابستان باید فکر کنیم کرونا است.
باید علایم هر نوع سرماخوردگی را به کرونا نسبت داد و در خانه ماند
وی افزود: کرونا در سطح برخی از شهرها از جمله تهران بسیار شایع است و کادر درمان ما توان پاسخگویی به این حجم از بیماران را ندارند. حجم بالایی از مراجعه کنندگان به بیمارستان ها بیمارانی هستند که مشکلات خاصی ندارند و فقط نگران هستند و بخاطر استرس آزمایش های مختلفی داده اند. درحالیکه این حجم از مراجعه نیاز نیست و فقط باید در خانه بمانند و استراحت کنند. کرونا الزاما بیماری خطرناک و کشنده ای نیست. باید اجازه بدهیم ظرفیت محدود کادر پزشکی برای بیماران بد حال صرف شود. رسانه ها می توانند مردم را هدایت کنند، این اطلاع رسانی وظیفه رسانه ها است. امروز بیمار سرطانی از ترس کرونا برای درمان مراجعه نمی کند. در حالیکه کرونا در برابر سرطان چیزی نیست. نباید این تنش و استرس به مردم وارد شود. باید علایم هر نوع سرماخوردگی را به کرونا نسبت داد و در خانه ماند و استراحت کرد چون همین بیماری خفیف شما در انتقال به یک فرد مسن چاق و یا دیابتی شدت پیدا می کند و می تواند باعث مرگ فرد شود.
عمده بیماران کرونایی در مراسم مهمانی و یا جمع هایی نظیر آن مبتلا شده اند
عبادی تصریح کرد: عمده بیماران کرونایی در مراسم مهمانی و یا جمع هایی نظیر آن مبتلا شده اند. عامل جدی خطر این جلسات و مهمانی های غیر ضروری است. رسانه ها باید این مسائل را منتقل کنند. از طرفی برای جدی گرفتن مردم باید به آنها هشدار داد اما زیاده روی در برخی هشدارها باعث می شود عده ای هم حالت وسواسی و مضطرب به خود بگیرند و تعادل روحی آن ها به هم می خورد و مشکل پیدا می کنند و برای خودشان و سیستمی که در ارائه خدمات تحملی بیشتر از این ندارد، مشکل ایجاد می کنند.
همه بیماران کرونایی علایم مشابه ندارند/ ۸۰ درصد بیماران به خودی خود بهبود پیدا می کنند
این متخصص بیماری های عفونی در مورد اینکه آیا علایم کرونا برای همه مردم یکسان است؟ شنیده می شود برخی دچار تنگی نفس می شوند و به سرعت جان خود را از دست می دهند! اظهار داشت: اینکه مردم فکر می کنند برخی به یکباره دچار تنگی نفس شدند و درجا مردند، شاید در موارد نادری وجود داشته باشد ولی مورد شایعی نیست و عموم بیمارانی که بر اثر تنگی نفس فوت کردند از یک یا دو هفته پیشتر دچار مشکلات تنفسی بودند، بنابراین این فکر تفکر درستی نیست. از علایم کرونا سردرد، تیرکشیدن گوش گلو درد و بدن درد و خستگی و کوفتگی و ضعف شدید و تعریق و بی اشتهایی و تهوع و اسهال و از دست دادن حس بویایی و چشایی است. هر کدام از این موارد به خودی خود از علایم کرونا است ولی همه بیماران علایم مشابه ندارند. شاید یک بیمار فقط اسهال و دل درد و دلپیچه داشته باشد. ولی یک مریض شاید فقط تب کند. بیماران باید با هر کدام از این علایم احتمال بدهند مبتلا هستند و در خانه بمانند و استراحت کنند. در چله تابستان سرما خوردگی کجا بود؟ این کرونا است. این بیماری امروز همه جا شایع است. نباید استرس بی جا به مردم وارد کرد. ۸۰ درصد از بیماران به خودی خود بهبود پیدا می کنند.
کرونا بیماری دو مرحله ای است
وی در مورد اینکه به دلیل ناشناخته بودن بیماری اکثر مردم از عوارض بعدی کرونا هراس دارند آیا این کرونا می تواند عوارضی جانبی بر بدن داشته باشد؟ گفت: کرونا بیماری دو مرحله ای است، در مرحله اول علایم شبیه سرماخوردگی است ولی در مرحله دوم ویروس سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند و این سیستم واکنش شدیدی از خود نشان می دهد. آن واکنش عمیق منجر به صدمات بافتی می شود. در مرحله اول یعنی هفته اول بیماری صدمه ای به بدن وارد نمی شود و اتفاقی نمی افتد ولی در مورد کسانی که بیماری آن ها طول می کشد و وارد هفته دوم می شوند سیستم ایمنی واکنش شدیدی نشان می دهد و به بافت ریه آسیب جدی وارد می شود و معمولا علت فوت در بیماران به همین آسیب مربوط است، چون مریض حالت خفگی و تنگی نفس شدید پیدا می کند. در این التهاب شدید شاید عروق افراد انسداد پیدا کند و لخته، عروق را ببندد. گاهی این ترومبوز ها در عروق قلبی ایجاد می شود و مریض سکته قلبی می کند یا در مغز ایجاد می شود و بیمار سکته مغزی می کند. عوارض کرونا این موارد هستند و آسیب دائمی جدی بر بدن ما وارد نمی شود. معمولا بیماران آسیب دیده ریوی اگر فوت نکنند در زمانی طولانی بر می گردند و ریه شرایط طبیعی پیدا می کند. کرونا به معنایی که شما در سوال مطرح کردید معلولیت و آسیب دائمی به ارگان های بدن وارد نمی کند. اگر این موارد توسط اطبا به درستی مدیریت شوند خوب می شوند ولی این موارد در ۲۰ درصد افراد هستند و بقیه بیماران را شامل نمی شود. عمدتا بیماران بدخیم کرونایی ۶۰ سال به بالا هستند و در زیر بیست و بین بیست تا چهل نادر است.