شناسایی ۱۰۰ ساختمان مسکونی و درمانی قرمز و نارنجی در پایتخت

کدخبر: ۳۴۸۸۶۷
اقتصادنیوز :‌در تهران دست‌کم ۲۰ هزار ساختمان ناامن وجود دارد که شرایط ۷۰۰ مورد خطرناک است ولی نام آنها منتشر نمی‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شرق ،پس از آتش‌سوزی یا ریزش هر ساختمان ناامن در تهران بلافاصله مسئولان شهری از تعداد بالای تذکر به ساختمان و همچنین بی‌توجهی مالک به ایمن‌سازی می‌گویند؛ سناریویی تکراری که البته پاسخ‌گوی انتقادات و همچنین جان‌های گرفته‌شده در این ساختمان‌ها نیست. می‌‌گویند به پلاسکو حدود ۴۰ بار و به کلینک سینااطهر یا همان «سینامهر شمیران» چهار بار اخطار داده شد اما هیچ‌کدام از این اخطارها مانع از جان‌باختن ده‌ها شهروند و آتش‌نشان نشد. آتش‌سوزی تازه کلینیک سینااطهر البته بار دیگر موضوع ایمنی ساختمان‌های تهران را خبرساز کرد و حالا یکی از پرسش‌های جدی به چرایی معرفی‌نکردن ساختمان‌های ناامن برمی‌گردد؛ حدود چهار سال پیش و پس از فروریختن پلاسکو شورای شهر از لزوم پایش ساختمان‌های تهران و معرفی مکان‌های ناامن حتی بر روی نقشه‌های آنلاین گفت ولی تاکنون این امر نه‌تنها محقق نشده که حتی بر تعداد ساختمان‌های ناامن هم افزوده شده است. آمار و ارقام اعلام‌شده از زبان مسئولان مختلف، متفاوت است اما به نظر می‌آید برایند از وجود حدود ۲۰هزار ساختمان ناامن در تهران حکایت دارد که وضعیت نزدیک به ۷۰۰ مورد بحرانی است. ایمنی‌سازی ساختمان‌های تهران در چه مرحله‌ای است و آیا بالاخره شرایطی فراهم می‌شود که مردم بتوانند وضعیت ایمنی هر ساختمان را بررسی کنند؟

یکی از پایش‌های جدی ایمنی ساختمان‌های تهران به دوران پس از حادث پلاسکو برمی‌گردد که وضعیت چندده‌هزار ساختمان بررسی شد. در آن دوره حتی شورای شهر پیشنهاد داد که وضعیت هر ساختمان در سامانه آتش‌نشانی منتشر شود که البته این موضوع تاکنون محقق نشده. تازه‌ترین خبر درباره شناسایی ساختمان‌های ناامن به توضیحات دیروز مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برمی‌گردد که وضعیت صد ساختمان ناایمن را بین نارنجی و قرمز دانست. «مهدی داوری» که با ایسنا سخن می‌گفت، دراین‌باره توضیح داد: «در روزهای گذشته سازمان آتش‌نشانی تهران اعلام کرد که قصد دارد صد ساختمان شاخص تهران را که ناایمن هستند، شناسایی کند که خوشبختانه در بازرسی‌های لازم این اقدام انجام شد و قرار است که اقدامات لازم در این زمینه انجام شود. وضعیت این صد ساختمان بین نارنجی و قرمز است». او درباره سن و همچنین کاربری‌های این ساختمان‌ها هم گفت: «در میان این ساختمان‌ها کاربری‌های مسکونی، مرکز درمانی، تجاری و... مشاهده می‌شوند. همچنین در میان این ساختمان‌ها قدمت‌ متفاوتی دیده می‌شود؛ به‌طوری‌که شاید ساختمان‌های ۵۰، ۳۰ یا ۱۰ساله‌ نیز در میان آنها وجود داشته باشد». وضعیت این صد ساختمان چه می‌شود؟ آن‌طور که داوری دراین‌باره توضیح داد: «فعلا قصد آتش‌نشانی دادن اخطار نیست و قرار است در جلسه‌هایی که با مسئولان این ساختمان‌ها برگزار می‌شود، با همکاری یکدیگر این ناایمنی‌ها برطرف شود و بنابراین در این شرایط بحث پلمب مطرح نیست».

 همین دیروز «مهدی داوری»، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران پس از اعلام شرایط خطرناک صد ساختمان در تهران اعلام کرد: «فعلا قصد نداریم نام این ساختمان‌ها را منتشر کنیم». این اظهارات در حالی است که ۱۹ بهمن سال ۹۵، «اقبال شاکری»، رئیس وقت کمیته عمران شورای شهر تهران از اعلام عمومی فهرست ساختمان‌های ناامن تهران خبر داد اما پس از گذشت بیش از سه سال همچنان خبری از این فهرست نیست. این خواسته البته در شورای پنجم شهر تهران هم بارها مطرح شده و حتی به مصوبه هم رسیده است. برای مثال همین هفته پیش رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران مدعی شد که «شهرداری تهران سال گذشته ملزم به ایجاد سامانه پایش ساختمان‌های شهر شده بود». «بهاره آروین» دراین‌باره با اشاره به اینکه سال گذشته شورای شهر تهران مصوبه الزام راه‌اندازی برخط پایش ایمنی ساختمان‌های شهر تهران را به شهرداری تهران ابلاغ کرد، گفته بود: «براساس این طرح شهرداری ملزم شده بود این سامانه را چهار‌ماهه راه‌اندازی کند». او که چند روز پس از حادثه آتش‌سوزی کلینیک سینا‌اطهر سخن می‌گفت، درباره این سامانه گفته بود: «طبق پیگیری‌های انجام‌شده مشخص شد نسخه اول این سامانه به کمیسیون‌های ذی‌ربط ارائه شده است و تلاش خواهیم کرد تا پایان تابستان اطلاعات 33 هزار ساختمان ارزیابی‌شده را به اشتراک بگذاریم تا شهروندان از مشخصات این ساختمان‌ها مطلع شوند و بتوانند با کلیک روی نقشه تهران به آن دسترسی پیدا کنند. تلاش خواهیم کرد تمام اطلاعاتی را که سازمان آتش‌نشانی در این سامانه منعکس کرده، بارگذاری کنیم؛ به‌ویژه ساختمان‌هایی که جزء ساختمان‌های ناایمن شناخته شده‌اند». این سخنان آروین به‌معنای انتشار لیست میزان ایمنی ساختمان‌های شهر تهران تا پایان تابستان امسال است که اگر محقق شود، بخشی از نگرانی‌های شهروندان از بین خواهد رفت؛ چراکه پیش از ورود به هر پاساژ یا ساختمان، می‌توان وضعیت ایمنی آن را در این سامانه بررسی کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید