بررسی آلایندگی هوا از طریق برگ درختان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازمهر، روش مذکور بسیار کم هزینه و ساده است و با استفاده از آن میتوان اطلاعات زیادی در مورد کیفیت هوا در نقاط مختلف جهان و به خصوص مناطق دورافتاده جمعآوری کرد.
براساس گزارش نیواطلس، در قالب این روش از تجمع ذرات مغناطیسی بر روی برگهای درختان برای بررسی شاخصهای کیفیت هوا و جمع بندی در این زمینه استفاده میشود. برگهای درختان معمولاً ذرات مغناطیسی منتشر شده از طریق اگزوز خودروها و سوختهای فسیلی را به خود جذب میکنند. از همین رو میتوان از برگهای یادشده برای ردگیری مواد مختلف آلوده کننده هوا استفاده کرد.
بررسی فراوانی آلایندههای مختلف از این طریق میتواند جمع بندی در مورد میزان آلودگی هوا را تسهیل کند. ذرات یادشده معمولاً چنان کوچک هستند که مشاهده آنها با چشمان انسان غیرممکن است. اما بسیاری از آنها حاوی مواد آهنی هستند و تمرکز آنها در اطراف برگ درختان در حدی است که به ایستگاههای کنترل کیفیت هوا برای جمع بندی در این زمینه کمک میکند.
برای بررسی میزان کارآیی این روش برگهای سوزنی چهار درخت کاج در کنار یک جاده استفاده شد. محققان با استفاده از دستگاههای مغناطیس سنج و میکروسکوپهای الکترونی دریافتند که میزان مغناطیسی شدن برگهای سزونی درخت کاج در زمستان سه برابر فصل تابستان است که علت این امر افزایش آلودگی هوا در فصول سرد سال است. همچنین با بررسی این برگهای سوزنی در زمستان فلزاتی مانند تیتانیوم، وانادیوم، زیرکونیوم و سایر مواد آلاینده مرتبط با مصرف سوختهای فسیلی شناسایی شد.
محققان امیدوارند در آینده با طراحی برگهای درخت کاج مصنوعی تولید شده با چاپگرهای سه بعدی بتوانند از این روش برای بررسی دقیقتر کیفیت آب و هوا بهره بگیرند.