کرونا تا سال ۲۰۲۱ چند میلیون نفر را دچار فقر شدید می کند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، طبق گزارش بانک جهانی، انتظار میرود همهگیری ویروس کرونا ۸۸ میلیون نفر دیگر را در سال جاری میلادی به جمع ۱۱۵ میلیون نفری که در فقر شدید به سر میبرند، اضافه کند و این تعداد با توجه به شدت رکود اقتصادی بهوجودآمده، تا ۲۰۲۱ به ۱۵۰ میلیون نفر برسد.
طبق جدیدترین گزارش بانک جهانی، انتظار میرود همهگیری ویروس کرونا ۸۸ میلیون نفر دیگر را در سال جاری میلادی به جمع ۱۱۵ میلیون نفری که در فقر شدید به سرمیبرند اضافه کند و این تعداد با توجه به شدت رکود اقتصادی به وجود آمده، تا ۲۰۲۱ به ۱۵۰ میلیون نفر برسد.
به گزارش راشاتودِی، فقر شدید یعنی زندگی با درآمد کمتر از ۱.۹۰ دلار در روز. بانک جهانی اعلام کرد بین ۹.۱ تا ۹.۴ درصد از جمعیت جهان در سال جاری میلادی با فقر شدید دست و پنجه نرم میکنند. اگر بحران همهگیری ویروس کرونا به وجود نمیآمد، انتظار میرفت نرخ فقر در ۲۰۲۰ تا ۷.۳ درصد کاهش یابد.
دیوید مالپس، رئیس بانک جهانی گفت:«ویروس کرونا و رکود اقتصاد جهان بیش از ۱.۴ درصد جمعیت جهان را دچار فقر شدید میکند. برای ایجاد رشد اقتصادی و کاهش فقر، کشورها باید آماده یک اقتصاد متفاوت پس از بحران کرونا شوند و اجازه دهند سرمایه، نیروی کار، مهارت و نوآوری راه خود را به کسب و کارها و بخشهای جدید باز کند». بانک جهانی تخمین میزند نرخ فقر در جهان تا ۲۰۳۰ به حدود ۷ درصد برسد.
در حالی که کمتر از یکدهم جمعیت جهان با درآمد روزانه کمتر از ۱.۹۰ دلار در زندگی میکنند، حدود یک چهارم جمعیت جهان کمتر از ۳.۲۰ دلار در روز درآمد دارند و بیش از ۴۰ درصد مردم (حدود ۳.۳ میلیارد نفر) با کمتر از روزانه ۵.۵۰ دلار زندگی میکنند.
در گزارش بانک جهانی آمده است: «شرایط فعلی بحران کرونا غیرعادی است. هیچ بیماری در گذشته به سرعت کویید۱۹ تبدیل به یک تهدید جهانی نشده بود. تغییر الگوی جوی جهان به خاطر فعالیت های انسانی بی سابقه بوده است».