چه موقع مگس پران ها را باید جدی بگیریم؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، مگسپران، یکی از رایجترین اختلالات چشمی است که معمولا در سنین بالا رخ میدهد. در این حالت فرد سایههای شناوری را بر روی چشمان خود احساس میکند که باعث ایجاد تغییراتی در میدان دید او میشود. این پدیده معمولا مشکلی را برای فرد به وجود نمیآورد، اما در برخی مواقع باعث ایجاد پارگی یا سوراخ در شبکیه چشم میشود که در آن صورت باید حتما مورد درمان قرار گیرد. تنها راه درمان پارگی شبکیه چشم، عمل جراحی است که روشهای متعددی برای آن وجود دارد. پزشک با توجه به نوع و شدت اختلال ایجادشده، روش مناسب را برای بیمار در نظر گرفته و عمل شبکیه چشم را انجام میدهد. در این بخش در مورد درمان مگسپران چشم و پارگی شبکیه چشم صحبت کرده و اطلاعاتی در مورد عمل شبکیه در اختیارتان قرار میدهیم.
درمان مگس پران چشم
مگس پران چشم ، از جمله اختلالات ایجاد شده در چشم است که سایهها و لکههای تاریک شناوری را در ناحیه دید افراد ایجاد میکند. این عارضه معمولا در سنین بالا رخ میدهد و اغلب افراد بالای 60 سال را درگیر میکند. مگسپران در بخش زجاجیه چشم اتفاق میافتد. زجاجیه از آب، مواد محلول و رشتههایی بسیار ظریف تشکیل شده است. رشتههای موجود در زجاجیه با افزایش سن، ضخیم شده و به یکدیگر میچسبند و در نهایت تودههای متراکمی را ایجاد میکنند. این تودهها در داخل محلول چشم شناور شده و با ایجاد اختلال در ورود نور به چشم، عارضه مگسپران را به وجود میآوردند.
برای درمان مگس پران چشم ، مگسپرانها معمولا کوچک هستند و مشکلی را برای فرد ایجاد نمیکنند. فردی که دچار حالت مگسپران شده است، پس از مدتی به سایهها عادت میکند و آنها را نادیده میگیرد. از این رو، نیاز به درمان خاصی ندارد. اما نوعی مگسپران وجود دارد که بزرگتر از مگسپرانهای معمولی است و شکلی شبیه به حلقه دارد. این نوع مگسپران، که حلقه ویس نامیده میشود، زمانی ایجاد میشود که رشتههای متراکم شده زجاجیه بخشی از شبکیه را نیز جدا کرده و با خود ببرد. در این صورت، عارضهای بسیار جدی با نام پارگی شبکیه چشم اتفاق میافتد که باید سریعا مورد درمان قرار گیرد.
پارگی شبکیه چشم
جداشدگی یا پارگی شبکیه چشم یکی از اختلالات مربوط به چشم است که باعث خارج شدن شبکیه از محور اصلی و جدا شدن آن از دیوار پشتی چشم میشود. این جداشدگی باعث قطع ارتباط شبکیه از سلولهای اپیتلیوم رنگدانه میگردد. این سلولها وظیفه تغذیه شبکیه را برعهده دارند و برای بقای آن لازم و ضروری هستند. در صورتی که پارگی به موقع درمان نشود، سلولهای اپیتلیوم تحلیل یافته و تواناییهای خود را از دست میدهند و در نهایت باعث از دست رفتن شبکیه چشم و بینایی انسان میشوند.
پارگی شبکیه چشم معمولا در سنین بالا رخ میدهد و دلایل مختلفی نیز دارد. از جمله دلایل این عارضه میتوان به انجام عمل آب مروارید، گلوکوم یا آب سیاه، نزدیکبینی شدید، سابقه ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. پارگی شبکیه چشم علائمی دارد که شامل کاهش دید ناگهانی و ایجاد حالتهایی چون مگسپران، جرقههای نورانی و سایههای خاکستری رنگ در میدان دید، میباشد. البته این علائم، دلیل قطعی بر عارضه پارگی شبکیه چشم نیستند، اما میتوانند یک نشانه باشند. در صورتی که بیمار یکی از این نشانهها را در چشم خود مشاهده نماید، باید سریعا به پزشک مراجعه کند تا در صورت ایجاد پارگی، درمان لازم را انجام داده و از بروز مشکلات بیشتر و جدیتر پیشگیری نماید.
عمل شبکیه چشم
شبکیه، یکی از مهمترین اجزای چشم است که از سلولهای گیرنده نور و سلولهای عصبی تشکیل شده است. هرگونه آسیبی که به شبکیه وارد شود، مشکلات بسیار جدی را برای چشم ایجاد کرده و حتی ممکن است باعث از دست رفتن بینایی فرد شود. پارگی شبکیه چشم، التهاب چشم، شبکوری، نزدیکبینی و تومور چشمی، از جمله مواردی هستند که میتوانند سلامتی شبکیه را به خطر بیندازد. علاوه بر این، بیماریهایی چون دیابت و فشار خون بالا نیز ممکن است عملکرد شبکیه را دچار اختلال کرده و مشکلات جدی را برای بینایی ایجاد نمایند.
مشکلات شبکیه اغلب با عمل جراحی درمان میگردند. یکی از آسیبهای شبکیه که نیاز به عمل جراحی دارد، پارگی شبکیه چشم است که با روشهای مختلفی انجام میشود. لیزر یا انجماد، رتینوپکسی پنوماتیک، باکل اسکلر و ویترکتومی از جمله روشهای درمان پارگی شبکیه چشم هستند که با تشخیص پزشک و با توجه به نوع و میزان اختلال ایجادشده برای بیمار در نظر گرفته میشوند. با توجه به حساس بودن چشم و خطراتی که بیماریهای شبکیه برای بینایی انسان ایجاد میکنند، انتخاب جراح و متخصص ماهر و با تجربه بسیار مهم بوده و تاثیر زیادی در موفقیت عمل جراحی دارد. از این رو توصیه میشود تا تحقیق کاملی در این زمینه انجام شده و بهترین گزینه انتخاب شود.
چشم، یکی از مهمترین و حساسترین اعضای بدن انسان است. این عضو نیز مانند دیگر بخشهای بدن دچار بیماریها و اختلالاتی میگردد که باید به موقع مورد پیگیری و درمان قرار گیرد تا مشکلی را برای انسان ایجاد نکند . مگسپران و پارگی شبکیه، از جمله بیماریهای چشمی هستند که معمولا در سنین بالا رخ میدهند و اگر به موقع درمان نشوند، عواقب جبرانناپذیری را برای انسان ایجاد میکنند و حتی ممکن است به قیمت از دست دادن بینایی تمام شوند. بنابراین، پیشنهاد میکنیم برای درمان به پزشکان حرفهای و مجرب مراجعه نموده و بهترین متخصصین را برای این کار انتخاب نمایید.