راه اندازی خط 5 کارخانه ایرالکو تا آخر سال

کدخبر: ۲۲۰۸۹۲
گروه بنگاه ها : مدیر کارخانه ایرالکو در بازدید خبرنگاران از این کارخانه و در یک نشست خبری گفت: خط پنج این شرکت با ظرفیت تولید حدود 25هزار تن تا پایان امسال به مدار تولید می پیوندد.
راه اندازی خط 5 کارخانه ایرالکو تا آخر سال

محمد گودرزی افزود: سیستم انتقال آلومینیوم نیز تا ماه آذر راه اندازی می شود و اکنون مراحل راه اندازی کارگاه ریخته گری به پایان رسیده است.

مدیر کارخانه ایرالکو تاکید کرد  : سیستم انتقال پودر آلومینا هم تا انتهای پاییز سال جاری به بهره برداری می رسد. این سیستم که از دانش فنی بومی کشور بهره می برد جایگزین حمل با کامیون شده و سبب کاهش آلودگی و صرفه جویی در مصرف سوخت می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قادر به تولید  ۸۰ هزار تن شمش بیلت هستیم  تا نیاز پروفیل سازان را برطرف کنیم. اگر ۲ خط ۱۱۰ هزار تنی در خیرآباد راه اندازی شود،۲۲۰ هزار تن به ظرفیت تولید شمش اضافه می شود.

به گفته وی ، چنانچه ظرفیت کارخانه های هرمزال و المهدی کامل شود، میزان تولید شمش آنها به 240 هزار تن خواهد رسید.

 گودرزی با اشاره به اینکه طی سال گذشته، ۶۰ هزار تن شمش از ایرالکو به کشورهای هند، چین، ترکیه، امارات، کره و کشورهای اروپایی صادر شده و مابقی شمش تولیدی، در داخل مصرف می شود، گفت: شرکت نیاز به نقدینگی دارد و مجبوریم بخشی از محصول را صادر کنیم.

وی تاکید کرد: البته ما صادرات شمش را کاهش دادیم و تلاش کردیم از ارز صادراتی استفاده کنیم.

مدیر کارخانه ایرالکوبا بیان اینکه سرانه مصرف آلومینیوم در ایران ۵ تا ۶ کیلو گرم است، تصریح کرد: مصرف بیشتر این فلز را تشویق می کنیم چراکه سرانه مصرف افزایش می یابد.

وی افزود : در حال حاضر با مشکل ارز برای ثبت سفارش یک ماهه مواجه و در صف دریافت ارز هستیم و اگر نتوانیم ارز تهیه کنیم باید به سمت تهاتر وصادرات  شمش حرکت کنیم.

گودرزی تاکید کرد: واقعیت این است که حدود ۶۰ درصد مواد اولیه ما ارز بر است و ما در تامین مواد اولیه مشکل داریم.

به گفته وی: از دیگر مشکلات ما این است که مصرف کنندگان داخلی خرد هستند و تناژ مصرفی آنها پایین است.

مدیر کارخانه ایرالکو با اشاره به اینکه سال گذشته نام این شرکت از لیست تحریم های اتحادیه اروپا خارج شد، تصریح کرد: در شرایط کنونی، بحث سخت شدن تامین مواد اولیه مطرح است و همچنین قطعاتی که از خارج وارد می کنیم که امیدواریم تحریم خللی در امور کارخانه ایجاد نکند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان های ذیربط، ایرالکو را خارج از لیست آلاینده اعلام کرده اند و اکنون با سیستم های موجود، آلودگی مدیریت می شود.

به گفته وی، در حال حاضر 2 خط از کارگاه های قدیم تعطیل شده است.

مدیرکارخانه آلومینیوم اراک در خصوص مشکلات تخصیص ارز به این کارخانه گفت: پرسنل بازرگانی ما بیش از یک ماه است که در انتظار تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه به سر می‌برد. این در حالی است که ما ثبت سفارش و تمام کارهای مربوط به آن را انجام داده‌ایم و اگر این مواد به ما نرسد این مجتمع تولیدی دچار مشکل خواهد شد. از سوی دیگر اگر نتوانیم از ارز دولتی استفاده کنیم مجبور  به  صادرات شمش هستیم. این در حالی است که صنایع پایین دستی آلومینیوم با مشکل مواد اولیه رو به رو خواهند شد.

گودرزی درباره  مواجه با تحریم ها ادامه داد: تحریم‌ها شرایط را برای ما سخت‌تر کرده  و اولین تاثیر آن بحث سخت شدن تامین مواد اولیه و وارد کردن قطعات از خارج است. دولت و حاکمیت باید در این مورد فکر اساسی کند که صنایعی مانند آلومینیوم که جزو صنایع بالادستی و مادر محسوب می‌شوند دچار این مشکلات نشوند. ما قبلا نیز اینگونه تهدیدهای بین‌المللی را داشته‌ایم اما متاسفانه از آن تجربه نگرفته‌ایم.

وی در پاسخ به سوالی  در خصوص عدم عضویت کشور در کنوانسیون پولشویی FATF و حضور آلومینیوم در بورس لندن و مشکلات احتمالی  برای نقل و انتقالات ارزی  گفت: قبل از برجام به واسطه اینکه ایرالکو به طور مشخص در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا بود ما مشکلات زیادی داشتیم و با روش‌های مختلف مجبور بودیم که تحریم‌ها را دور بزنیم؛ هرچند هزینه زیادی برای ما داشت اما سال گذشته از این لیست خارج شدیم و توانستیم دوباره رابطه قبلی خود را بازیابی کنیم اما به طور حتم نمی‌توانیم بگوییم که برای خرید مواد اولیه و انتقال ارزی مشکل نخواهیم داشت.

مدیر کارخانه ایرالکو   گفت: در این مجتمع۴۴۰۰ نفر کار می کنند و بسیاری از نیروها بومی هستند. همچنین بخش عمده تجهیزات مورد نیاز شرکت های المهدی، هرمزال و سالکو در اراک ساخته می شود.

گودرزی افزود: ایرالکو در سال ۴۶ تاسیس و در سال ۴۸ عملیات اجرایی کارخانه شروع شد. سال ۵۱ دو خط تولید به ظرفیت ۴۵ هزار تن شروع به تولید کرد و سال ۷۰ دیگ ها به ۵ خط افزایش پیدا کرد.

به گفته مدیر کارخانه ایرالکو، این شرکت در مجموع ۱۷۳ هزارتن تولید دارد که60 هزار تن در خطوط قدیم (67 کیلوآمپر) و ۱۱۰ هزار تن در خطوط جدید (200 کیلو آمپر) قرار دارند.

وی تصریح  کرد : بررسی های انجام شده طی سال های 79-80 بر روی تکنولوژی های تولید آلومینیوم ، نشان می دهد عمده تکنولوژی ها ۲۰۰ کیلو آمپر بوده است اما اکنون در برخی از نقاط دنیا، فناوری بالای ۵۰۰ کیلوآمپر استفاده می شود.

علیرضا احمدی معاونت برنامه ریزی، توسعه و تحقیقات نیز  مورد طرح‌های توسعه این شرکت و تاثیرگذاری تحریم‌ها بر روی آن گفت: مشخصا تحریم‌ها بر روی طرح‌های توسعه آینده ما تاثیر خواهد گذاشت و اکنون طرح‌هایی مانند احداث نیروگاه خیرآباد و کارگاه ریخته‌گری با توجه به اینکه با شرکت‌هایی مانند مپنا مذاکراتی داشته‌ایم اما هنوز منتظر مشخص شدن وضعیت هستیم .

وی افزود: شرکت ما همواره طرح‌های توسعه‌ای از جمله بازسازی خطوط قدیمی و انتقال کارگاه ریخته‌گری (که تا آذرماه صورت خواهد گرفت) داشته است.

 

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید