فرزاد کیاست، کارشناس انرژی ساختمان؛

بهره‌وری چالش اصلی اقتصادایران

کدخبر: ۲۶۵۰۴۴
بهره وری از نظر واژه شناسی ، ترکیبی متناقض و متجانس است. یعنی بهره به تنهایی همیشه کلمه ای مرتبط با نظام بانکی و دارای بار مالی بعضا" در تضاد با عقاید دینی و مذهبی و نامیمون برای جامعه مصرف کننده است. در حالیکه ترکیب بهره وری ترکیبی است مثبت که انتظار از آن افزایش نعمات ، ثروت ، کارایی و اثر بخشی ، عملکرد مطلوب و...را بوده است.
بهره‌وری چالش اصلی اقتصادایران

به گزارش اقتصادنیوز؛ بهره وری در تعریف ، ترکیب کارایی و اثر بخشی را نشان می دهد و شکل عمومی شاخص بهره وری به صورت نسبت خروجی ها به ورودی ها تعریف می شود. در علم مدیریت شاخص های بهره وری های مختلفی قابل تعریف است ، از جمله : شاخص بهره وری نیروی کار ، شاخص بهره وری سرمایه ، شاخص بهره وری انرژی ، شاخص بهره وری کل عوامل و...                                                

امروزه تأکید بر بهره وری در تمامی جنبه های یک کسب و کار به یک شعار عمومی تبدیل شده است. از یک مغازه کوچک محلی گرفته تا یک کارخانه تولیدی یا واحد صنفی یا خدماتی اولین چیزی که به آن اهمیت داده می شود تقلیل هزینه ها و افزایش درآمدها است. یعنی نسبتی از خروجی ها و ورودی ها. در صنایعی از قبیل صنعت ساختمان که علاوه بر تولید آن ( فرآیند ساخت) ، مقوله استفاده از محصول تولیدی نیز طویل المدت است ( عمر ساختمان و بهره برداری از آن ) ، شاخص بهره وری اهمیتی دو چندان دارد. از یک طرف ، در حین ساخت تمامی ملزومات لازم برای افزایش بهره وری بایستی لحاظ گردد از طرف دیگر افزایش شاخص بهره وری در استفاده از ساختمانها باید مد نظر قرار گیرد. مثلا" شاخص بهره وری انرژی در صورتیکه انرژی ر ا به عنوان یکی از عوامل تولید در نظر بگیریم معادل ارزش اقتصادی است که به ازای استفاده از یک واحد انرژی بدست می آید و از تقسیم ارزش خروجی بر مصرف نهایی انرژی محاسبه می شود و اگر انرژی مصرفی در ساختمان پس از بهره برداری مد نظر باشد بهره وری انرژی در ساختمان میزان ارزش مصرفی مفید بر مصرف نهایی انرژی را نشان می دهد. ساختمانهای امروزی علاوه بر تأمین آسایش برای ساکنین باید ضمن برخورداری از بهره وری، پالاینده آلودگیهای محیطی هم باشند. اینجاست که دارا بودن شاخص بهره وری بالا در همه زمینه ها از جمله انرژی ، اثر جند جانبه خود را مشخص می کند. کاهش مصرف یا مصرف بهینه انرژی در حین تولید و مصرف ، کاهش آاودگی محیطی را نیز به همراه دارد. حال شما این موضوع را به صنایع مختلف از قبیل صنعت خودرو و سایر تعمیم دهید آنچه امروز با آن مواجهیم ، شرایطی است که بیانگر جامعه بد مصرف ماست. آلودگی هوا ، آلودگی محیط ، آلودگی صوتی و.... بیائید درست مصرف کنیم.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید