تورم مرداد ۹.۷ درصد/ افزایش تورم خانوارهای شهری و روستایی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، در مرداد ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل (100=١٣٩٥) به ١٢٧.٧ رسید که نسبت به ماه قبل 5.2 درصد افزایش نشان میدهد.
در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ١٩.٣ درصد اعلام شد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ١٩.٣ درصد بیشتر از مرداد ١٣٩٦ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (١٣.٨ درصد) ٥.٥ واحد درصد افزایش یافته است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ به ٩.٧ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٨.٧ درصد) 1 واحد درصد افزایش نشان می دهد.
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٩.١ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ٣.٦ درصد افزایش نشان می دهد. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب ١٢.١ و ٨.٨ درصد است.
افزایش تورم خانوارهای شهری و روستایی
شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در مرداد ماه ١٣٩٧ به عدد ١٢٧.٦ رسید که نسبت به ماه قبل ٥.١ درصد افزایش نشان می دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ١٩.٤ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ٩.٨ درصد است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در مرداد ماه ١٣٩٧ به عدد 128 رسید که نسبت به ماه قبل ٥.٩ درصد افزایش نشان می دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ١٨.٨ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ٩.١ درصد است.
جزئیات تغییرات قیمتی در ماه جاری
در ماه جاری تمامی بخشهای زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بودهاند که در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «دخانیات»، گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآورده های آنها» (مرغ ماشینی، انواع ماهی و انواع گوشت قرمز)، گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» (تخم مرغ ماشینی، ماست پاستوریزه، پنیر پاستوریزه و شیر پاستوریزه)، گروه «میوه و خشکبار» (پسته، مغز گردو)، گروه «آشامیدنی ها» (آب معدنی)، گروه «خوراکی های طبقه بندی نشده در جای دیگر» (رب گوجه فرنگی)، گروه «قند و شکر و شیرینی» (بستنی پاستوریزه، شکر)، گروه «سبزیجات» (هویج فرنگی) و گروه «روغن ها و چربی ها» (کره گیاهی) می باشد. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» گروه مبلمان، لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها (اطو، ماشین لباسشویی، یخچال فریزر، انواع ظروف آشپزخانه) گروه «حمل و نقل» (انواع خودرو، دوچرخه، بلیت مسافرت داخلی با هواپیما) و گروه تفریح و فرهنگ (مانیتور، تجهیزات رایانه، تبلت) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
درصد تغییرات شاخص قیمت در دهکهای هزینهای
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ برای دهکهای مختلف هزینه ای از 9.2 درصد برای دهک اول تا 10 درصد برای دهک نهم است.
برای مشاهده جزئیات بیشتر و جداول به فایل پیوست مراجعه کنید.