بورس؛ یک قدم مانده به فتح ابرکانال 300 هزار واحدی/ شاخص روی 299,930 واحد ایستاد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای بورس، بازار سهام معاملات امروز را سیگنالهای بیرونی مثبتی دریافت کرد و در محیطی مساعد برای رشد، رکوردشکنی خود را تداوم بخشید. هر چند معاملات امروز در فضایی نیمهتعطیل دنبال شد و این انتظار وجود داشت که فشار عرضه و میل به شناسایی سود به ویژه در آخرین روز کاری هفته(اختلاف ساعت معاملاتی با بازار جهانی)، قیمتها را تحت فشار قرار دهد اما جو مثبت حاکم بر بازار جهانی و خبر برکناری جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا و همچنین صدور مجوز افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها را باید سه نیروی محرک بازار در معاملات امروز قلمداد کرد.
جبهههای فعال: از تورم دارایی تا سود انباشته
موضوع افزایش سرمایه از منابع مختلفی چونت سود انباشته تا تجدید ارزیابی دارایی به یکی از کانونهای اثربخش برای حرکت رو به رشد سهام تبدیل شده است. اگر به رتبههای بالای فهرست نمادهای حامی شاخص کل نگاه کنیم درخواهیم یافت که نمادهایی نظیر «شتران»، «وپاسار» و «خودرو» با نیروی افزایش سرمایه با تقاضای قدرتمند در حال صعود به مرزهای جدید هستند. پالایش نفت تهران همین امروز آگهی ثبت افزایش 83 درصدی سرمایه از محل سود انباشته را راهی سامانه «کدال» کرد.
به نظر میرسد نماد بانک پاسارگاد به همراه دیگر نمادهای بانکی که در معاملات امروز با استقبال اغلب سهامداران و صفهای خرید صعودهای غابلا حداکثری را رقم زدند، از خبر افزایش سرمایه قابل توجه بانک ملت تغذیه شدهاند. گروه خودرویی هم که همانند روز یکشنبه با صفهای طولانی خرید همراه بود با همان سرعت معاملات امروز را به پایان برد. این گروه علاوه بر جذب شدید تقاضا و برخورداری از صفهای خرید، بیشترین ارزش معاملات را در بین صنایع بورسی در اختیار گرفت.
از آنجا که به لحاظ بنیادی یا همان میزان سودآوری نمیتوان توجیهی برای تقاضای وسیع و قدرتمند در سهام خودرویی یافت باید به تاثیر نیرومند فضای افزایش سرمایه غولهای خودرویی بر کل گروه اشاره کرد. البته سیگنالهای سیاسی هم در این وضعیت خودروییها به عنوان دماسنج سیاسی بورس تهران بیتاثیر نیست.
واکنش بازارها به یک برکناری
خبر برکناری جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید از شامگاه گذشته انعکاس جالب توجهی در بین اهالی بازارها داشت. با برکناری بولتون که به عنوان یک چهره ضدایرانی در کاخ سفید به شمار میرفت بازار جهانی نفت با چرخشی رو به عقب همراه شد، روندصعودی نرخ دلار در بازار داخلی ارز متوقف شد و نوعی خوشبینی سیاسی در جهت کاهش اختلافات ایران و آمریکا در بازار سهام به وجود آمد. تشدید تقاضا در کل بازار و به طور خاص صفهای نفوذناپذیر خرید در سهام خودرویی را میتوان انعکاسی از این انتظارات مثبت در بازار سهام قلمداد کرد.
سبزپوشی بازار جهانی
بازار جهانی که از ابتدای این هفته با خوشبینی به بهبود روابط تجاری چین و آمریکا و انتظار برای تشدید سیاستهای انبساطی در این دو کشور، و همچنین چرخش پولی در منطقه یورو روندی صعودی را در پی گرفته بود با تحریک تقاضا به ویژه از سمت چین مواجه است و قیمتها در بخش فلزات رنگین فاز صعودی دارند. پس از کاهش نرخ بهره بانکی در چین، خبرهایی در خصوص عدم وضع تعرفه بر بخشی از کالاهای آمریکایی توسط چین طی روز گذشته منتشر شد که به نظر میرسد در رشد کامودیتیها موثر بوده است.
مس در بالای 5800 دلار در نوسان است و نفت برنت با وجود شوک آنی خبر برکناری بولتون، دوباره به مرز 63 دلار نزدیک شده است. مجموعه این تحولات را میتوان وابستگان بورسی بازار جهانی از جمله رشد قیمت در نماد «فملی» به عنوان یکی از حامیان اصلی رشد 3200 واحدی شاخص کل دید.