پیش بینی صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادی جهان / کندترین حد از زمان بحران مالی جهانی
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ انتظار میرود طی 5 سال آینده، اقتصاد جهان تحت فشار درگیریهایی که تجارت بین الملل را متوقف کرده و بی ثباتی را بالا برده، با سرعت پایین تری رشد کند.
چین سال ها بزرگترین پیش برنده رشد اقتصاد جهان بوده است ولی انتظار می رود توسعه اقتصادی چین به روند کند شدن خود ادامه دهد. پیش بینی می شود سهم چین از رشد تولید ناخالص داخلی جهان از 32.7 درصد در 2019-2018 تا 28.3 درصد در 2024 کاهش یابد که یک کاهش شدید 4.4 درصدی را نشان می دهد.
طبق آخرین پیش بینی صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی ضعیف تر بر 90 درصد جهان تاثیر می گذارد. انتظار می رود رشد اقتصاد جهان 3 درصد در سال جاری کاهش یابد که کندترین حد از زمان بحران مالی جهانی است.
چه اقتصاد هایی در حال حاضر بازیگران اصلی هستند و رشد اقتصاد جهان در 5 سال آینده از کجا ناشی می شود؟
طبق اطلاعات صندوق بین المللی پول، در حالی که انتظار می رود آمریکا همچنان بخش بزرگی از رشد اقتصاد جهان را شامل شود، پیش بینی می شود این کشور در مقام سوم پس از هند قرار بگیرد. سهم آمریکا از رشد جهانی احتمالاً از 13.8 درصد به 9.2 درصد تا 2024 کاهش می یابد، در حالی که پیش بینی می شود سهم هند به 15.5 درصد افزایش یابد و در این دوره 5 ساله از آمریکا پیشی بگیرد.
اندونزی در مقام چهارم باقی می ماند. انتظار می رود سهم اقتصاد این کشور در رشد اقتصاد جهان در 2024 ، 3.7 درصد باشد یعنی یک کاهش کوچک 0.2 درصدی نسبت به سال 2019.
انگلیس هم اهمیت خود را در رشد اقتصاد جهان به خاطر مسئله برگزیت از دست می دهد و از رتبه نهم در 2019 به سیزدهم سقوط می کند.
رشد تولید ناخالص داخلی که مربوط به روسیه می شود در حال حاضر دو درصد است و انتظار می رود در پنج سال آینده هم در همین حد باقی بماند. بنابراین احتمالاً روسیه جای ژاپن را به عنوان عامل تأثیرگذار پنجم در رشد اقتصاد جهان می گیرد. ژاپن تا 2024 به رتبه نهم سقوط می کند. پیش بینی می شود برزیل از رتبه یازدهم به رتبه ششم بالا بیاید و سهم آلمان از رشد اقتصاد جهان روی همان 1.6 درصد و رتبه هفتم باقی بماند.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد موتور های جدید رشد اقتصادی در بین 20 کشور برتر در پنج سال آینده عبارتند از: ترکیه ، مکزیک، پاکستان و عربستان سعودی. اسپانیا، لهستان، کانادا و ویتنام از لیست بیست کشور اول خارج می شوند.