جزئیاتی از عرضههای اولیه هفته آینده
به گزارش اقتصادنیوز، دنیای اقتصاد نوشت: این روزها به تعویق افتادن ارائه عرضههای اولیه در حال تبدیل شدن به یک اتفاق عادی است. نقدترین مثالی هم که میتوان برای آن آورد، عرضه اولیه زرماکارون است که تا به حال دوبار به تعویق افتاده است. به غیر از این عرضه اولیه، قرار بود عرضه اولیه نماد بگیلان تا پایان تیر هم عرضه شود اما خبری از عرضه آن نشد تا اینکه بالاخره روز گذشته معاون بازار شرکت فرابورس اعلام کرد که در تلاش هستند تا هفته آینده شرکت توسعه مسیر برق را در فرابورس عرضه کنند.
او البته از عرضه قطعی این نماد در بورس صحبتی نکرده و گزینه دیگری هم برای عرضه اولیه در فرابورس در نظر گرفته و آن هم شرکت پتروشیمی ارومیه است. پس با این حساب هفته آینده هرکدام از این شرکتها که تا پایان این هفته اطلاعات خود را زودتر تکمیل کنند، وارد بازار سرمایه میشوند. البته این در حالی است که شرکت توسعه مسیر برق گیلان هنوز ارزشگذاری خود را به فرابورس تحویل نداده اما شرکت پتروشیمی ارومیه ارزشگذاریاش به فرابورس رسیده و در حال حاضر هم در سامانه کدال قابل مشاهده است. در ادامه بهطور خلاصه نگاهی داشتهایم به وضعیت این دو شرکتی که احتمال عرضه آن در هفته آینده زیاد است تا اگر خواستید اقدام به خرید کنید، از آنچه میخرید آگاهی داشته باشید.
بهطور خلاصه باید برایتان بگوییم که شرکت توسعه مسیر برق گیلان بیست و پنجم بهمن ماه ۸۹ تاسیس شده و فعالیتهایش هم شامل تولید و فروش انرژی برق، خرید سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق، انجام کلیه فعالیتهای بازرگانی برق و سایر حاملهای انرژی، انجام اقدامات لازم به منظور ارتقای بهرهوری و توسعه ظرفیت نیروگاه، سرمایهگذاری و مشارکت در احداث نیروگاهها است. در حال حاضر هم این شرکت در حال بهرهبرداری و فروش برق نیروگاه سیکل ترکیبی ۱,۳۵۰ مگاواتی گیلان است. نکتهای هم که باید در جریان آن باشید این است که سهامدار اصلی این شرکت، شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر و سهامدار اصلی میانی گروه، شرکت سرمایهگذاری غدیر و واحد تجاری نهایی گروه سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح است. در نهایت اینکه این شرکت در فهرست نرخهای فرابورس ایران با نماد بگیلان درج شده است.
اما از نکاتی که درباره شرکت پتروشیمی ارومیه باید مدنظر داشته باشید این است که این شرکت یکی از شرکتهای زیرمجموعه پترول است که سه محصول کریستال ملامین، سولفات آمونیوم و اسید سولفوریک را تولید میکند. و البته تولیدات این شرکت طی سال گذشته بر اساس برنامه حدود ۱۲۵ هزار تن بوده است.
همچنین این شرکت مدعی است که نخستین تولیدکننده کریستال ملامین در ایران و دومین تولیدکننده بزرگ این محصول در کشور است. مساله دیگر هم این است که شرکت پتروشیمی ارومیه با سرمایه ۷۰ میلیاردتومانی فعالیت میکند و سهامدار عمده آن شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان با مالکیت ۷/ ۹۳ درصد سهام است و البته ۶ درصد از سهام این شرکت هم در اختیار شرکت کارگزاری سهام عدالت است. در جریان باشید که این شرکت با نماد شاروم در گروه محصولات شیمیایی و زیر گروه تولید کود و ترکیبات نیتروژن قرار است عرضه شود.