واکنش عضو جبهه پایداری به انصراف لاریجانی؛ لطف الهی بود/ عامل تفرقه بین اصولگرایان بود و نبودش امتیاز است

کدخبر: ۳۱۴۶۲۲
اقتصادنیوز: نوباوه گفت: آقای لاریجانی عامل تفرقه بین اصولگرایان و نیروهای انقلاب بود و نبود ایشان در مجلس یک امتیاز ویژه برای مجلس آینده محسوب می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، هرچه روزهای ثبت نام برای انتخابات مجلس یازدهم به پایان خود نزدیک می‌شود، آرایش جریانات سیاسی روشن‌تر می‌شود. ادعای عدم ثبت نام از سوی کسانی مانند علی لاریجانی، حشمت‌الله فلاحت پیشه و نزدیکان آن‌ها، بخشی از تکه‌های تاریک پازل جریانات سیاسی مختلف و به‌خصوص جریانات اصولگرا را روشن کرد. یکی از جریاناتی که با عدم حضور لیدر اصولگرایان معتدل برای انتخابات مجلس به‌نوعی «جشن» گرفت، جریان نزدیک به جبهه پایداری بود. علاوه بر این، باتوجه به سفرهای مختلف سعید جلیلی و افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره کاندیداتوری وی از مشهد، هر روز این احتمال افزایش می‌یابد که وی و جریان هم‌فکر او به‌صورت حساب شده وارد عرصه انتخابات مجلس شوند. در این رابطه به‌سراغ «بیژن نوباوه وطن» نماینده اصولگرای ادوار مجلس رفتیم تا درباره این مسائل نظرات وی را نیز داشته باشیم:

*گمانه‌زنی‌ها حاکی از احتمال حضور دکتر سعید جلیلی از مشهد یا تهران است. آیا این گمانه‌زنی‌ها را تایید می‌کنید؟

بنده هیچ اطلاعی درباره حضور یا عدم حضور آقای جلیلی ندارم.

*در صورت شرکت ایشان یا آمدن کسانی که با ایشان هم گفتمان هستند، شانس با ایشان تا چه حد یار خواهد بود؟

آقای جلیلی اکنون عضو مجمع تشخیص و نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی است و واقعا سرشان شلوغ است. اما اگر می‌خواهید بدانید که همفکران و هم‌گفتمان‌های ایشان چه کسانی هستند، باید بدانید خود بنده یکی از همفکران و هم گفتمان‌های ایشان هستم و بخاطر شرایطی که پیش آمده به‌نظرم جریان انقلابی شانس زیادی دارد و به‌احتمال زیاد ما در سال‌های آینده مجلس خوبی خواهیم داشت.

*منظورتان از اتفاق خوب چیست؟

این اتفاق خوب، عدم حضور آقای علی لاریجانی به‌عنوان کاندیدا برای انتخابات بود. انصراف ایشان و اطرافیان وی برای جریان انقلابی یک لطف الهی بود. نبود ایشان در مجلس طلیعه تولد یک مجلس کارآمد و بی‌حاشیه است.

*چرا چنین نگرشی نسبت به علی لاریجانی وجود دارد و چرا جریان انقلابی از این عدم حضور خوشحال است؟

واقعیت این است که آقای لاریجانی عامل تفرقه بین اصولگرایان و نیروهای انقلاب بود و نبود ایشان در مجلس یک امتیاز ویژه برای مجلس آینده محسوب می‌شود. ایشان با بناگذاشتن برخی سنت‌های غلط در مجلس باعث شده بود که نوعی جوّ نادرست و اختلاف بین نیروهای مختلف سیاسی شکل بگیرد و نمایندگان مقابل هم بایستند. البته آقای لاریجانی اوایل مجلس هشتم چنین روابطی را ایجاد نکرده بود و بعدا چنین شد. ما در مجلس هشتم با نیروهای اصلاح‌طلب اقلیت مجلس هم همکاری و همراهی زیادی در بسیاری از موارد داشتیم و پروژه‌های مشترکی را جلو می‌بردیم، اما به‌مرور این فضا با یکسری رفتارها عوض شد.

*چه رفتارهایی از جانب وی باعث این انشقاق و اختلافات بود؟

مثلا ایشان آقایان جلالی و نعمتی را به‌زور وارد لیست امید تهران کردند و این اتفاق خوبی نبود. این درحالی بود که ما با خود نیروهای اصلاح‌طلب راحت‌تر بودیم و اکنون نیز از نظر من در میان اصلاح‌طلبان نیروهای مخلص و پاکدستی وجود دارند که به فکر منافع شخصی نبوده و دنبال منافع ملی هستند. از نظر من آن‌ها جزء نیروهای انقلاب هستند و چتر نیروهای انقلابی شامل آنان نیز می‌شود.

*این درست است که شرط جبهه پایداری برای ائتلاف با اصولگرایان عدم حضور آقای لاریجانی بوده است؟

چنین چیزی درست نیست. هرچند عدم حضور ایشان شانس ائتلاف و همگرایی نیروهای انقلاب را افزایش می‌دهد.

*دلیل عدم حضور ایشان همین مصلحت‌های جناحی بوده است؟

خیر! لاریجانی خودش تشخیص داد که دیگر مقبولیت عمومی ندارد. نه در تهران و نه به طریق اولی در شهرستان‌ها...

*اخیرا جریانی به نام «جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی» لیستی پیشنهادی را مطرح کرده که بعضا جوان هستند و نام شما نیز در آن لیست دیده می‌شود. آیا از شما دعوتی شده و یا با این دعوت همراه هستید؟

بنده از دعوت هر نیروی مسلمان و انقلابی استقبال می‌کنم. ولی به‌نظرم باید نوع تفکر موجود در مجلس عوض شده و تازه شود. بنده نیز برای انتخابات سال جاری مجلس قصد ثبت نام دارم، ولی با این حال با برخی دوستان درحال مشورت هستم و تصمیمم به‌طور کامل قطعی نیست.

*منظور شما از تفکر تازه، داشتن یک لیست از جوانان است که این روزها در قالب لیست «جوانان انقلابی» بر سر زبان‌ها افتاده است؟

البته این‌طور نیست. منظور من تفکر جوان و پرشور و فعال است و الزاما شامل جوانان نمی‌شود. بلکه تجربه‌های جدی نیز لازم است. مسئله این است که نباید افکار محافظه‌کارانه و پیر در مجلس حضور داشته باشد و این مسئله چندان به سن و سال ربطی ندارد. به‌نظرم باید ملاک‌هایی مثل «پاکدستی» و «حلال‌خوری» در میان مردم جا بیفتد و براساس کارآمدی و سلامت انتخاب صورت گیرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید