آماده باش آبی در تابستان/توزیع کسری آب در سراسر کشور

کدخبر: ۲۱۸۲۵۸
اقتصاد نیوز: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرد: سخت‌ترین شرایط آبی اصفهان در دهه‌های اخیر در حال وقوع است. ناچار هستیم محدویت‌هایی برای بخش شرب اعمال کنیم. افت بارندگی‌های سال آبی جاری موجب شده تا از میان 177 سد بزرگ کشور، 66 سد از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، دوستی، ساوه و ملاصدرا در آستانه ورود به فصل تابستان کمتر از 40 درصد آب ذخیره شده داشته باشند.
آماده باش آبی در تابستان/توزیع کسری آب در سراسر کشور

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه آورد امسال سد زاینده رود به 500 میلیون مترمکعب هم نخواهد رسید، گفت: براساس آمار موجود سخت‌ترین و نادرترین شرایط افت ورودی آب به سد زاینده رود در سال جاری اتفاق افتاده است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از فارس؛ محمد حاج رسولی‌ها که به منظور بررسی شرایط آبی اصفهان به این استان سفر کرده با تاکید بر اینکه در سال جاری سخت‌ترین شرایط آبی دهه‌های اخیر این منطقه را تجربه می‌کنیم، ادامه داد: براساس آمار موجود سخت‌ترین و نادرترین شرایط افت ورودی آب به سد زاینده رود در سال جاری اتفاق افتاده است.

وی افزود: براساس ارزیابی صورت گرفته، آورد امسال سد زاینده رود به 500 میلیون مترمکعب هم نخواهد رسید به طبع جدای از محدویت‌های بخش کشاورزی ناچار هستیم محدویت‌هایی برای بخش شرب نیز اعمال کنیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: این محدویت برای بخش شرب شامل طرح آبرسانی اصفهان بزرگ هم می‌شود که تقریبا چهار تا پنج میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است. در برنامه پیش‌بینی شده تا امسال 20 درصد نسبت به سال گذشته کاهش تحویل آب شرب داشته باشیم.

حاج رسولی‌ها با تاکید بر اینکه کاهش یاد شده بایستی در تمامی شهرستان‌ها به صورت یکسان توزیع شود، ادامه داد: آب و فاضلاب اصفهان نیز سیستم هوشمندی را طراحی کرده است تا بتواند این کاهش آورد را به صورت یکسان در شبکه توزیع کند.

وی در پایان گفت: بر اثر بارش‌های نسبتا مناسب اردیبهشت‌ماه شرایط اندکی بهبود یافته است در غیر این صورت امروز با وضعیتی بسیار دشوارتری برای تامین منابع آبی استان مواجه بودیم که با این روند امیدواریم بتوانیم کاهش تحویل 20 درصدی آب شرب به اصفهان را قدری کمتر کرده و در جلسه بعدی شورای حوضه آبریز زاینده‌رود مقداری شرایط کمبود را تعدیل کنیم.

66 سد بزرگ کشور کمتر از 40 درصد آب دارند

افت بارندگی‌های سال آبی جاری موجب شده تا از میان 177 سد بزرگ کشور، 66 سد از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، دوستی، ساوه و ملاصدرا در آستانه ورود به فصل تابستان کمتر از 40 درصد آب ذخیره شده داشته باشند.

کاهش بی سابقه بارش‌ها در سال گذشته و در پی آن افت روان‌ آب‌ها موجب شده است تا به رغم بارندگی‌های نسبتا مناسب دو ماه اخیر در برخی از نقاط کشور، حجم ذخیره آب 177 سد بزرگ موجود در 6 حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس به 26.92 میلیارد مترمکعب برسد که در مقایسه با سال گذشته آب موجود در مخازن سدهای کشور کاهش 19 درصدی پیدا کرده است.

ورودی و خروجی آب از سدها نیز متاثر از افت نزولات جوی با کاهش‌های محسوسی مواجه شده‌اند به طوری که ورودی به این سازه‌های آبی 37 درصد و خروجی از آن‌ها نیز نسبت به سال گذشته 30 درصد کمتر شده است و هم اکنون به طور میانگین 54 درصد مخازن سدهای یاد شده دارای منابع آبی است.

در این بین از میان 177 سد بزرگ موجود در این 6 حوضه آبریز 37 درصد از آن‌ها و به تعبیری 66 سد بزرگ کشور از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا در آستانه تابستان همچنان کمتر از 40 درصد آب ذخیره شده دارند.

کاهش 57 درصدی تولید انرژی نیروگاههای برقابی

کاهش ارتفاع و ذخیره آب سدهای دارای نیروگاه برقابی موجب شده تا این مراکز نیز با کاهش تولید انرژی روبه رو شوند به طوری که برق تولیدی 53 نیروگاه‌ برق‌آبی کشور از ابتدای امسال تا 11 خردادماه به هزار و 555 گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 57 درصد کاهش داشته است.

بارش‌های مناسب دو ماه اخیر در تهران موجب شده تا شرایط منفی منابع آبی استان تا حدودی بهبود پیدا کند. در حال حاضر حجم ذخیره کنونی آب در سدهای پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، امیرکبیر، لتیان و ماملو) 800 میلیون مترمکعب بوده و 42 درصد حجم این سدها نیز پر است.

با وجود بارش‌های نسبتا مناسب دو ماه اخیر در تهران بررسی این اعداد و ارقام حکایت از آن دارد که کاهش بی سابقه بارش‌ها در سال گذشته موجب شده تا حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته 28 درصد کاهش داشته باشد و ورودی آب به سدهای پنجگانه استان هم افت 37 درصدی پیدا کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید