توافق ایران و اروپا برای انعقاد موافقتنامه تجاری
به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
23 آذر 1351؛ حجم واردات 2.5 برابر افزایش مییابد
در پنج سال آینده حجم واردات کشور به 6 میلیارد دلار در سال خواهد رسید و از سال آینده نحوه احتساب حقوق گمرکی کالاهای وارداتی براساس ارزش کالا و طبق تعرفه گمرکی تازهای صورت خواهد گرفت.
براساس پیشبینی کارشناسان برنامهریزی حجم واردات سالانه کشور از 2.5 میلیارد در 5 سال آینده به 6 میلیارد دلار در سال میرسد که قسمت عمده این واردات شامل کالاهای سرمایهای و ماشینآلات و صنایع سنگین است.
در برنامه پنجم عمرانی کشور همچنین یک مدرسه عالی گمرک تاسیس میشود که به فارغالتحصیلان آن لیسانس امور گمرکی داده خواهد شد.
علاوهبر این، در طول پنج سال آینده گمرک خانههای کشور توسعه و تجهیز بیشتری مییابد و برای صادرکنندگان تسهیلات بیشتری فراهم خواهد شد.
حجم صادرات غیرنفتی کشور در سال 1356 یک میلیارد دلار پیشبینی شده است.امروز گفته شد، در برنامه پنجم عمرانی کشور تعرفه گمرکی بروکسل جایگزین تعرفه ژنو میشود و برای اجرای تعرفه تازه از هماکنون مطالعاتی در وزارت اقتصاد و اداره کل گمرک آغاز شده است.
23 آذر 1371؛ 200 میلیارد ریال وام ازدواج در هیات دولت به تصویب رسید
هیات دولت با پرداخت 200 میلیارد ریال وام ازدواج به جوانان موافقت کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین نوری، وزیر کشور اظهار کرد: طرح پرداخت وام ازدواج که ازسوی شورای عالی جوانان پیشنهاد شده و به تصویب رسیده است برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.
وزیر کشور اضافه کرد: تعداد ازدواج جوانان در 6 ماه اول امسال نسبت به 6 ماه اول سال گذشته 15 درصد کاهش داشته است و اگر ما موفق شویم این را به 400 هزار ازدواج در سال برسانیم، قدم بسیار خوبی برداشتهایم.
23 آذر 1381؛ توافق ایران و اتحادیه اروپا برای انعقاد موافقتنامه تجاری
نخستین دور مذاکرات رسمی جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در بروکسل مقر اصلی اتحادیه اروپا – برگزار شد و طرفین درخصوص انعقاد موافقتنامه جامع تجارت و همکاری به توافق رسیدند.
سیدشمسالدین خارقانی، مدیرکل غرب اروپایی وزارت امور خارجه، ریاست هیات ایرانی و «پیتر هنسن» معاون دبیرکل وزارت امور خارجه دانمارک، ریاست هیات اروپایی را بر عهده داشتند. طرفین درخصوص چارچوب، چگونگی مذاکرات و تدوین موافقتنامه تجاری و همکاریهای سیاسی به تبادلنظر پرداختند.
در این مذاکرات طرفین توافق کردند که با انعقاد یک موافقتنامه جامع تجارت و همکاری، مناسبات دوجانبه را در زمینههای بازرگانی، اقتصادی، پارلمانی و بینالمللی گسترش دهند.
رئیس هیات ایرانی مذاکرات در این نشست با اشاره به تحولات مثبت دو طرف و افزایش قابلتوجه نشستها، دیدارها و رایزنیهای مسوولان بلندپایه طرفین، رویکرد واقعبینانه اتحادیه اروپایی به منظور گسترش و نهادینه کردن روابط دوجانبه از طریق انعقاد موافقتنامه جامع همکاری و در پیش گرفتن روش سازنده گفتگو را فصل جدیدی در روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا ارزیابی کرد و گفت: بهرغم وجود نگرانیهایی که نسبت به پارهای از سیاستهای اتحادیه اروپا وجود دارد، انعقاد موافقتنامه تجاری، عرصه مناسبی برای حل مشکلات و بهرهبرداری از ظرفیتهای گوناگون روابط در فضایی از حسن نیت و احترام متقابل است.
دور بعدی مذاکرات در ماههای آینده همزمان با دوره ریاست یونان بر اتحادیه اروپا در تهران برگزار خواهد شد.
روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت، گفتوگوهای اتحادیه اروپا با ایران موجب تضعیف بیشتر روابط بروکسل با واشنگتن خواهد شد.
این روزنامه نوشت، این گفتوگوها به کاهش تعرفههای گمرکی و نهایتا نزدیک بیش از پیش اقتصادی ایران با اتحادیه اروپا منجر میشود.
به نوشته وال استریت در صورت توافق نهایی میان طرفین، اتحادیه اروپا با ایران مانند سایر کشورهای غیراروپایی عضو سازمان تجارت جهانی معامله کرده و تعرفههای گمرکی بسیار پایین بر کالاهای ایرانی اعمال میکند.
انتشار مرحله دوم اوراق قرضه ارزی ایران
عرضه مرحله دوم اوراق قرضه ارزی ایران به میزان 375 میلیون یورو و با یک درصد کاهش سود در مقایسه با اوراق عرضهشده سری اول، آغاز شد.
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بانک مرکزی این اوراق را در اجرای تبصره 21 قانون بودجه سال 1381 کل کشور منتشر کرده است، افزود: سررسید این اوراق 31 آوریل 2008 میلادی است که نرخ بازده سالانه آن نسبت به ا وراق قرضه منتشرشده سری اول با توجه به بهبود وضع اعتباری کشور و اطمینان سرمایهگذاران خارجی به اعتبار ایران، یک درصد کاهش یافته است.
داود بهرامی گفت: 36 درصد از این اوراق در اروپا و 64 درصد در خاورمیانه میان 45 بانک و موسسه مالی بینالمللی عرضه شده است.
23 آذر 1391؛ تغییر سال پایه تورم
رئیس مرکز آمار ایران از توقف اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی از فروردین 92 و واگذاری این مسوولیت به مرکز آمار و همچنین تغییر سال پایه، نهتنها سبد کالاهای مورد بررسی تغییر میکند، بلکه روشهای محاسباتی و جمعآوری اطلاعات نیز مانند مظنههای قیمتی به احتمال زیاد تغییر خواهد کرد.
عادل آذر از آخرین تصمیمات اتحاذشده برای تغییر مرجع استخراج و اعلام نرخ تورم خبر داد و گفت: طبق مصوبه شورای عالی آمار از اول سال 92 براساس سال پایه 1390، تعیین نرخ تورم ماهانه ازسوی مرکز آمار ایران، تعهد شد. وقتی مرکز آمار ایران طبق مصوبه، مسوول بررسی وضعیت تورم میشود، احتمالا دیگر نرخی ازسوی بانک مرکزی اعلام نمیشود.
این مقام مسوول در مرکز آمار ادامه داد: تغییر سال پایه هماکنون نهایی شده و مرکز آمار ایران آماده است تا از ابتدای سال آینده، براساس سال پایه 90، نرخ تورم ماهانه را بررسی و اعلام میکند.