شرط روسیه برای احیای روابط با آمریکا

کدخبر: ۶۹۵۰۶۷
اقتصادنیوز: وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه این کشور برای از سرگیری گفت‌وگوی سیاسی با آمریکا آماده است، عنوان کرد: واشنگتن باید برای آن پیش‌قدم شود.
شرط روسیه برای احیای روابط با آمریکا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سرگئی لاوروف در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» اظهار داشت: در مورد چشم انداز روابط روسیه و آمریکا، در صورت آمادگی ایالات متحده، ما از از سرگیری گفت‌وگوهای سیاسی که پس از آغاز «عملیات نظامی ویژه» توسط واشنگتن قطع شد، استقبال می‌کنیم.

وزیر امور خارجه روسیه افزود: از آنجایی که [مذاکرات سیاسی] توسط آمریکایی‌ها قطع شد، آن‌ها باید اولین گام را [در راستای احیای روابط] بردارند. اگر آمریکایی‌ها منافع ما را در نظر بگیرند، گفت‌وگو به تدریج از سر گرفته خواهد شد. در غیر این صورت، همه چیز همانطور که هست، باقی می‌ماند.

خبر مرتبط
کی‌یف تقویت شد/ آمریکا روسیه را غافلگیر کرد

اقتصادنیوز: بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، بسته جدید کمک نظامی همچنین شامل موشک‌های استینگر و گلوله‌های توپخانه ۱۰۵ و ۱۵۵ میلیمتری خواهد بود.

این دیپلمات ارشد روس همچنین گفت که روسیه با پیشنهادات تیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای به تعویق انداختن عضویت کی‌یف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و استقرار نیروهای حافظ صلح اتحادیه اروپا و انگلیس در اوکراین موافق نیست.

لاوروف با بیان اینکه اطلاعات افشا شده و مصاحبه ترامپ با نشریه «تایم» در تاریخ ۱۲ دسامبر، نشان می‌دهد که او از متوقف کردن خصومت‌ها در امتداد خط درگیری در اوکراین و سپردن مسئولیت بیشتر به اروپایی‌ها برای مقابله با روسیه صحبت کرده است، تاکید کرد: ما بدون شک از پیشنهادات نمایندگان تیم رئیس‌جمهور منتخب [آمریکا] برای به تعویق انداختن عضویت اوکراین در ناتو به مدت ۲۰ سال و استقرار یک گروه حافظ صلح از نیروهای انگلیسی و اروپایی در اوکراین راضی نیستیم.

وی در عین حال خاطرنشان کرد که مسکو در حال حاضر هیچ پیام رسمی از ایالات متحده در مورد حل‌وفصل بحران اوکراین دریافت نکرده است.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

اوکراین همواره واگذاری زمین در ازای صلح را رد کرده است. اما رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده است که اگر اوکراین جاه‌طلبی‌های خود را در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کنار بگذارد و نیروهای خود را از چهار منطقه اوکراینی که مسکو مدعی آن است، خارج کند، مسکو آتش را متوقف کرده و وارد مذاکرات صلح خواهد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید