گزارش «اقتصادنیوز» از بازار ارز

قیمت دلار و درهم در کشاکش عرضه و تقاضا؛ نوسان بازار ارز در مرز حساس/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱۴ آذر 1403

کدخبر: ۶۸۹۸۷۸
اقتصادنیوز: معامله‌گران معتقدند در صورت افزایش قدرت عرضه بازارساز و کاهش هیجانات تورمی، احتمال تثبیت قیمت دلار در محدوده‌های فعلی و حرکت در دامنه نوسانی وجود دارد.
قیمت دلار و درهم در کشاکش عرضه و تقاضا؛ نوسان بازار ارز در مرز حساس/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱۴ آذر 1403

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی معاملات امروز را آغاز می‌کند که روز گذشته شاهد نوسانات چشمگیر قیمت دلار و ارزهای وابسته بود و با وجود تلاش بازارساز برای کنترل نرخ ارز، افزایش انتظارات تورمی و تحولات سیاسی باعث شد قیمت دلار در بازار آزاد با گپ مثبت بازگشایی شود و پس از صعود اولیه، دوباره به کف کانال بازگردد. این روند تأثیر خود را بر سایر ارزها مانند درهم امارات و حتی بازار رمزارزها نیز گذاشت.

به باور فعالان این بازار، عوامل متعددی همچون «افزایش تقاضا» در آستانه پایان سال، «رشد قیمت طلا» و «افزایش ارزش بیت‌کوین»، تأثیر قابل‌توجهی بر نوسانات اخیر بازار ارز داشته‌اند.

با این حال، قیمت دلار در بازار تهران روز گذشته با گپ مثبت 100 تومانی در محدوده جدید بازگشایی شد و پس از صعود به پله چهارم کانال فعلی، به کف این کانال بازگشت. این نوسانات نشان‌دهنده تأثیرات متناقض عرضه بازارساز و انتظارات تورمی بر بازار است.

درهم امارات نیز پس از تعطیلات رسمی بازار دبی، با گپ منفی 70 تومانی و قیمت 19 هزار و 450 تومان بازگشایی شد، اما به سرعت روند صعودی را آغاز کرد و تا 19 هزار و 560 تومان افزایش یافت. در پایان روز، قیمت درهم با اصلاح جزئی در 19 هزار و 540 تومان بسته شد

بازار رسمی نیز شاهد افزایش قیمت دلار بود و این اسکناس وارد کانال 54 هزار تومان شد و به 54 هزار و 72 تومان رسید. دلار نیما نیز با افزایشی جزئی به 52 هزار و 536 تومان رسید. از سوی دیگر، قیمت یورو در بازار رسمی کاهش یافت و به 56 هزار و 626 تومان رسید. حواله یورو نیز با افت به 55 هزار و 82 تومان رسید. درهم امارات در بازار رسمی به قیمت 14 هزار و 705 تومان معامله شد و حواله آن به 14 هزار و 305 تومان رسید. حباب دلاری درهم در روز سه‌شنبه نصف شد و به 500 تومان رسید.

بازار رمز ارزها نیز شاهد کاهش قیمت بیت‌کوین بود و این رمزارز در مسیر نزولی قرار گرفت و از سطح 96 هزار دلار به 94 هزار و 932 دلار کاهش یافت. در مقابل، تتر روند صعودی داشت و با قیمت 72 هزار و 210 تومان معامله شد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز،‌تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند بیت‌کوین در صورت شکست حمایت 94 هزار دلار، به محدوده 92 هزار و 500 دلار و سپس 90 هزار دلار خواهد رسید. همچنین در صورت بازگشت قیمت به بالای 96 هزار دلار و تثبیت در این محدوده، اهداف قیمتی بعدی 98 هزار و 100 هزار دلار خواهند بود. تتر نیز با حمایت 71 هزار تومانی در صورت عبور از مقاومت 73 هزار و 500 تومان، می‌تواند به سطح 75 هزار تومان نزدیک شود.

با این حال،‌ معامله‌گران فنی معتقدند درهم امارات در یک محدوده حساس قیمتی قرار دارد و رفتار آتی آن به واکنش نسبت به سطوح حمایتی و مقاومتی وابسته است. در حال حاضر، مرز حمایتی درهم امارات در 19 هزار و 400 تومان قرار دارد. اگر قیمت به زیر این سطح کاهش یابد، احتمال افت بیشتر به سطوح 19 هزار و 200 تومان و سپس 19 هزار تومان وجود دارد. این محدوده‌ها به‌عنوان نقاط کلیدی برای جذب تقاضا و کاهش فشار فروش شناخته می‌شوند. در سمت دیگر، مرز مقاومتی درهم در 19 هزار و 600 تومان تعیین شده است و اگر قیمت بتواند این سطح را بشکند و بالای آن تثبیت شود، احتمال حرکت صعودی تا 19 هزار و 800 تومان و در ادامه تا 20 هزار تومان وجود دارد.

در نهایت، معامله گران معتقدند بازار ارز همچنان تحت تأثیر عوامل کلیدی از جمله انتظارات تورمی، تغییرات در سیاست‌های پولی و تحولات سیاسی داخلی و خارجی قرار دارد. افزایش تزریق‌های بازارساز از یک سو و انتظارات صعودی معامله‌گران از سوی دیگر، موجب نوسانات قیمت شده است.

به باور این گروه، اگر بازارساز بتواند با تزریق‌های هدفمند روند بازار را مدیریت کند، قیمت دلار ممکن است در کانال‌های فعلی تثبیت شود. اما در صورت افزایش مجدد انتظارات تورمی و کاهش عرضه، احتمال صعود قیمت دلار و ارزهای وابسته به آن همچون درهم وجود دارد. برای بازار رمز ارزها، بیت‌کوین و تتر همچنان در سطوح حساس حمایتی و مقاومتی قرار دارند و نوسانات به اخبار و داده‌های اقتصادی وابسته است.

همچنین معامله‌گران معتقدند که دلار در شرایط فعلی با دو نیروی متضاد مواجه است. از یک سو، تزریق عرضه از سوی بازارساز به‌منظور کنترل نوسانات قیمت، فشار نزولی بر بازار وارد می‌کند. از سوی دیگر، افزایش انتظارات تورمی و تحولات سیاسی داخلی و خارجی می‌تواند به‌عنوان محرکی برای رشد تقاضا و افزایش قیمت عمل کند. در صورت افزایش قدرت عرضه بازارساز و کاهش هیجانات تورمی، احتمال تثبیت قیمت دلار در محدوده‌های فعلی و حرکت در دامنه نوسانی وجود دارد. اما اگر انتظارات تورمی تقویت شود و جریان تقاضا در بازار غلبه کند، می‌توان انتظار داشت که دلار روند صعودی ملایمی را تجربه کند.

در همین حال، برخی از معامله‌گران با دیدگاه کاهشی معتقدند که سیاست‌گذار قصد ندارد اجازه عبور قیمت دلار از مقاومت‌های قبلی را بدهد. آنها بر این باورند که این افزایش‌های کوتاه مدت با هدف مدیریت بازار و ایجاد فرصت برای بازارساز جهت بهره‌گیری از نوسانات انجام می‌شود.

این گروه پیش‌بینی می‌کنند که قیمت دلار تا پایان آذرماه در همین محدوده باقی خواهد ماند و تحولات مرتبط با مذاکرات هسته‌ای می‌تواند به‌عنوان عاملی بازدارنده، مانع از رشد چشمگیر قیمت دلار شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید