راه اندازی آنلاین شاپ؛ از معرفی محصول پرسود تا ساخت کامل فروشگاه
رپرتاژ آگهی: طبق آخرین آمارها تجارت الکترونیک در ایران در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. بهعنوان مثال، تعداد کسبوکارهای اینترنتی مجوزدار از حدود ۲۸٬۰۰۰ در سال ۱۳۹۹ به ۸۹٬۰۰۰ در نیمه اول سال ۱۴۰۰ افزایش یافت. همچنین، ارزش معاملات تجارت الکترونیک در سال ۱۳۹۸ بیش از ۲٬۹۶۱ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل از آن بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
در این سالهای اخیر هم با پیشروی کرونا مردم اقبال بیشتری به آنلاین شاپها نشان دادهاند. امروزه راه اندازی آنلاین شاپ به عنوان شغل اصلی یا شغل دوم یک گزینه خوب برای بهرهگیری از این آمار است: شما چرا سهم خود را از این بازار رو به رشد نداشته باشید؟
گام به گام تا راه اندازی آنلاین شاپ
راه اندازی آنلاین شاپ از ۶ مرحله تشکیل شده که ۵ مرحله اول برای تأسیس آنلاین شاپ است و مرحله آخر برای ادامه و توسعه کار. در ادامه شما علاوه بر آشنایی با مراحل نکات مربوط به هر گام را هم خواهید خواند. رعایت این نکات همگی به شما کمک میکنند خطای کمتری در تأسیس آنلاین شاپ خود داشته باشید:
گام اول: انتخاب محصول مناسب برای فروش آنلاین
انتخاب محصول برای آنلاین شاپ از مهمترین مراحل است. محصولات شما باید ویژگیهایی داشته باشند که فروش آنلاین آنها را تسهیل کند. مثلاً:
۱- فساد پذیر نباشند: محصولات فاسد شدنی شرایط ویژهای برای انبار و ارسال نیاز دارند که هزینههای شما را افزایش میدهد.
۲- تاریخ انقضا نداشته باشند: داشتن تاریخ انقضا شما را برای فروش تحت فشار میگذارد.
۳- فضای زیادی نیاز نداشته باشد: اگر محصولات آنلاین شاپ خود را در خانه میگذارید نباید جایی بیشتر از یک کمد یا اتاق کوچک را اشغال کنند.
۴- تقاضای بالایی داشته باشند: جامعه هدف گسترده یعنی کسب درآمد بیشتر. محصول مورد نظر شما نباید محدود به سن یا جنس خاصی باشد و هر کس به آن نیاز داشته باشد.
۵- تولید محتوا در مورد آن ساده باشد: هیچ کس نمیخواهد صبح تا شب مشغول عکاسی و نوشتن جزئیات محصولات بیشمار آنلاین شاپ خود باشد.
۴- حاشیه سود خوبی ارائه دهند: مثلاً محصولاتی که قیمت مصوب ندارند یا قیمت آنها همراه با قیمت دلار افزایش مییابد سود خوبی نصیب فروشندگان میکنند.
۵- بهراحتی تأمین شوند: برای خرید محصولات آنلاین شاپ خود نباید به دردسر بیفتید.
۶- تنوع و جذابیت داشته باشند: شما یک ویترین جذاب و کاربرپسند میخواهید مگر نه؟
۷- چندان بر محور مناسبتها، مد و ترندهای روز نچرخد: یک کسب و کار فصلی به معنی سود فصلی است.
بررسی حوزههای پرفروش تجارت آنلاین (مثل پوشاک، اکسسوری، خوراک، لوازم خانه و آشپزخانه، اسباببازی و... که همه این گزینهها با آنالیز دقیق دادههای سایتهای پرطرفدار این حوزه مثل دیجی کالا به دست آمدهاند) ما را به یک گزینه جالب میرساند: لوازم جانبی موبایل. این ایده تمامی ویژگیهای گفته شده را داراست و در چشم بر هم زدنی میتوان اقدام به تأسیس آنلاین شاپ آن کرد. میپرسید چرا؟ در ادامه دلیل این موضوع را متوجه خواهید شد.
گام دوم: تأمین لوازم جانبی موبایل به طور عمده
پس از انتخاب محصول نوبت تهیه آن میرسد. یکی از جذابیتهای حوزه لوازم جانبی این است که بر خلاف کسب و کارهای سنتی مثل پوشاک، به خاطر همگامی با تکنولوژی، عمده فروشی آنلاین هم دارد و شما در چشم بر هم زدنی میتوانید محصولات آنلاین شاپ خود را از عمده فروشانی چون brezaee.com تهیه کنید. در خرید عمده لوازم جانبی خود به این نکات توجه کنید:
-
اولین مشتریان شما چه مدل دستگاههایی استفاده میکنند؟ بخشی از خرید عمده خود را به مدل گوشیهای آشنایان و دوستان خود اختصاص دهید.
-
بخش دیگر خرید عمده شما باید شامل ضروریات شود. هیچ آنلاین شاپ لوازم جانبی موبایلی بدون گلس، گارد، کارت حافظه، شارژر، انواع کابل و... نمیماند. ناگفته نماند که این آیتمها پرتکرارترین موارد در سبد خرید مغازههای لوازم جانبی موبایل هستند.
-
چنان تنوعی در فروشگاه خود ایجاد کنید که سلیقه پیر و جوان، زن و مرد، ساده پسند و فانتزی پسند و... را پوشش دهد.
-
تنوعی که ایجاد میکنید باید از نظر قیمتی هم تمام قشرهای درآمدی را پوشش دهد. در نتیجه هم اجناس ارزان و باکیفیت هم اجناس لوکس موجود کنید.
-
فکر میکنید جامعه هدف شما با چه چالشهایی سر و کار دارند؟ برای همان چالشها هم جنس بخرید: مثلاً قطعی برق افراد را به سمت خرید پاوربانک و لامپ شارژی سوق میدهد یا جوانان بیشتر به خرید اسپیکر، هندزفری، ایرپاد و... علاقه نشان میدهند.
گام سوم: ساخت فروشگاه آنلاین لوازم جانبی موبایل
برای فروش اینترنتی به یک بستر حرفهای نیاز دارید. این مراحل را دنبال کنید:
۱- انتخاب پلتفرم فروش: از سایتسازها یا شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام استفاده کنید. اگر بودجه بیشتری دارید میتوانید به زدن سایت هم فکر کنید. سایت و شبکههای اجتماعی با وجود اینکه امکان فعالیت مستقل دارند اما مکمل هم هستند. اگر بودجه کمی دارید بهتر است از فعالیت در شبکههای اجتماعی شروع کنید تا ذره ذره بودجه راه اندازی سایت را هم از درآمد خود جمع کنید.
۲- برندسازی: لوگو، نام برند و شعار تبلیغاتی حرفهای طراحی کنید تا در ذهن مشتریان ماندگار شوید.
۳- تولید محتوا: اطلاعات محصولات را بهطور کامل و دقیق در فروشگاه آنلاین خود قرار دهید. برای این کار میتوانید از اطلاعات موجود در کاتالوگها و سایتهای مرجع استفاده کنید. خوشبختانه لوازم جانبی موبایل حوزهای است که دست شما را در این زمینه باز میگذارد و سایت تولیدکنندگان و دیگر فروشندگان پر از اطلاعاتی است که لازم دارید.
۴- مدیریت پرداخت: حین ساختن فروشگاه آنلاین خود از درگاههای پرداخت امن و معتبر استفاده کنید و فرایند پرداخت را تا جایی که میتوانید برای مشتریان ساده کنید.
گام چهارم: انتخاب ساز و کار مناسب برای بستهبندی و ارسال
-
برای بستهبندی لوازم جانبی موبایل از کارتنهای معمولی پست هم میتوانید استفاده کنید چون بستهبندی خود لوازم جانبیها معمولاً محکم است. فقط دقت داشته باشید که در همین کارتنها از پلاستیکهای ضربهگیر یا کاغذ باطله، مقوا و... استفاده کنید تا ریسک وارد شدن آسیب به لوازم را به حداقل برسانید.
-
بستهبندی شیک و جذاب کمک میکند در خاطر مشتریان ماندگار شوید مخصوصاً اگر با درج لوگو و نام برند انجام شود.
-
در بسته مشتریان خود گیفت قرار دهید تا با سورپرایز کردن آنها وفاداری آنها به کسب و کارتان را تقویت کنید.
-
مشتریان شما باید بتوانند از انواع گزینهها برای پست شدن خریدشان بهرهمند شوند: پست پیشتاز، معمولی، تیپاکس، پیک و... پس برای این موضوع هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
گام پنجم: بازاریابی و تبلیغات مؤثر
بدون تبلیغات، حتی بهترین محصولات هم در بازار جهانی وب و صفحات مجازی گم میشوند. به این نکات توجه کنید:
-
تبلیغات هدفمند: از تبلیغات در شبکههای اجتماعی، گوگل ادز و همکاری با اینفلوئنسرها بهره بگیرید.
-
اجرای کمپینهای فروش: تخفیفهای فصلی، بلک فرایدی و پیشنهادهای ویژه کمک میکند به مشتریان جدید معرفی شوید.
-
تولید محتوای ارزشمند: در کنار فروش، با ارائه نکات آموزشی و جذاب در مورد محصولات، مخاطبان خود را به مشتری وفادار تبدیل کنید.
-
مشتری، مشتری میآورد: با کسب رضایت مشتریان باعث میشوید آنها شما را به دیگر مشتریان هم معرفی کنند بدون اینکه برای تبلیغات هزینه گزافی پرداخت کرده باشید.
-
پشتیبانی قوی: اینکه در ساعات مشخصی جوابگوی مشتریان خود باشید و آنها را دلسوزانه و هوشمندانه راهنمایی کنید یکی از بهترین راههای بازاریابی است. برای این موضوع هم باید در زمینه دیجیتال مارکتینگ مطالعه کنید هم در حوزه لوازم جانبی موبایل.
-
خدمات پس از فروش: ارائه خدماتی چون امکان مرجوع کردن، ضمانت بازگشت وجه، گارانتی و… اعتماد مشتری را بیشتر میکند.
گام ششم: تحلیل بازار و توسعه کسبوکار
راهاندازی آنلاین شاپ نقطه شروع شماست. پس از شروع فعالیت قطعاً یک سری تجربیات از مشتریان خود به دست خواهید آورد. بر اساس این تجربیات باید اقدامات جدیدی کنید:
-
بازخورد مشتریان را جدی بگیرید: نظرات آنها به بهبود خدمات و محصولات شما کمک میکند.
-
متناسب با درخواستهای مشتریان محصولات جدید اضافه کنید: با تحلیل بازار و شناسایی ترندهای روز، تنوع محصولات خود را افزایش دهید.
-
موجودی خود را مدیریت کنید: محصولات پرفروش آنلاین شاپ خود را شناسایی و یک حداقلی از موجودی آنها را همیشه حفظ کنید.
سؤالات متداول در مورد راه اندازی آنلاین شاپ لوازم جانبی موبایل
آیا راه اندازی آنلاین شاپ مجوزهای خاصی میخواهد؟
چنانچه بر بستر شبکههای اجتماعی بخواهید فعالیت کنید فعلاً میتوانید بدون مجوز هم فعالیت کنید. هر چند در این حالت هم بهتر است باز برای گرفتن مجوزها اقدام کنید تا در جلب اعتماد مشتری موفقتر باشید.
اما فعالیت در بستر سایت قطعاً نیاز به مجوزهایی چون «ای نماد» دارد. بدون «ای نماد» نمیتوانید درگاه پرداخت مستقیم هم داشته باشید.
چه روشهای پرداختی در آنلاین شاپ ها وجود دارد؟
روش اول این است که مشتری با داشتن شماره کارت یا شماره حساب مستقیماً هزینه را به حساب شما واریز کند. این روش چندان توصیه نمیشود چون هم اطلاعات شما را در اختیار مشتریان قرار میدهد هم پرداخت مشتریان از این روش ایمن نیست. مشتریان ترجیح میدهند با روشهایی هزینه خرید خود را پرداخت کنند که در آن بتوانند از طریق درگاه پرداخت، پیگیر حقوق خود شوند و مراحل کمتری هم برای پرداخت طی کنند.
روش دوم این است که شما درگاه پرداخت داشته باشید. درگاه پرداخت شما میتواند مستقیم یا واسط باشد. در درگاه پرداخت مستقیم (که بهرهمندی از آن نیازمند ای نماد است) پول یک راست به حساب شما واریز میشود. اما در درگاه پرداخت واسط یک شرکت مثل زرین پال بین شما و بانک قرار میگیرد که پول اول به حساب شرکت بعد به حساب شما انتقال مییابد.
سرمایه اولیه مورد نیاز برای راه اندازی آنلاین شاپ لوازم جانبی موبایل چقدر است؟
پاسخ این سؤال واقعاً بستگی به شرایط دارد. آنلاین شاپها هزینه تأمین اجناس، راه اندازی فروشگاه، بسته بندی، برندینگ، تبلیغات و... دارند که هر کدام نقش مهمی در تعیین مبلغ نهایی ایفا میکنند. ولی میتوان گفت شما میتوانید با ۳۰ میلیون تومان اجناس مورد نیاز برای راه اندازی آنلاین شاپ لوازم جانبی خود را تأمین کنید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.