محمود عباس درخواست مهم بایدن را نپذیرفت

کدخبر: ۶۴۱۴۴۵
اقتصادنیوز: چهار مقام فلسطینی، آمریکایی و صهیونیست به آکسیوس گفتند: محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین درخواست‌های دولت بایدن را برای عدم پیشبرد رای‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل درباره پذیرش فلسطین به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل رد کرد.
محمود عباس درخواست مهم بایدن را نپذیرفت

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، تنش و بی اعتمادی بین دولت عباس و دولت بایدن در سه سال گذشته افزایش یافته است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ه امروز (پنجشنبه) در مورد پیش‌نویس قطعنامه‌ای رای گیری می‌کند که به فلسطین به جای وضعیت ناظر فعلی، عضویت کامل در سازمان ملل می دهد. برای به دست آوردن وضعیت عضویت کامل - که به منزله به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی از سوی سازمان ملل است - ابتدا نیاز به ۹ رأی برای ارائه قطعنامه به شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل است. این شورا که شامل ایالات متحده است، باید این درخواست را تأیید کند و سپس باید حداقل دو سوم آرای مجمع عمومی را دریافت کند.

خبر مرتبط
بایدن تیر خلاص را به اسرائیل زد/ حمله به حیفا منتفی شد؟

اقتصادنیوز: رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که به اسرائیل گفته ام به حیفا حمله نکند.

مقامات آمریکایی و صهیونیست گفتند که دولت بایدن در تلاش است تا مانع از کسب ۹ رأی توسط فلسطینی ها شود تا آمریکا مجبور به وتوی این قطعنامه نباشد. وتوی آمریکا در مورد چنین قطعنامه‌ای، به‌ویژه در بحبوحه جنگ غزه، انتقاد شدیدی را برای بایدن در سطح بین‌المللی و درون حزب خود، از جمله برخی از حامیانش، به همراه خواهد داشت.

یک مقام آمریکایی گفت که دولت بایدن در ماه‌های اخیر در حال بررسی گزینه‌هایی برای به رسمیت شناختن احتمالی فلسطین بوده است، اما نه به عنوان یک پیشنهاد یکجانبه در سازمان ملل. این مقام گفت که دولت به سناریوهای به رسمیت شناختن به عنوان بخشی از یک توافق منطقه‌ای گسترده‌تر که شامل یک طرح پس از جنگ و عادی سازی بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی است، نگاه می‌کند. 

دو هفته پیش سفیر فلسطین در سازمان ملل با ارسال نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل خواستار تجدید درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد شد. پس از درخواست فلسطینیان، شورای امنیت سازمان ملل متحد کمیته‌ای را تشکیل داد تا درباره آن بحث و تبادل نظر کند. این کمیته روز سه‌شنبه گزارش خود را ارائه کرد و گفت که طبق نسخه‌ای از این گزارش، ۱۵ عضو شورا در مورد این سوال که آیا باید پذیرش فلسطین را به عنوان عضو کامل سازمان توصیه کنند، اختلاف نظر دارند.

مقامات آمریکایی، صهیونیست و فلسطینی می‌گویند که در دو هفته گذشته، دولت بایدن به عباس و مشاورانش فشار آورده است تا از درخواست خود صرف نظر کنند. مقامات فلسطینی و آمریکایی می گویند، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این موضوع را مستقیماً در یک تماس تلفنی با عباس مطرح کرد و سایر مقامات آمریکایی تقریباً هر روز در دو هفته گذشته آن را با همتایان فلسطینی خود در میان گذاشتند. یک مقام آمریکایی گفت که دولت بایدن برای فلسطینی ها روشن کرد که قوانین فعلی ایالات متحده دولت را مجبور می‌کند چنین قطعنامه‌ای را وتو کند یا بودجه سازمان ملل را کاهش دهد.

به گفته این مقامات، عباس فشارهای آمریکا را رد کرد و دستیارانش به دولت بایدن گفتند که با رأی گیری پیش می روند. یک مقام ارشد فلسطینی گفت که دولت بایدن از او پرسیده است که اگر عباس برای دیدار با بایدن در کاخ سفید دعوت شود، پیشنهاد را تعلیق خواهد کرد یا خیر. این مقام فلسطینی گفت عباس این مبادله را رد کرد و گفت که او یک سال پیش با چنین پیشنهاد آمریکا موافقت کرد اما هرگز دعوتی دریافت نکرد.

مقامات آمریکایی اعتراف کردند که در متقاعد کردن فلسطینی‌ها برای تعلیق پیشنهادشان در سازمان ملل شکست خوردند. این مقام فلسطینی گفت. آنها می‌گویند: ما می‌خواستیم ایالات متحده یک جایگزین اساسی برای به رسمیت شناختن سازمان ملل ارائه دهد. آنها این کار را نکردند. ما معتقدیم عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل بسیار دیر شده است. ما بیش از ۱۲ سال از درخواست اولیه خود منتظر بوده‌ایم.

یک مقام ارشد صهیونیست گفت که فلسطینی‌ها در حال حاضر هشت عضو شورای امنیت دارند که انتظار می رود از آنها حمایت کنند، روسیه، چین، الجزایر، مالت، اسلوونی، سیرالئون، موزامبیک و گویان. انتظار می رود که بریتانیا رای ممتنع بدهد. به گفته این مقام، ایالات متحده و اسرائیل در حال لابی گری با فرانسه، سوئیس، ژاپن، کره جنوبی و اکوادور برای رای مخالف یا ممتنع در رای‌گیری هستند تا فلسطینی ها به ۹ رای نرسند. مقامات آمریکایی، اسرائیلی و فلسطینی گفتند که در صورت شکست این تلاش ها، انتظار می رود دولت بایدن این قطعنامه را وتو کند.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید