خرید یک میلیارد دلاری فیسبوک برای ارتباط با مشتریان
به گزارش اقتصادنیوز، فیس بوک چندی پیش از خرید کاستومر (Kustomer)، یک استارتاپ مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) خبر داد. این استارتاپ متخصص پلتفرمهای خدمات مشتریان و رباتهای گفتگو است.
به گزارش وال استریت ژورنال گفته یکی از افراد مطلع از این معامله، استارتاپ کاستومر مستقر در نیویورک کمی بیش از یک میلیارد دلار ارزش گذاری شده است. به گزارش پیچبوک، حدود یک سال پیش در یک دور تامین سرمایه خصوصی، ارزش این استارتاپ حدود ۷۱۰ میلیون دلار برآورد شده بود.
استارتاپ یک میلیارد دلاری چه میکند؟
ابزارهای CRM به مشتریان خود کمک میکنند تا بتوانند از طریق تلفن، ایمیل، پیامک یا دایرکت در اپلیکیشنهایی خاص مانند واتساپ (WhatsApp) یا مسنجر فیسبوک (Messenger) ارسال کنند.
استارتاپ کاستومر پیشتر نیز با شرکت فیس بوک همکاریهایی داشته است. خدمات این استارتاپ به شرکتها این امکان را میدهد تا پرسشهای مشتریان خود را از طریق مسنجر فیس بوک جمع آوری کنند و به آنها پاسخ دهند. در ماه اکتبر نیز این استارتاپ اعلام کرد که ادغام خدمات خود با دایرکتهای اینستاگرام را آغاز کرده است.
بیشتر بخوانید؛
خانههای مونتاژی راهکار تامین مسکن ارزان
به گزارش سی ان بی سی، با اضافه شدن کاستومر، فیس بوک خدمات آن را برای تبلیغ و فروش کالاها با ویژگیهای بیشتری و انجام معامله از طریق شبکه اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک استفاده میکند. این امر ظاهرا باید این کسب و کارها را به سمت هزینه بیشتر برای تبلیغات در فیس بوک سوق دهد که مهمترین اتفاق برای این شرکت است، چرا که شرکت فیس بوک تقریبا ۹۹ درصد از درآمد خود را از طریق تبلیغات کسب میکند.
استارتاپ کاستومر در نیویورک مستقر است و در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد. طبق گفته وبگاه کرانچ بیس، این شرکت تقریبا بیش از ۱۷۳ میلیون دلار درآمد کسب کرده است. بانک سرمایهگذاری جی پی مورگان (JP Morgan) به عنوان تنها مشاور کاستومر در انجام معامله فروش و ادغام این شرکت در فیس بوک نقش داشته است.
ادغام؛ سیاست تجاری پر سر و صدای فیس بوک
خرید یک شرکت نرم افزاری تجاری مانند کاستومر برای فیس بوک کمی غیر معمول است. در گذشته، فیس بوک در درجه اول شرکتهای مشتری محور مانند شرکت کاتالوگ گیفهای گیفی (Giphy) در ماه مه سال جاری و شرکت اسپانیایی بازی ویدئویی ابری پلی گیگا (PlayGiga) در دسامبر ۲۰۱۹ را خریداری کرده بود. این خریدها معمولا به عنوان پایه و اساس ساخت ویژگیهای جدید برای کاربران فیس بوک عمل میکنند.
فیس بوک نیز طی ماههای اخیر به دلیل درگیریهای سیاسی حاکم بر آمریکا و نقش شبکههای اجتماعی در این بحران به کانون توجهات تبدیل شده است. مارک زاکربرگ، رئیس اجرایی فیس بوک به نظر میرسد کماکان به آنچه خود او «تجارت اجتماعی» میخواند فشار زیادی در حال وارد آمدن است. ممکن است با این ادغام و خرید جدید فیس بوک به زودی باز هم با یک اتهام جدید از طرف کمیته ضد انحصار روبرو شود.