ماجرای سقوط هیولای سابق تکنولوژی چین؛

استارتاپ ۱.۴ میلیارد دلاری که حالا هزار دلار می‌ارزد

کدخبر: ۳۶۹۳۲۵
استارتاپ چینی رنرنچ که روزگاری بانک گلدمن ساکس در آن سرمایه گذاری می‌کرد، در کمتر از تنها ۲ سال تمام ارزش خود را از دست داده است و اخیرا در حال فروش به قیمت هزار دلار بود.
استارتاپ ۱.۴ میلیارد دلاری که حالا هزار دلار می‌ارزد

به گزارش اقتصاد نیوز، در دنیای فناوری هیچ چیزی نمی‌تواند همیشه ثابت بماند. این نشانه‌ای از طبیعت پویای جهان است که فناوری با گذشت زمان همواره پیشرفت می‌کند. چین از زمانی که به حوزه فناوری و ابزارک‌ها ورود کرده است توانسته با قدرت از تمام دنیا پیشی بگیرد و همین امر این کشور را به یکی از بزرگترین صادرکنندگان در جهان تبدیل کرده است.

حالا اما یک شرکت سابقا مشهور به نام رنرنچ (Renrenche) که روزگاری از پیشگامان و یکی از بزرگترین و جذاب‌ترین استارتاپ‌های فناوری چین محسوب می‌شد سرنوشت تلخی را در حال از سر گذراندن است و تقریبا به طور کامل ورشکست شده است. این شرکت بسیار گسترده و بزرگ، توسط برخی از سرمایه گذاران مشهور و قدرتمند جهان مانند بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس آمریکا و هلدینگ عظیم چینی تنسنت پشتیبانی می‌شد. اما گذر زمان با رنرنچ چندان مهربان نبود و گزارش اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که ارزش این شرکت اکنون تنها کمی بیش از هزار دلار است.

b30db57a-22ad-11e8-b079-e65f92ed111a_1320x770_175500

مسیر ۲ ساله؛ از ارزیابی ۱.۴ میلیارد دلاری تا هزار دلاری

تنها دو سال پیش و در سال ۲۰۱۸ میلادی، ارزش این شرکت بزرگ حوزه فناوری چین بیش از ۱.۴ میلیارد دلار ارزیابی شده بود که بخش بزرگی از آن حاصل تنها یک دور تامین مالی شرکت بود.

اما حالا گزارش‌هایی منتشر شده است که نشان می‌دهد، شرکت رنرنچ یک طرح تجاری داشته است که بر طبق آن قرار بوده است تمامی دارایی‌های اصلی خود را تنها به قیمت هزار و ۲۹۰ دلار (برابر با ۱۰ هزار دلار هنگ کنگ) به فروش برساند. مطابق گزارش بلومبرگ قرار بر آن بوده است شرکت 58.com ، که یک وب سایت معروف تبلیغات طبقه بندی شده چینی است طی چنین معامله‌ای رنرنچ را خریداری کند. این اطلاعات از منابع موثقی که در جریان این رخداد بوده‌اند به دست آمده است.

این معامله کاملا در حیطه بخش خصوصی قرار بوده به وقوع بپیوندند و منابع نیز نشان دادند که 58.com برای تصاحب کسب و کار شرکت رنرنچ در هنگ کنگ آماده است. با توجه به اینکه تمام دارایی‌های اصلی این شرکت تاکنون فروخته شده‌اند، می‌توان امضای چنین قراردادی را به عنوان یک خرید و تصاحب دسته بندی کرد. پیشروترین شرکت تبلیغات طبقه بندی شده چین طی این مذاکرات پیشنهاد پرداخت وامی به مبلغ ۴ میلیون دلار، برای گسترش عملیاتی رنرنچ در سرزمین اصلی چین ارائه کرده است.


>>> بیشتر بخوانید؛

 جَنگ استارتاپ آمریکایی با کرونا/پروازهای مسافربری رونق می‌گیرد؟


مطابق اطلاعات به دست آمده توسط بلومبرگ، این معامله در آخرین مراحل تکمیل خود بود که شرکت رنرنچ تصمیم گرفت دیگر به این معامله تجاری ادامه ندهد. این شرکت از ایراد هرگونه توضیحی یا پاسخ به سوالات و اظهار نظر ها درباره این معامله خودداری کرده است اما اظهار داشتند که مطالب منتشر شده بر پایه یک ایمیل ارسال شده به شرکت 58.com  کاملا نادرست است، اما در مورد همین موضوع نیز توضیح بیشتری نداد.

7c27ebc523c05f129f7b96a91f4876ce.jpg

سایت معامله آنلاین خودروهای دست دوم

شرکت رنرنچ در سال ۲۰۱۴ پایه گذاری شد و مدل تجاری آن بر پایه ایجاد اتصال و واسطه‌گری در معامله برای کاربرانی است که قصد خرید و فروش اتومبیل‌های دست دوم را دارند. البته باید گفت که بازار این شرکت نیز شامل درصد بسیار کوچکتری نسبت به خریداران و فروشندگان آفلاین در چین می‌شود. رنرنچ در حال حاضر توسط شرکت‌های دیدی چوژینگ (Didi Chuxing) ،شونوی کاپیتال (Shunwei Capital) و شرکت بزرگ رد پوینت چاینا (Redpoint China) پشتیبانی می‌شود. به گفته منابع چینی، کمتر از ۲ سال پیش، یعنی در سال ۲۰۱۸، این شرکت توانست بودجه سرمایه گذاری به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار از بانک سرمایه گذاری آمریکایی گلدمن ساکس جمع آوری کند.

حالا اما گزارش ها حاکی از آن است که سرمایه گذاران این شرکت در آخرین جلسه سهامداران آن، هنوز در حال جستجوی راه‌هایی برای احیای کسب و کار استارتاپ شکست خورده رنرنچ هستند. به نظر می‌رسد در این جلسه نیز حمایت جدی از سوی ابر شرکت تنسنت و دیدی صورت پذیرفته است و این امر می‌تواند یکی از اصلی‌ترین دلایل منصرف شدن سهامداران این استارتاپ برای فروش کامل آن است. حالا سرمایه گذاران نگران وضعیت شرکت هستند و دائماً در حال تلاش برای یافتن راه‌های موثری در جهت حل بحران نقدینگی رنرنچ هستند.

g1z8kjRrMdWR

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید