یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛

افزایش قیمت محصولات تولیدی با روند صعودی نرخ بهره بین بانکی

کدخبر: ۵۱۰۷۳۰
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با افزایش نرخ بهره‌ بین بانکی شاهد تبعات منفی از جمله افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدی، هزینه‌های تامین مالی و نرخ موثر خواهیم بود.
افزایش قیمت محصولات تولیدی با روند صعودی نرخ بهره بین بانکی

فردین آقابزرگی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادنیوز ، در رابطه با اثرات افزایش نرخ بهره بین بانکی بر بازارسرمایه، اظهار کرد: در شرایطی که کشور درگیر مسئله تورم است اگر نرخ تورم با نرخ بهره بین بانکی، سودسپرده یا نرخ اوراق مشارکت اختلاف قابل توجه داشته باشد برای کنترل شرایط باید قیمت تمام شده تولید را به واسطه روند نزولی نرخ بهره کاهش داد.

او گفت: اکنون باتوجه به شرایط اقتصادی کشور افزایش نرخ بهره بین بانکی نه تنها تبعات مثبتی برای اقتصاد و بدنه بازارسرمایه نخواهد داشت بلکه سبب افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدی، هزینه‌های تامین مالی و نرخ موثر نیز می‌شود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه متاسفانه نرخ بهره بین بانکی از نیمه دوم ۱۴۰۰ تا کنون از ۱۸ درصد به ۲۱ درصد افزایش داشته که آثار آن را در گزارش های شرکت‌ها و میزان سود صنایع خواهیم دید.

آقابزرگی در ادامه گفت: متاسفانه سازمان بورس در اخذ بسیاری از تصمیمات استقلال چندانی از خود نداشته و همین امر سبب شده تا بانک‌مرکزی نیز همانند سایر نهادها از چنین موقعیتی به نفع خود بهره گیرد، در حالی که عدم توجه به تبعات ناشی از افزایش نرخ تورم می‌تواند افزون بر بازارسرمایه به بازارپول نیز آسیب زند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در نیمه دوم ۱۴۰۰ تصمیمات مهمی از جمله کنترل نرخ بهره بین بانکی برای بازارسرمایه اخذ شد، اما اکنون به دلیل مخاطرات احتمالی بازارپول شاهد تصمیمات خلق‌الساعه بانک مرکزی هستیم که وزیر اقتصاد به منظور کنترل شرایط و جلوگیری از اُفت بیش از حد بازارسهام و زیان شرکت‌های تولیدی باید به این مسئله ورود کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید