روایتی از چند آمار نگرانکننده / حذف طبقه متوسط در اقتصاد ایران؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، سیامک قاسمی در پاسخ به این پرسش که میتوانیم بگوییم که طبقه متوسطی که در جامعه ایران وجود داشته، کاملا از بین رفته است؟ اظهار داشت: واقعیت این است که بله، ما الان خیلی طبقه متوسط شهری به آن معنا و تعریفی نداریم که میلتون فریدمن در کتاب آزادی و دموکراسی داشت. یعنی طبقه متوسطی که سالانه بتواند دو سفر جدی برود و نیازهای آموزشی و زیستی را تامین کند.
پیشبینی آینده استخراج بیت کوین با ChatGPT!
وی افزود: در حال حاضر جامعه ایران دوقطبی شده است. یک گروهی توانستند روی موج تورم سوار شوند و بالا روند و بخشی قابل توجهی از هرم جمعیتی هم عملا از تورم جا ماندهاند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ما دور و بر خودمان میبینیم که الگوی مصرف مردم خیلی تغییر کرده است و نسبت به ۳، ۴ سال گذشته جور دیگری زندگی میکنند.
قاسمی عنوان کرد: به نظر من جامعه ایران، یک جامعه فقیر و دوقطبی شده که یک گروهی توانستند روی تورم سوار شوند و بالا روند و یک هرم قابل توجهی هم درگیر فقر هستند.
وی متذکر شد: آمارهایی هم که اعلام میکنند، نگرانکننده است. یک زمانی آقایان اعلام کردند که حداقل ۶۰ میلیون نفر از جمعیت ایران نیاز به دریافت یارانه دارند. این، آمار بسیار خطرناکی از جامعه است. خودشان امروز اعلام میکنند که حداقل ۵۵ درصد جمعیت ایران، حتی یک خودرو سواری هم ندارند.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: ما امروز درباره چنین جامعهای صحبت میکنیم و شاخصها، زیست در تورم مستمر را نشان میدهد که اوج آن در سالهای اخیر بوده، یعنی از سال ۹۷ به بعد، ۶ سال پیاپی است که تورم در ایران صعودی است؛ این در حالی است که ما چنین شرایطی را حداقل طی چند دهه گذشته نداشتیم.
قیمت جدید گوشیهای پرطرفدار شیائومی/این مدل ها ارزان شدند+جدول
قاسمی ادامه داد: ما در اوایل دهه ۲۰، یک دوره در زمان جنگ جهانی دوم در سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ تورمهای بالا داشتیم، ولی خیلی سریع تورم کاهش پیدا کرد. اما متاسفانه ما اکنون شاخصهایی در اقتصاد ایران در جهت کاهش تورم نمیبینم.
وی خاطرنشان کرد: کاهش تورم نیاز به چندین عامل دارد، اما هماکنون به این مرحله رسیدیم که سیاستگذار آمار تورم را قایم میکند و سیاست کنترل تورم، همین بوده است.