رصد بازار کالای اساسی؛

خبر خوب از قیمت مرغ

کدخبر: ۶۱۹۰۷۶
اقتصادنیوز: رئیس اتحادیه پرنده و ماهی اعلام کرد که توزیع مرغ منجمد به صورت گسترده در بازار انجام می‌شود و حجم عرضه مرغ گرم نیز دستخوش افزایش خواهد شد. از این رو، پیش‌بینی می‌شود قیمت مرغ به صورت پیوسته کاهش یابد.
خبر خوب از قیمت مرغ

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، این وضعیت از نتیجه افزایش رقابت بین تولیدکنندگان مرغ و افزایش موجودی در بازار ناشی می‌شود. با این حال، تأثیر عوامل دیگری ممکن است بر قیمت‌ها داشته باشد و نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی درباره مدت و میزان کاهش قیمت مرغ ارائه کرد.

مهدی یوسف‌خانی به در جمع خبرنگاران اظهار کرد که با افزایش حجم عرضه مرغ گرم در اواخر ماه و همچنین ادامه توزیع مرغ منجمد، انتظار می‌رود روند کاهش قیمت مرغ ادامه یابد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با بیان اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، گفت: هم اکنون مرغ بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود؛ هرچند قیمت نسبت به روزهای قبل به دلیل توزیع مرغ منجمد کاهش یافته است.​

او نرخ مصوب هرکیلو مرغ زنده را ۵۲ هزارتومان اعلام کرد و افزود: به طور غیر رسمی نرخ هر کیلو مرغ زنده ۶۰ هزار تومان است که در صورت کاهش مرغ زنده، مرغ گرم به ۸۰ تا ۸۵ هزارتومان می‌رسد.

یوسف خانی از توزیع روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم در تهران خبر داد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی نیاز ماهانه جوجه ریزی کشور را ۱۱۰ میلیون قطعه اعلام کرد و افزود: بنابر اعلام اتحادیه مرغداران و وزارت جهاد، ماهانه بیش از این میزان در حدود ۱۳۰ و ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است.

یوسف خانی درباره آینده بازار مرغ گفت: با توجه به میزان جوجه ریزی و افزایش حجم عرضه از اواخر ماه در کنار استمرار توزیع مرغ منجمد پیش بینی می‌شود که بازار به تعادل برسد.

تولید مرغ و فرایند جوجه‌ریزی به دلیل چالش‌هایی که در تأمین نهاده‌های کشاورزی پیش آمده است، در مقاطعی رو به کاهش نهاده است. اخیراً شرایط تامین نهاده‌هایی مانند کنجاله سویا بهبود یافته است؛ هرچند که مرغداران همچنان ناچارند برای دریافت این محصولات حدود سه تا چهار ماه انتظار بکشند.

کیفیت نهاده‌های دامی و جوجه‌های یک‌روزه در ماه های اخیر روند کاهش یافته است و این موضوع مانع افزایش وزن مطلوب جوجه ‌ها شده است. علاوه بر این، قیمت ‌گذاری دستوری مرغ که کمتر از هزینه‌های تولید است، تأثیر منفی بر انگیزه و سودآوری مرغداران داشته و به صنعت مرغداری آسیب‌زده است. با قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده ۵۲هزار تومان، در حالی که هزینه تمام شده تولید هر کیلو به ۶۰ هزار تومان می‌رسد، مرغداران را تحت فشار مالی قرار داده است و مجبورند محصول خود را با قیمتی تقریبا ۵۶ تا ۵۸ هزار تومان به فروش برسانند.

محمد سلیمی تولید کننده مرغ به خبرنگار گسترش نیوز گفت: وضعیت مرغ داران خیلی نابسامان است. از شروع بانک جوجه ریزی که صورت می‌گیرد، قیمت مصوب جوجه را ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان اعلام کردند. متاسفانه در بازار جوجه از ۳۲ هزار تومان تا ۳۵ هزار تومان هم معامله شده است و این یعنی تقریبا ۲ برابر قیمت مصوب فروش رفته است. بنابراین قیمت مصوبی که اعلام شده است، عملا در بازار دیده نمی‌شود. در پی این اتفاق، هزینۀ تمام شده مرغ بالاتر می رود.

وی افزود: در مورد نهاده های دامی مشکلاتی وجود دارد؛ مثلاً قیمت مصوب سویا تقریبا ۱۷ هزار تومان اعلام شد؛ اما دولت در سال جاری ۲ بار قیمت را گران کرد و به ۲۱ هزار تومان رساند. بعد از گران شدن، بارگیری سویا با مشکل روبرو شد و در دوره های قبلی، مرغ داران تا قیمت ۳۸ هزارتومان هم از بازار آزاد سویا خریداری کرده اند.

این فعال حوزه مرغداری ادامه داد: مسئولین درباره حل مشکل نهاده های دامی پیوسته وعده هایی داده‌اند اما در این وضعیت، مرغداران نمی‌توانند زمان را از دست بدهند تا وعده‌ها عملی شود. مرغی که در سالن های مرغداری وجود دارد، باید با نهاده های دامی تامین شود و در این شرایط مرغدار مجبور می شود سویا را از بازار آزاد تهیه کند. مرغدار مرغ را با سویای ۳۸ هزار تومانی پرورش داده است؛ اما در زمان فروش تعزیرات بر فروش مرغ با قیمت مصوب تأکید می کند. این شرایط کاملا به ضرر تولیدکننده است.

سلیمی اشاره کرد: در حال حاضر، ارز لازم برای تامین دارو و واکسن برداشته شده است و مرغ دار باید آزاد آن را تهیه کند. در پی این اتفاق، هزینۀ واکسن‌های مورد نیاز مرغدار از ۵۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان در هر دوره رسیده است، همچنین هزینه تامین دارو هم از ۷۰ میلیون تومان به ۱۸۰ میلیون تومان در هر دوره رسیده است، تمام این موارد ما به تفاوت هایی است که کسی جوابی برای آن ندارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید