پاکستان به دنبال گاز ایران است/ مذاکرات تهران و اسلام آباد ادامه دارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مصدق ملک طی گفتوگویی با رسانهها در شهر لاهور آنچه را که پیامدهای تحریمهای بین المللی خواند، مانع پیشبرد طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان دانست.
به گزارش روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون، وی به طور تلویحی به تلاش پاکستان برای یافتن راهکار میانه برای بهرهبرداری از پروژه مشترک گازی با ایران اشاره کرد و مدعی شد: مذاکرات ما در حال انجام است اما رویکرد محتاطانه ای نیز برای جلوگیری از اعمال تحریمهای بین المللی داریم.
اقتصادنیوز: عراق ۵۵۰۰ مگاوات برق را به دلیل توقف صادرات گاز ایران، از دست داده است.
وزیر نفت پاکستان اظهار داشت: زمانی که گاز ایران مقرون به صرفه است چرا نباید آن را در نظر بگیریم در عین حال باید اطمینان پیدا کنیم که اقتصاد پاکستان تحت تاثیر تحریمها قرار نخواهد گرفت.
براساس این گزارش، سفیر ایران در پاکستان هفته گذشته طی نشستی با هیاتی از نمایندگان ایالت بلوچستان در مجالس سنا و ملی این کشور در زمینه اجرای پروژه مشترک گازی گفت: مردم و دولت پاکستان خواهان اجرای آن هستند اما ظاهرا دولتی که ادعای دوستی با پاکستان دارد، مانع این کار است.
رضا امیری مقدم افزود: قرارداد گازی میان ایران و پاکستان یک بار تمدید شده است و طبق متن آن، امکان تمدید آن وجود ندارد و بر اساس ساز و کار قرارداد در صورت اختلاف باید به داوری مراجعه شود.
وی افزود: بدیهی است که ارجاع به دیوان داوری گزینه مطلوب ایران نیست و بر این اساس سید عباس عراقچی رئیس دستگاه دیپلماسی ایران طی سفر رسمی ماه گذشته خود به اسلامآباد با معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در این زمینه گفتوگو کرد.
امیری مقدم گفت: مذاکراتی میان وزیران خارجه دو کشور برای یافتن راهکاری درخصوص خط لوله گاز صورت گرفت و بنا داریم در جریان سفر آتی وزیر امور خارجه پاکستان به تهران این رایزنیها ادامه یابد.
منابع خبری پاکستان ماه های اخیر مدعی شدند که تهران طی نامهای به اسلامآباد از تصمیم خود برای مراجعه به دیوان داوری بین المللی درباره پروژه مشترک گازی با پاکستان خبر داد.
مقام های سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند که اسلام آباد باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی.پی در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.
وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند ۱۴۰۲ با صدور بیانیهای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی اسلام آباد ارزیابی و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.
در عین حال هیچ اقدامی از سوی طرف پاکستانی برای احداث خط لوله در خاک خود تا امروز مشاهده نشده است.