نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 19 بهمن

خودروسازی آمریکا به ایران نزدیک شد

کدخبر: ۷۰۲۵۷۹
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
خودروسازی آمریکا به ایران نزدیک شد

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

19 بهمن 1354؛ ایران به یونان اتوبوس و مینی‌بوس صادر می کند

هیات بازرگانی ایران که به ریاست مرتضی زمانی، مدیرکل بازرگانی خارجی وزارت بازرگانی برای انجام مذاکره و قرارداد تجاری بین ایران و یونان به آن کشور رفته بود، پس از امضای یک موافقتنامه بازرگانی به تهران بازگشت.

طبق این موافقتنامه اقلام عمده صادرات ایران به جمهوری یونان به شرح زیر خواهد بود.

اتوبوس، مینی‌بوس، تراکتور و تجهیزات کشاورزی، ماشین ابزار، موتورهای دیزل، بلبرینگ، محصولات خانگی، ماشین رختشویی، جارو برقی، اجاق گاز و کولر و پمپ‌های برقی، فنر اتومبیل، کالاهای پلاستیکی، لوازم بهداشتی، دارو و واکسن، منسوجات ...

اقلام عمده واردات ایران از یونان عبارتند از: انواع میوه و آبمیوه، لبنیات، زیتون و روغن زیتون، انواع میوه و سبزیجات قوطی‌شده، سیمان، کودهای شیمیایی، انواع نخ و ورق آلومینیوم...

19 بهمن 1364؛ آغاز بهره‌برداری از طرح مجتمع پتروشیمی شیراز

در آستانه هشتمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران طرح گسترش مجتمع عظیم پتروشیمی شیراز با حضور نخست‌وزیر کشورمان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

این مجتمع عظیم روزانه 1500 تن اوره، 750 تن نیترات آمونیوم زراعی، 650 تن نیترات انفجاری، 1200 تن آمونیاک و 600 تن اسید سیتریک تولید می کند با بهره برداری از طرح گسترش مجتمع، تولید آن از 800 هزار تن در سال تجاوز خواهد کرد و نیاز کشور به خارج از کشور تا حد وسیعی کاهش یافته و از خروج سالیانه 120 میلیون دلار ارز جلوگیری خواهد شد.

19 بهمن 1374؛ اسپانیا 200 میلیون دلار اعتبار به بانک مرکزی ایران داد

بانک «بیلبااو بیسکایا» یکی از مهم‌ترین گروه‌های بانکی اسپانیا دو اعتبار 100 میلیون دلاری در اختیار بانک مرکزی ایران قرار می دهد.

اعتبارات مزبور که قرارداد مربوط به آنها بین بانک اسپانیایی و بانک مرکزی ایران به امضا رسیده است، صرف صادرات کالا از اسپانیا به ایران خواهد شد.

قرار است اعتبارات اعطاشده توسط 5 بانک عمده ایران مورد استفاده قرار گیرد. بانک مرکزی ایران نام بانک اسپانیایی بیلبااو بیسکایا را در لیست بانک‌های بین المللی که ازسوی شرکت ملی نفت ایران مجاز به گشایش اعتبار برای واردات نفت می باشد، قرار داده است.

براساس این خبر، یکی از اعتبارات گشوده‌شده صرف خرید انواع کالاهای مصرفی بادوام از اسپانیا می‌شود و زمان تسویه آن برای ایران 360 روز تعیین شده است.

19 بهمن 1394؛ اعلام سیاست‌های دولت برای تسویه بدهی‌ها

مسوولان اقتصادی دولت اعلام کردند در صورت تصویب مجلس استفاده از ابزار بدهی برای تسویه بدهی‌ها عملیاتی خواهد شد، روندی که از امسال با تسویه 5 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت کلید خورده است.

به نظر می‌رسد این اقدام، در کنار سیاست‌های تسهیل پولی بسته رونق اقتصادی شرط لازم برای خروج از تنگنای مالی را ایجاد کرده است.

اما در کنار این سیاست‌ها باید با مدیریت تقاضا، شرط کافی برای خروج از تنگنای مالی را فراهم آورد.

«اعتبارسنجی مشتریان ازسوی بانک‌ها»، «قانون ورشکستگی و خروج بنگاه‌های ناکارآمد» و «تمرکززدایی در تامین مالی» سه اقدام مکمل است که دولت می‌تواند با مدیریت تقاضا شرایط را برای عبور از تنگنای مالی فراهم آورد.

بزرگ‌ترین بانک جهان در ایران شعبه می زند

بانک «آی‌سی‌بی‌سی» بزرگ‌ترین بانک جهان که یک بانک چینی است، قصد دارد در ایران شعبه تاسیس کند.

سخنگو و مسوول بخش سیاسی سفارت چین افزود: بسیاری از بانک‌های دولتی چین برای پروژه‌های ایران فاینانس اختصاص می‌دهند و در آینده حتما بانک‌های بازرگانی و خصوصی بیشتر چینی به ایران می‌آیند.

جانگ ای با بیان اینکه در شرایط مناسب بانک‌های چینی توانایی سرمایه‌گذاری در همه بخش‌ها را دارند، افزود: ما در زمینه‌های زیرساخت از جمله خط آهن، بزرگراه‌ها، بندرسازی و پالایشگاه‌ها با ایران همکاری خواهیم داشت.

وی درباره قراردادهای انرژی و حمل و نقل بین تهران و پکن گفت: در سفر هیات چینی به ایران دو طرف 17 سند همکاری امضا کردند که هر یک از این اسناد از ارزش بالایی برخوردار بود.

خودروسازی آمریکا به ایران نزدیک شد

مدیرعامل ایران خودرو پس از مدت‌ها میزبان خبرنگاران شد تا علاوه‌بر پاسخ به ابهامات «قرارداد پژو» از شریک جدید این شرکت نیز رونمایی کند.

آن طور که هاشم یکه زارع اعلام کرد، «فیات کرایسلر» به عنوان همکار جدید ایران خودرو در نظر گرفته شده تا پس از پژو، رنو و سوزوکی، چهارمین شریک آبی‌های جاده مخصوص باشد. فیات اما در حالی به عنوان شریک چهارم ایران خودرو در نظر گرفته شده که این شرکت (ایران خودرو) پس از توافق هسته‌ای دو سال پیش در ژنو، مذاکرات خود با خودروسازان دنیا را آغاز کرد و علاه‌بر پژوی فرانسه به سراغ گزینه‌های آلمانی و ایتالیایی نیز رفت.

مدیرعامل ایران خودرو رسما اعلام کرد که فیات – کرایسلر به عنوان شریک چهارم این شرکت انتخاب شده و مذاکرات میان دو طرف از هفته‌های آتی آغاز خواهد شد.

یکه زارع با تاکید بر اینکه فیات شریک مناسبی برای ایران خودرو خواهد بود، گفت: فیات صاحب مجموعه‌های قوی خودروسازی در آمریکا مانند کرایسلر است و پیش‌بینی می‌شود برخی خودروسازان فعلی در جهان ظرف چند سال آینده توسط این شرکت محو شوند.

جزئیات جدید از تولید فیات در ایران

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا با بیان اینکه شرکتی ایرانی – ایتالیایی میان ایران خودرو و فیات ایجاد خواهد شد، گفت: فیات می تواند رقیب قیمتی برای محصولات پژو و فولکس واگن باشد.

احمد پورفلاح با تشریح جزئیات بیشتری از همکاری های ایران خودرو و فیات گفت: هنوز قراردادی میان ایران خودرو و فیات به امضا نرسیده، اما مذاکرات در مراحل خوبی قرار گرفته است که امیدواریم منجر به شکل گیری همکاری مناسبی میان دو خودروساز شود.

وی افزود: براساس مذاکراتی که میان ایران خودرو و فیات صورت گرفته قرار است خودروهای جدید فیات در ایران تولید شده و بعد از آن به کشورهای منطقه صادر شود؛ بنابراین قرار ما با خودروسازی فیات این است که واردات صورت نگیرد و تولید مشترک، اساس کار قرار گیرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید