نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 4 اردیبهشت

ایران 3000 دستگاه خودرو به ترکیه صادر می‌کند

کدخبر: ۷۱۵۶۳۸
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
ایران 3000 دستگاه خودرو به ترکیه صادر می‌کند

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

چهارم اردیبهشت 1365؛ ایران 3000 دستگاه خودرو به ترکیه صادر می کند

وزیر صنایع سنگین اعلام کرد در جهت تنوع منابع کسب درآمد ارزی قراردادهای فروش خودرو سبک و سنگین و همچنین تبادل قطعه با قطعه در ماشین‌آلات سنگین با برخی از کشورها منعقد شده است.

مهندس نبوی گفت: براساس پروتکل سال 64 ایران و ترکیه توافق شده است حدود 3 هزار اتومبیل سواری به ترکیه صادر شود که تاکنون برای ورود 500 دستگاه دستگاه اتومبیل سواری به بلغارستان گشایش اعتبار شده است.

وی اضافه کرد: برخی دیگر از کشورها نیز در مورد معامله مینی‌بوس و کامیون ساخت ایران به‌صورت تهاتر اظهار تمایل کرده‌اند که این امر موازنه بازرگانی بین ایران و آن کشورها را بهبود خواهد بخشید.

به گفته نبوی، تهاتر قطعه و کالا بین ایران و دیگر کشورها ازجمله دیگر مواردی است که برای کاهش هزینه‌های ارزی و تامین نیازهای قطعات ماشین‌آلات به‌خصوص در بخش ماشین‌سازی پیش‌بینی شده است.

چهارم اردیبهشت 1375؛ طرح ویژه توزیع آهن‌آلات ساختمانی به‌زودی اجرا می‌شود

طرح توزیع آهن‌آلات ساختمانی با قیمت مصوب برای رفاه متقاضیان ساخت مسکن به‌زودی اجرا می‌شود.

با توجه به افزایش تولید آهن آلات ساختمانی، کارخانه های فولادسازی آمادگی خود را برای تحویل فوری آهن‌آلات در حجم بالا اعلام کردند.

با توجه به اینکه خریداران جزء برای تامین نیاز باید مستقیما به کارخانه مربوطه مراجعه می‌کردند و با مشکلات حمل‌و‌نقل و سایر هزینه‌ها مواجه می شدند، طرح فروش آهن‌آلات به‌صورت جزء به متقاضیان تهیه شده و به زودی به اجرا گذاشته می شود.

هم اکنون واحدهای فولادسازی در کمتر از یک هفته آهن‌آلات مورد درخواست خریداران را تحویل می‌دهند.

فروش این محصولات براساس قیمت مصوب و کمتر از قیمت بازار آزاد است.

رئیس‌جمهوری: ایران به سمت توسعه اقتصادی پیش می‌رود

با بهره برداری از کارخانه‌های لاستیک‌سازی در اردبیل و بیرجند، در آینده نزدیک کشور از واردات انواع تایر اتومبیل از خارج بی‌نیاز می‌شود.

هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهوری در جمع مدیران و کارکنان کارخانه لاستیک پارس در ساوه اعلام کرد و بر لزوم تلاش مدیران کارخانه‌های تولید لاستیک در امر صادرات تاکید کرد.

وی حرکت‌های انجام‌شده در طول برنامه اول و برنامه‌های در دست اجرا در برنامه پنجساله دوم را گامی مثبت برای دستیابی به خودکفایی و استقلال اقتصادی دانست.

رئیس‌جمهوری افزود: اجرای طرح‌های مهم زیربنایی در برنامه پنجساله اول کشور در مرحله توسعه و سازندگی قرار گرفته است.

چهارم اردیبهشت 1385؛ توصیه به ایران برای کاهش یارانه سوخت

صندوق بین‌المللی پول در گزارش دوسالانه چشم‌انداز اقتصاد جهان در سال 2006 با تاکید بر اینکه یارانه‌های سوخت در کشورهایی مثل ونزوئلا، ایران و نیجریه صرفا به نفع طبقات ثروتمند تمام می‌شود، از این کشورها خواست یارانه سوخت را کاهش دهند.

در این گزارش بر لزوم قطع یارانه‌های سوخت در کشورهای در حال توسعه تاکید شده است و برای کاهش آثار منفی ناشی از قطع یارانه‌های سوخت بر زندگی مردم فقیر، اتخاذ سیاست‌های حمایتی از این اقشار ازجمله کاهش مالیات‌ها و با قیمت‌گذاری دوگانه در مورد سوخت پیشنهاد شده است.

اعتبار موردنیاز چنین سیاست‌هایی می‌تواند از طریق صرفه‌جویی ناشی از کاهش یارانه‌ها تامین شود.

در همین حال موسسه مطالعاتی «آپرانیک» اعلام کرد: قیمت هر گالن بنزین در ایران 33 سنت بوده و بدین ترتیب این کشور پس از ونزوئلا در جایگاه دومین کشور ارزان دنیا از نظر قیمت بنزین قرار دارد.

قیمت بنزین در برخی دیگر از کشورهای جهان به این شرح است: کویت 78 سنت، عربستان 91 سنت، روسیه 2.1 دلار، آفریقای جنوبی 2.62 دلار، کوبا 3.03 دلار، ژاپن 4.34 دلار، فرانسه 5.8 دلار و نروژ 6.37 دلار.

در این گزارش با توجه به این مساله و با توجه به افزایش بیش از پیش قیمت سوخت بر لزوم قطع یارانه‌های سوخت در کشورهای در حال توسعه تاکید شده است و برای کاهش آثار منفی ناشی از قطع یارانه های سوخت بر زندگی مردم فقیر اتخاذ سیاست‌های حمایتی از این اقشار ازجمله کاهش مالیات ها و یا قیمت‌گذای دوگانه در مورد سوخت پیشنهاد شده است.

چهارم اردیبهشت 1395؛ تورم تک‌رقمی در دسترس

مرکز آمار گزارش شاخص قیمت کالای خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین سال‌جاری منتشر کرد طبق آمار منتشرشده، شاخص کل براساس سال پایه 90 در این ماه به 223.8 رسید. این شاخص نشان می دهد که نسبت به ماه قبل، میزان شاخص 0.4 درصد افزایش یافته است.

این رقم در اسفند سال قبل معادل 0.2 درصد گزارش شده بود و نشان می‌دهد میزان تورم ماهانه، افزایش نسبی داشته است.

براساس آمارها میزان افزایش شاخص کل نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.7 درصد بوده است.

به بیان دیگر، تورم نقطه به نقطه در اولین ماه سال‌جاری به رقم مذکور رسیده که نسبت به ماه قبل کاهش یافته است.

میزان تورم نقطه به نقطه در اسفندماه سال قبل معادل 8.5 درصد بوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید