مذاکره با رنو و سیتروئن در مراحل پایانی

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
هفتم اردیبهشت 1355؛ ایران 20 هزار یخچال به لهستان فروخت
موافقتنامه صدور کالاهای صنعتی و سنتی ایران به لهستان بعد از ظهر دیروز بین مقامات بازرگانی این کشور و بخش خصوصی ایران در مرکز توسعه صادرات امضا شد.
براساس این موافقتنامه قرار شد 20 هزار یخچال 15 فوتی به ارزش 7.5 میلیون دلار به این کشور صادر شود.
همچنین در مذاکراتی که آغاز شد، قرار است صنایع دستی، فرش ماشینی، کاشی، ملامین، کفش نیز به میزان قابل توجهی به لهستان صادر شود.
در مورد صدور تریکو و البسه زنانه نیز موافقت شد از این کالاها مبلغ 2 میلیون دلار به لهستان صادر شود.
هفتم اردیبهشت 1365؛ ایران 48 هزار تن نفت به تانزانیا صادر میکند
علی لواسانی، سفیر ایران در تانزانیا به خبرگزاری رویترز گفت: ایران موافقت کرده 48 هزار تن نفت خام را در 6 مرحله طی دوازده ماه که از ماه گذشته آغاز شد، در اختیار تانزانیا قرار دهد.
وی در مورد جزئیات توافق مزبور و نیز چگونگی جنبههای مالی این قرارداد توضیحی نداد تانزانیا هماکنون با مشکل کمبود شدید خارجی مواجه است.
«اوهورو» نشریه نیمهرسمی این کشور گزارش داد که یک هیات تجاری ایران اخیرا از تانزانیا بازدید کرده و ارسال گوشت، احشام، چای و قهوه را تدارک دیده است.
هفتم اردیبهشت 1385؛ 100 هزار نفر برای کار به خارج اعزام میشوند
در چهارمین برنامه توسعه اقتصادی حدود 100 هزار نفر به خارج از کشور اعزام می شوند و این در شرایطی است که هماکنون حدود 650 هزار ایرانی در کشورهای عربی به کار اشتغال دارند.
سیدمحمد جهرمی افزود: با ساماندهی کار بخش غیردولتی، همکاری سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران، تنظیم تفاهم نامه با وزیر امور خارجه، فعال کردن تفاهمنامههایی که بین وزارتخانههای کار ایران و سایر کشورها تنظیم شده و پیگیری دیپلماتیک در گرفتن ویزای کار برای نیروهای متخصص داخلی زمینههای اعزام نیروهای داوطلب فراهم شده است.
هفتم اردیبهشت 1395؛ مذاکره با رنو و سیتروئن در مراحل پایانی
مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: در سال 93 با توجه به فشار تحریمها در مسیر مذاکرات، تولید روند مناسبی داشت و در سال 94 جوسازی و اطلاعات غلطی که بعضی افراد به مردم دادند، باعث تضعیف این صنعت شدند.
مهدی جمالی از استقبال سرمایهگذاران داخلی و خارجی و حضور شرکتهای مطرح خودروسازی جهانی خبر داد و افزود: در حال حاضر با سیتروئن و رنو مذاکرات جنوبی انجام شده که در مراحل پایانی است و به طور حتم در آیندهای نزدیک شاهد رشد تولید و حضور در بازارهای منطقهای و جهانی خواهیم بود.