9 سهمی که شاخص بورس را سبز نگه داشتند
به گزارش اقتصادنیوز، در معاملات امروز تعداد نمادهایی که کاهش قیمت داشتند بیشتر بود و شاخص هم وزن نزول کرد، اما شاخص کل سبزپوش باقی ماند و 732 واحد رشد کرد.
9 لیدر بازار
امروز رشد قیمت 9 نماد بزرگ و شاخصساز موجب شد شاخص کل بورس سبزپوش بماند. نمادهای «پارسان»، «شبندر»، «وغدیر»، «شیراز»، «شتران»، «شپدیس»، «فملی»، «شپنا» و «وصندوق» بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
همچنین سه نماد «فولاد»، «رمپنا» و «فخوز» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «زاگرس» و «شگویا» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «بپاس»، «صبا» و «وسپهر» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس کیمیاتک صدرنشین است و فسبزوار و شبندر در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز توسن، فجهان و مدیریت پرتراکنشترین نمادها هستند.
روز کم رمق بازار
امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس صعودی شد و در یک ساعت ابتدایی بیش از 5 هزار واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و 431 هزار واحد رسید. اما پس از آن شروع به نزول کرد و حدود 5 هزار واحد پائین آمد. در پایان معاملات شاخص کل نسبت به روز یکشنبه تنها 732 واحد رشد کرد و به سطح یک میلیون و 425 هزار و 464 واحد رسید.
روند تغییرات شاخص هموزن نیز مشابه شاخص کل بود و در پایان معاملات با ریزش هزار و 409 واحدی نسبت به روز کاری گذشته در رقم 419 هزار و 550 واحد ایستاد.
همچنین شاخص کل فرابورس با 53 واحد صعود به رقم 20 هزار و 859 واحد رسید.
مازاد عرضه در پایان معاملات
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 25 درصد رشد کرد و در رقم 270 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز 28 درصد کاهش یافت و 562 میلیارد تومان شد. بدین ترتیب برای سومین روز متوالی بازار با مازاد عرضه بسته شد تا رکورد جدیدی را ثبت کرده باشد. آخرین بار در هفته سوم تیرماه معاملات بازار در سه روز پیدرپی با مازاد عرضه بسته شده بود.
شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام) با صف خرید 59 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شکام، نمادهای توسن (توسعه سامانه نرم افزاری نگین) و لپارس (پارس الکتریک) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به کدما (شرکت معدنی دماوند) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 158 میلیارد تومانی داشت. پس از کدما، کالا (شرکت بورس کالای ایران) و فرابورس (شرکت فرابورس ایران) بیشترین صف فروش داشتند.
دو سمت سبز و قرمز بازار
در پایان معاملات روز سهشنبه، 197 نماد رشد قیمت داشتند که 141 نماد بورسی و 56 نماد فرابورسی بودند. همچنین 291 نماد کاهش قیمت داشتند که 201 نماد بورسی و 90 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 40 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 58 درصد بازار افت قیمت داشتند.
خروج پول حقیقی
روز سهشنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 263 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام کیمیاتک (شرکت آریان کیمیاتک) تعلق داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 46 میلیارد تومان بود. پس از کیمیاتک، فسبزوار (شرکت پارس فولاد سبزوار) و فولاد (فولاد مبارکه) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
کاهش ارزش معاملات
روز سهشنبه ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 15 هزار و 562 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز یکشنبه 58 درصد کاهش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز با افت 4 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 535 میلیارد تومان رسید.
امروز 58 درصد از ارزش معاملات کل بازار به اوراق بدهی اختصاص داشت که 9 هزار و 136 میلیارد تومان ارزش داشت.
بیشترین ارزش معاملات
در معاملات امروز کیمیاتک (شرکت آریان کیمیاتک) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 262 میلیارد تومان بود.
پس از کیمیاتک، شبندر بیشترین ارزش معاملات را داشت و فسبزوار رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن شپنا و فجهان در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
بیشترین حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز نیز نماد دی (بانک دی) با تعداد 498 میلیون و 590 هزار و 856 سهم در صدر قرار گرفته است. شبندر در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به نماد خساپا تعلق داشت. دو نماد وسکرشا و خبهمن نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.