پیش بینی بازارها 8 آبان 1400/ قیمت دلار، اهرم اصلی معامله گران
به گزارش اقتصادنیوز، بازارها همزمان با سفر علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه ایران به بروکسل و مسکو و رایزنی های برجامی جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در اروپا (همزمان با نشست سران G20) شاهد تغییرات معناداری بودند که نقطه اُوج و تیز این تغییرات در بازار ارز و سکه قابل ملموس بود؛ در بازار ارز روند صعودی آرام قیمت دلار متوقف شد و بازار سکه هم به تناسب نوسان منفی بازار ارز، شاهد شیب منفی قیمتی بود.
به نظر می رسد با توجه به سیگنال های رسیده از رایزنی ها در بروکسل و مسکو، به احتمال قوی دو طرف (ایران و 4+1 و امریکا) با حسن نیت فعلا مذاکرات را دنبال کنند. همین فضای کنونی در صورتی که تداوم یابد، فعلا بازار را به سمت فشار فروش سوق میدهد. در یک حالت احتمالی، مانع مسیر صعودی قیمت ها می شود.
بورس بازان امیدوار شدند
متاثر از همین رخدادها و تحولات رفتاری معامله گران بازار ارز، دیگر بازارها هم متاثر شدند؛ در رأس این بازارها، بازار سهام قرار دارد. بورس بازان در شرایطی که امیدوارند با تغییرات مثبت بازار ارز، موتور رشد سهام دلاری و صادرات محور دوباره به کار بیفتد و تحرکات سمت تقاضا تقویت شود اما به نظر این اهرم رشدی بازار از کار افتاده باشد.
در سوی دیگر میدان اما بورس بازان امیدوارند دیگر محرکه ها همچون ابزارهای سیاست گذاری همچون برچیده شدن قیمت گذاری دستوری، حذف دلار 4200 تومانی و ابزارهای حمایتی همچون رفع محدودیت ها و موانع در معاملات بورس و توجه بیشتر دولت از ظرفیت بازار سرمایه بتوانند شاخص را دوباره در مسیر صعودی قرار دهند. در شرایط فعلی شاخص در آستانه بازگشت دوباره به کانال 1.4 میلیون واحد است، اما بررسی ها نشان میدهد این وضعیت متزلزل و ناپایدار است.
تحرکات جدید در بازار مسکن؟
دیگر بازارها هم در مختصات فعلی رفتاری معامله گران؛ در شرایط شکننده ای به سر می برند. بازار مسکن که فعلا در شرایط رکودی به سر میبرد امیدوار است در ماه های آینده شاهد تحرکات جدید در سمت تقاضا با تمهیدات سمت عرضه باشد. تازه ترین اخبار پیرامون ساخت مسکن دولت ابراهیم رییسی و تمدید وام ودیعه مسکن است که فعلا همه بازیگران سمت عرضه و تقاضا را در یک وضعیت ایستاده و انتظار نگه داشته است. اگرچه تعداد فروشنده ها در بازار افزوده شده اما خریداران کمی در بازار موجودند.
افزایش آرام قیمت خودرو
در بازار خودرو هم به تناسب تاثیرات نرخ ارز، شاهد افزایش آرام و اندک قیمت ها بودیم؛ این در شرایطی است که بازار در بخش خودروهای خارجی شاهد تحرکات قیمتی بود. برخی با اشاره به دو موضوع احتمالی سیاست دولت در زمینه قیمت گذاری صنعت خودرو(در خصوص شائبه آزادسازی و دخالت دوباره دولت با فشار بر کاهش قیمت تمام شده خودروسازان هر دو به طور یکسان گمانه زنی میشود) و حذف احتمالی شورای رقابت از عرصه قیمت گذاری خودرو تاکید دارند بازار ممکن است شاهد تکانه های جدید قیمتی در بازار خودروی داخلی و خارجی باشد.