خارش را جدی بگیرید شاید نشانه این بیماری جدی باشد

کدخبر: ۴۰۵۷۴۷
اقتصادنیوز : تشخیص علت خارش پوست دشوار است، گاهی علت آن ساده است، اما ممکن است علامت مشکلات جدی تری باشد، مانند بثورات پوستی یا یک بیماری دیگر.
خارش را جدی بگیرید شاید نشانه این بیماری جدی باشد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از هلث دِرِکت، خارش، یک التهاب رایج پوست است که باعث می‌شود شما مایل به خراشیدن ناحیه خارش دار شوید. این مسئله می تواند در هر قسمتی از بدن اتفاق بیفتد و بسیار ناامید کننده و ناراحت کننده است.

خارش می‌تواند در ناحیه کوچکی از بدن برای مثال در اطراف ناحیه گزش یک حشره اتفاق بیفتد یا می‌تواند تمام بدن را تحت تأثیر قرار دهد مانند واکنش های آلرژیک.

در این بخش به برخی از علل به وجود آمدن خارش پوستی به همراه نشانه های آن ها می پردازیم.

پوست خشک: قرار گرفتن پوست در هوای گرم، سرد یا خشک و استفاده از صابون منجر به خشکی و خارش دار شدن پوست می شود. پوست خشک، پوسته پوسته به نظر می‌رسد اما معمولاً قرمز یا خارش دار نمی شود. گاهی اوقات پوست ممکن است ترک بردارد که این مسئله بسیار دردناک است.

گزیدگی حشرات: معمولاً یک برآمدگی یا تاول در اطراف ناحیه گزیدگی وجود دارد. آن ناحیه ممکن است ملتهب و یا متورم شود.

کهیر: کهیر یا اورتیکاریا، دانه های قرمز و یا سفید صورتی برآمده هستند که بسیار خارش دارند. این دانه ها معمولاً بر روی سینه، شکم یا پشت مشاهده می‌شوند اما ممکن است در سایر قسمت‌های بدن نیز ظاهر شوند. این دانه‌ها از چند ساعت تا ۲۴ ساعت بر روی پوست باقی می مانند و سپس بدون هیچگونه جای زخمی ناپدید می‌شوند.

راش گرمایی: راش گرمایی شبیه تاول و یا دانه های قرمز و صورتی است. این دانه ها می توانند در هر بخشی از پوست ظاهر شوند. راش گرمایی که مالاریا یا عرق سوز شدن نامیده می‌شود، در بین کودکان بسیار رایج است.

اگزما: اگزما منجر به وجود آمدن تکه های فلس دار، قرمز و خارش دار بر روی پوست می شود. این تکه ها معمولاً بر روی گونه ها، چروک های آرنج و پشت زانو‌ها به وجود می آیند. اگزما در بچه‌ها رایج است و در خانواده هایی که دارای بیماری هایی همچون آلرژی، تب یونجه و آسم هستند فراوان است. اگزما درماتیت آتوپیک نیز نامیده می‌شود.

جَرَب: جرب یک دانه به شدت خارش دار پوستی است که عامل آن هیره‌های کوچک است. در این بیماری تکه های قرمز رنگ و خطوطی نخ مانند بر روی پوست ایجاد می شوند. نواحی شایع این دانه ها بین انگشتان دست و انگشتان پا، قسمت های داخلی مچ ها، زیر بغل، در اطراف شکم و کشاله ران یا بر روی نشیمنگاه است.

سوریازیس: سوریازیس سبب به وجود آمدن تکه های فلس دار قرمز و ضخیم بر روی پوست می شود. فلس ها می توانند سفید نقره‌ای باشند. این تکه،‌ها معمولاً بر روی پوست سر، زانوها، آرنج ها، ناف و یا بین کپل ها به وجود می آیند.

کلستاز: این یک بیماری غیر متداول است که در ۴ ماه پایانی بارداری رخ می دهد. به طور کلی می تواند منجر به بروز خارش در پوست بدون ایجاد هر نوع دانه ای شود. تمام قسمت های بدن از جمله کف دست ها و یا کف پا‌ها ممکن است تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرند. معمولا خارش دارید، ولی هیچ دانه‌ ای مشاهده نمی کنید.

روش درمان خارش پوست 

اگر تجربه خارش در پوست را دارید، نکات زیر به شما کمک می‌کند.

از خراشیدن ناحیه مورد نظر پرهیز کنید.

ناخن های خود را کوتاه کنید تا در صورت خراشیدن سطح مورد نظر پوست خود را زخمی نکنید.

یک حمام و یا دوش آب خنک می‌تواند به شما آرامش کوتاه مدتی بدهد، اما حمام و یا دوش اضافه منجر به بدتر شدن اوضاع می شود.

پس از حمام و یا دوش گرفتن بدن خود را با یک حوله تمیز به آرامی خشک کنید.

از مالیدن حوله به سطح بدن خود برای خاراندن خودتان پرهیز کنید.

از هرگونه صابون، ژل حمام و یا کف که منجر به خشکی پوست می شود و خارش را بدتر می کند، پرهیز کنید.

سعی کنید از لباس‌های پنبه‌ای گشاد که از داغ شدن بیش از حد بدن شما جلوگیری می‌کند، استفاده کنید.

از پارچه‌هایی مثل پارچه‌های پشمی و خارش آور که پوست شما را تحریک می‌کند پرهیز کنید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بورس تهران در هفته اخیر

      اقتصادنیوز: روند صعودی ارزش معاملات سهام در هفته اخیر نیز تداوم داشت و میانگین ارزش معاملات خرد سهام نسبت به هفته…

    کارگزاری مفید