کرونای انگلیسی کدام گروه سنی را در ایران درگیر کرده است؟

کدخبر: ۴۰۹۵۱۰
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در کشورمان بیشتر درگیر ویروس انگلیسی هستیم که هم سنین پایین‌تر را درگیر کرده و هم قدرت سرایت بسیار بالا و شدیدی دارد.
کرونای انگلیسی کدام گروه سنی را در ایران درگیر کرده است؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در مورد ویروس جهش یافته آفریقایی اظهار کرد: چند مورد از ویروس آفریقایی در جنوب کشور شناسایی شده و ممکن است تعداد دیگری نیز در سطح کشور وجود داشته باشد و تا کنون شناسایی نشده باشد.

کوهپایه زاده گفت: به طور کلی اطلاعات زیادی در مورد این ویروس در دسترس نیست، اما این نوع جهش یافته هم مثل سایر ویروس‌های جهش یافته، با سوش‌های قبلی متفاوت است و امیدواریم که با اتفاقات مثبتی که در سطح دنیا برای مهار اپیدمی کرونا در حال رخ دادن است، این ویروس که ممکن است با قدرت انتقال و کشندگی زیادی همراه باشد، مانند سایر ویروس‌های جهش یافته مهار شود.

او ادامه داد: ما در حال حاضر در کشورمان بیشتر درگیر ویروس انگلیسی هستیم که هم سنین پایین‌تر را درگیر کرده و هم قدرت سرایت بسیار بالا و شدیدی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: با توجه به تعداد محدودی که تا کنون شناسایی شده، اطلاعات دقیق و موثقی از ویروس آفریقایی و نوع رفتارش در جامعه ما وجود ندارد و نمی‌توان اطلاعاتی را به این ویروس نسبت داد و باید منتظر روزهای بعدی بود.

او گفت: بعضی از ویروس‌های جهش یافته در یک کشوری، با توجه به ژنتیک و نوع نژاد آن جمعیت، با یک رفتار خاصی واکنش نشان می‌دهند و گاهی همان ویروس در یک کشور دیگر یک رفتار کاملا متفاوت دارد. به طور کلی برای اظهار نظر کلی در مورد رفتارهای این ویروس در جامعه، بسیار زود است.

کوهپایه زاده تصریح کرد: این ویروس جهش یافته در خود آفریقا هم تا کنون آمار بالایی را نشان نداده و امیدواریم که مشکلی برای ما هم پیش نیاید.

او افزود: هنوز شواهد کافی برای زیر سوال رفتن کارایی واکسن آسترازنکا توسط ویروس آفریقایی وجود ندارد و در مقالات منتشر شده نیز اطلاعات ضد و نقیض فراوانی به چشم می‌خورد و چون دلیل متقنی برای این قضیه وجود ندارد، نمیتوان قضاوتی در این مورد داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: ویروس به این دلیل جهش پیدا می‌کند که بتواند از ایمنی ایجاد شده فرار کند، طبیعی است که واکسن‌ها باید به گونه ساخته شوند که بتوانند بیشترین پوشش را در مواجهه با جهش‌های جدید داشته باشند.

کوهپایه زاده مطرح کرد: هر نوع واکسنی که تا کنون در کشور تایید و وارد شده است، باید در زمان اعلام اولویت تزریق شود و اگر واکسن را نزنیم، کار منافی با عقل صورت گرفته است.

او افزود: تا کنون شواهدی بوده که نشان داده انجام واکسیناسیون، ممکن است میزان واگیر و ابتلای به ویروس جهش یافته را کاهش ندهد، اما میزان کشندگی و مرگ و میر را  حتما کاهش می‌دهد؛ تا کنون این مسئله در مورد اکثر واکسن‌ها مشخص شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: توصیه اصلی در این شرایط، رعایت شیوه نامه های بهداشتی است که از واکسیناسیون هم مهمتر است و حتی اگر کسی واکسن هم بزند تا زمانی که ویروس در چرخش و در حال جهش یافتن است؛ نمی‌توان آن را لغو کرد.

او گفت: واکسن بیشترین ایمنی را برای افرادی دارد که تا کنون به کرونا مبتلا نشده اند و امیدواریم که با تمهیداتی که اندیشیده شده، واکسیناسیون عمومی هرچه سریعتر در کشور آغاز شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید