پشت پرده روابط آمریکا با اشرف غنی

کدخبر: ۴۵۱۵۳۸
آنتونی بلینکن گفت: اشرف غنی وعده‌ جنگ و مقاومت علیه طالبان را تا سرحد مرگ داده بود؛ اما با آمدن طالبان به کابل او فرار را بر قرار ترجیح داد و از کشور گریخت.
پشت پرده روابط آمریکا با اشرف غنی

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با سی بی اس گفت: شب چهاردهم اوت با اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان تماس داشتم به او فشار می آوردم تا مطمئن شوم که آماده موافقت با طرحی است که ما در تلاش برای اجرای آن هستیم -- برای انتقال قدرت به حکومت جدیدی که توسط طالبان رهبری می شد، اما فراگیر بود و تمام جنبه‌های جامعه افغانستان را در بر می‌گرفت و او در تماس تلفنی به من گفت که برای انجام این کار آماده است، اما اگر طالبان همراهی نکنند، او آماده است تا سرحد مرگ بجنگد و درست روز بعد از افغانستان فرار کرد.

وی افزود: من با رئیس جمهور غنی هفته‌ها و ماه‌ها چانه‌زنی داشتم. شما داستان وال استریت ژورنال را که چند روز پیش منتشر شد، خواندید؟ فکر می‌کنم همین چند روز پیش دوباره تأیید شد که سازمان‌های اطلاعاتی ما و هیچ یک از ما انفجار سریع دولت و نیروهای امنیتی را پیش بینی نمی‌کرد. هیچ کس فکر نمی کرد که در طول ۱۱ روز این اتفاق بیفتد.

 بلینکن گفت: ما در حال حاضر تمام توافقات اولیه با طالبان را بررسی می‌کنیم، در دولت قبلی و اقداماتی که در دوران مدیریت خود انجام دادیم. زیرا ما باید از یکی دو سال گذشته و اتفاقاً از ۲۰ سال گذشته بیاموزیم. اما نکته اصلی این است: ما ۲۰ سال پیش به یک دلیل به افغانستان رفتیم -- برای بدست آوردن کسانی که در ۱۱ سپتامبر به ما حمله کردند و در این تلاش موفق شدیم. بن لادن یک دهه پیش به دست عدالت سپرده شد. القاعده، گروهی که به ما حمله کرد، در موقعیتی قرار گرفت که دیگر نمی توانست در این نوع حملات شرکت کند. این طولانی ترین جنگ آمریکا بود. رئیس جمهور بایدن طولانی‌ترین جنگ را پایان داد. او مطمئن شد که نسل دیگری از آمریکایی‌ها مجبور نیستند برای جنگیدن و مرگ به افغانستان بروند و من فکر می کنم وقتی همه اینها حل شود، به نفع ماست.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: ما هر کاری که بتوانیم انجام می‌دهیم، از جمله در مورد افغان‌هایی که در معرض خطر هستند و می خواهیم به آنها کمک کنیم. ما تیم‌هایی متشکل از صدها نفر در وزارت امور خارجه و همچنین در سایر بخش‌های دولتمان داریم که هر روز روی این موضوع کار می‌کنند چه برای آمریکایی‌های باقی‌مانده و چه افغان‌هایی که در معرض خطر هستند. و ما همچنان به بیرون آوردن مردم از افغانستان ادامه می دهیم. این تقریباً به صورت روزانه اتفاق می افتد. و تا زمانی که به تعهدات خود عمل نکنیم، این کار ادامه دارد. ما برنامه‌ای داریم که شامل کسانی می شود که برای ویزای مهاجرتی ویژه درخواست داده‌اند. آنها افغان‌هایی هستند که از نزدیک با ما، با ارتش، با دیپلمات‌های ما کار کردند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات امروز بازار سهام

      اقتصادنیوز: شاخص کل بورس با رشد ۱۱ هزار واحدی در روز ۷ آذرماه سال جاری به اتمام رسید و در محدوده ۲,۴۲۶,۱۵۴ واحدی ایستا…

    کارگزاری مفید