نماینده مجلس: قیمت مرغ به ۸۰ هزار تومان میرسد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از عصر ایران، ارکانی گفت : بیشترین فشار بر دوش کارمندان، شهرنشینان و طبقه متوسط به پایین است.
عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به بحث اصلاح قیمت ها و حذف یارانه کالاهای اساسی، گفت: نگاه ما به بحث اصلاح قیمت ها سیاسی نیست و اتفاقا نگاه قانونی و شفاف است. توپ حذف ارز ترجیحی در حال حاضر در زمین مجلس نیست و در زمین دولت است.
احسان ارکانی نماینده نیشابور در مجلس در گفتوگو با "عصرایران" ضمن بیان این مطلب افزود: مجلس در بند ص تبصره یک قانون بودجه به دولت اجازه داده است که ارز ترجیحی را ادامه دهد و در ادامه تاکید کردیم که اگر دولت اصرار به حذف ارز ترجیحی هر کالا دارد باید قبل از حذف ارز ترجیحی آن کالا از طریق کالابرگ الکترونیک زیان ایجاد شده به دلیل گرانی آن کالا را تامین و جبران کند.
وی توضیح داد: اتفاقا در بحث ارز ترجیحی، مجلس طرف مردم ایستاد، اتفاقی که افتاد و باعث سردرگمی و شایعات شد این بود که یکدفعه دولت یارانه آرد صنعتی را حذف و قیمت آن آزاد شد و همین حرکت باعث شد که شبهات در مورد قیمت آرد سنتی و کالاهای اساسی بیشتر شود و این شبهات وقتی بیشتر شد که سخنان متفاوتی از طرف مسئولان دولتی مطرح شد.
او ادامه داد: با سخنان رئیس جمهور مشخص شد بحث حذف ارز ترجیحی در دستور کار دولت است اما قرار است برای جبران آن یارانه پرداخت شود و گویا پیش یارانه ای به حساب افراد واریز شده است.
ارکانی افزود: شب گذشته با معاون یکی از وزرا صحبت کردم و متوجه شدم برنامه دولت برای حذف ارز ترجیحی نان و پرداخت یارانه مشخص نیست.
یکی از وزرا اعلام کرد که ما سرانه الگوی مصرف برای نان تعریف کردیم که زیر آن سقف یارانه تعلق می گیرد و بالای آن باید آزاد پرداخت شود. او گفت که ما هیچ سقفی برای مصرف نان در نظر نگرفتیم یعنی اگر کسی یک نان بخرد و فردی دیگر هزار نان بخرد تفاوتی ندارند و به هر دو یارانه پرداخت می شود.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات افزود: معتقدیم در این شرایط یارانه و حمایت معیشتی معنا ندارد. دولت می گوید سعی می کند از طرق ابزارهای هوش مصنوعی رفتار خریداران نان را رصد کند و از این طریق به پرمصرف ها تذکر و اخطار دهد.
وی گفت: ما اگر چنین ابزار هوش مصنوعی داشتیم به جای اینکه کار را سخت کنیم با آن ابزار هوش مصنوعی نانواها را کنترل می کردیم که نان را آزاد نفروشند و قاچاق نکنند و تخلفات اتفاق نیفتد. قطعا کنترل ۸۵میلیون نفر جمعیت غیرممکن است و همین سخنان مسئولان دولتی نشان می دهد که جمعبندی دقیقی از موضوع ندارند.
نماینده مردم نیشابور با تاکید بر اینکه دولت باید برنامه اش برای اصلاح قیمت ها را مکتوب و منتشر کند، گفت: پیش بینی ما این است که بعد از آزادسازی، قیمت نان افزایش چهار برابری خواهد داشت. قیمت نان سنگک ۱۵۰۰تومانی به ۷هزار تومان می رسد. در مورد تخم مرغ دو تا سه برابر افزایش قیمت خواهیم داشت. قیمت مرغ به ۸۰هزار تومان خواهد رسید و در مورد دارو هم دولت سیاست اش را شفاف اعلام نکرده است، ولی اگر یارانه دارو قطع شود هم افزایش قیمت خواهیم داشت و هم با فضای که می بینیم کمیاب شدن و جمع آوری یکسری دارو را توسط افراد سودجو و کلاهبردار شاهد خواهیم بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت باید الگوی خودش برای افزایش قیمت ها را مشخص کند تا ما بتوانیم محاسبه دقیقی از افزایش قیمت ها داشته باشیم .
وی تاکید کرد: این یارانه ای که دولت گفته پرداخت خواهد کرد در طبقات شهرنشین و متوسط نمی تواند هزینه های تورم ایجاد شده را پوشش دهد، اما در خانواده های روستایی که هزینه سنگین مدرسه، مسکن، حمل و نقل و دانشگاه ندارند می تواند پاسخگو باشد.
او گفت: اما در زندگی های شهری و متوسط این افزایش یارانه به پای افزایش هزینه ایجاد شده نخواهد رسید و در واقع در چنین شرایطی قشر کارمند و متوسط باید بیشترین فشار اقتصادی را تحمل کنند.