پلیس هشدار جدی داد /کلاهبرداری اینترنتی به بهانه ماه رمضان
به گزارش اقتصادنیوز به نق ل از ایسنا، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا نسبت به کلاهبرداری از شهروندان به بهانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان و در پوشش تخفیف، بسته اینترنت، کمک به نیازمندان و ... هشدار داد.
سرهنگ رامین پاشایی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مجرمان سایبری از هر فرصتی برای کلاهبرداری و سوءاستفاده از کاربران استفاده میکنند، گفت: یکی از موارد مربوط به ماه مبارک رمضان است، متاسفانه افراد سودجو با بهانههایی نظیر کمک به نیازمندان، کمک به ایتام، جمعآوری زکات و کفاره و ... سعی در سوءاستفاده از عواطف مردم داشته و از این طریق یا آنان را به درگاههای جعلی پرداخت و صفحات فیشینگ هدایت کرده یا پس از جمع آوری وجوه نقد از آنان این مبلغ را در راستای اهداف گفته شده خرج نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است شهروندان برای کمک به همنوعان خود یا پرداخت زکات و کفاره و ... به نهادها و افراد مورد اعتماد یا دارای مجوز مراجعه کنند، گفت:کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، جمعیت هلال احمر و ... از جمله این نهادهاست. همچنین خیریههای معتبر و افراد خیر که سالها در این حوزه به خوشنامی مشغول به فعالیتند جزو گزینههای پیشروی شهروندان است. از این رو به مردم هشدار میدهم که فریب تبلیغات بینام و نشان در فضای مجازی را نخورند.
پاشایی افزود: ممکن است در این تبلیغات که عمدتا با تصاویر ناراحت کننده نیز منتشر میشود، کلاهبرداران کاربران را به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت کرده و از این طریق اقدام به دسترسی به اطلاعات حساب بانکی کرده و موجودی آن را خالی کنند، خوب است مردم بدانند که در این روش عمدتا مبالغ اندکی به عنوان سهم هر شهروند برای مشارکت در کار خیر اعلام شده، اما در ادامه ممکن است موجودی حساب آنان به طورکامل خالی شود. راه مطمئن برای جلوگیری از افتادن به دام چنین سودجویانی مراجعه به سازمانها، نهادها، خیریهها و افراد معتبر است.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا افزود:شیوه دیگر کلاهبرداری، کلاهبرداری با بهانههایی نظیر بسته اینترنت ماه رمضان، مکالمه رایگان، برنده شدن در قرعهکشی و ... است. در این روش کاربران یا با لینکهای آلوده مواجه شده و تلفن همراه و رایانهشان به بدافزار آلوده میشود یا اینکه باز هم به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت میشوند. آلوده شدن سیستم رایانه یا تلفن همراه به بدافزار که از طریق لینکهای آلوده انجام میشود، میتواند برای سودجویان دسترسی مستقیم به اطلاعات حساب بانکی و تصاویر خصوصی و ... را فراهم کند.
وی در همین راستا به مردم توصیه کرد که برای بهرهمندی از بستههای اینترنت و مکالمه و ... حتما به سایت اصلی اپراتورهای تلفن همراه مراجعه کنند. همچنین در صورت مواجهه با پیامهای تخفیف و ... هم بدون کلیک بر روی لینکهایی که از مبدا ناشناس ارسال شده، به آدرس اصلی فروشگاه مراجعه کرده و از داشتن اینماد برای فروشگاه مذکور مطمئن شوند.