رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران تشریح کرد؛

فاجعه در خلازیر/ به یک لودر سیم بکسل بستند و پایه ساختمان را کشیدند!

کدخبر: ۵۹۰۹۰۳
رئیس سازمان نظام مهندسی تهران با اشاره به اینکه برخی ساختمان ها بدون اخذ پروانه در خلازیر ساخته شده،گفت:طی فیلم‌ها وتصاویر مشخص است به یک لودر سیم بکسل می‌بندند و پایه ساختمان با این وسیله نقلیه راهسازی می‌کشندو این فاجعه رخ می‌دهد.
فاجعه در خلازیر/ به یک لودر سیم بکسل بستند و پایه ساختمان را کشیدند!

به گزارش اقتصادنیوز ،  علی کریمی‌آنچه در گفت‌وگو با تسنیم با تسلیت  درگذشت تعدادی از هموطنان عزیز در زمان تخریب ساختمان‌های بدون پروانه، اظهار کرد: اتفاقی که روی داده این است یک سری ساختمان بدون اخذ پروانه در  خلازیر ساخته شده است.

وی ادامه داد:‌ بعد از این‌که نهادهای قانونی دستور تخریب، جمع‌آوری و قلع و قمع را دادند در زمان تخریب این اتفاق روی داد و ساختمان‌هایی که غیراصولی در حال ساخت بود به‌صورت غیراصولی تخریب شدند و منجر به این فاجعه و فوت تعدادی شد.

وی افزود: وقتی نهادهای متخصص در این کار مانند سازمان نظام مهندسی ساختمان در بخش طراحی، نظارت، اجرا حذف می شوند و به هر دلیلی نادیده انگاشته می شوند در چنین شرایطی برخی شهروندان بدون اخذ مجوز شهرداری و بدون نظارت اقدام به ساخت و ساز می‌کنند که نتیجه آن همین می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران یادآور شد: شبیه همین اتفاق در پروژه متروپل آبادان روی داد. در این پروژه نتیجه حذف سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و مهندسان دارای پروانه در نظارت و اجرا بود.

کریمی‌آنچه تاکید کرد: حذف نظام مهندسی ساختمان در پروسه ساخت و سازها تبعات جانی و مالی به همراه دارد. علاوه بر این عمر ساختمان‌ها را کاهش می‌دهد، اتفاق بدتر این است که تخریب غیراصولی به چنین اتفاقات دامن می زند.

وی بیان کرد:‌تخریب یک ساختمان یک دانش است؛ در زمینه تخریب در دنیا آکادامی و کارگاه‌هایی وجود دارد و در ایران نیز ما آمادگی داریم برای تخریب ساختمان‌ها به شهرداری‌ و وزارت راه و شهرسازی کمک کنیم. همین الان با وجود این‌که در برخی شهرها از سامانه‌ها و سیستم‌های مهندسی اشخاص دارای پروانه استفاده می‌کنیم، در بخش‌هایی مانند مجری از مهندسان دارای صلاحیت استفاده نشده و ساختمان‌سازی غیراصولی توسط افراد فاقد صلاحیت ساخته می‌شود.

وی اضافه کرد: این‌که پس از تخریب غیراصولی و بروز فاجعه سراغ دستگاه‌های تخصصی مانند نظام مهندسی یا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برویم، رویکرد خوب و مناسبی از نظر دانش ساختمان‌سازی نیست. ما اعلام می‌کنیم که سازمان نظام مهندسی ساختمان به تخریب و دانش فنی آن کمک می‌کنند. فکر می‌کنم زمان آن رسیده پس از بروز این اتفاق مرگبار، وزارت راه و شهرسازی صلاحیت تخریب را به مهندسان اعطا کند تا در زمان تخریب افراد دارای صلاحیت تخریب را انجام دهند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان این‌که باید علاج واقعه را قبل از وقوع کرد نه پس از بروز فاجعه، گفت: پس از زلزله رودبار و منجیل قانون ناظم مهندسی ساختمان را اجرا کردیم. ساختمان پلاسکو دچار حریق شد به فکر مبحث 22 و نگهداشت ساختمان را اجرا کنیم. پس از متروپل به این فکر افتادیم در ساخت و ساز از افراد دارای صلاحیت استفاده کنیم!

کریمی آنچه درباره تخریب ساختمان‌های خلازیر، اظهار کرد: از سازمان نظام مهندسی ساختمان کسی در زمان تخریب حضور نداشته و از ما هم -برای حضور-دعوت نشده بود.

وی با بیان این‌که از تخریب ساختمان‌ها توسط نهادهای مرتبط در حال انجام بوده،‌اطلاعی نداشته است، گفت: بعدا طی فیلم‌ها و تصاویر مشخص است به یک لودر سیم بکسل می‌بندند و پایه ساختمان با این وسیله نقلیه راهسازی می‌کشند و این اتفاق ناگوار روی می‌دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از تخریب ساختمان‌ها در تهران اصولی انجام می‌شود، افزود:‌ هیچ کدام ساختمان‌هایی که در الان در شهر تهران در حال تخریب است، به صورت اصولی تخریب نمی‌شود. با وجود این‌که مهندسان ناظر تلاش می‌کنند در این فرآیند نظارت داشته باشند. معمولاً بدون حضور مجری ذی‌صلاح و بدون وجود صلاحیت تخریب‌ها اتفاق می‌افتد. به‌نظر می‌رسد ساختمان‌ها بدون رعایت اصول ایمنی در حال تخریب است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید