طالبان از ایران الگو میگیرد!/ ادعای چهره حکومتی طالبان درباره الگوگیری از پیشرفت ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، میثم مهدیپور، معاون رسانهای نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان، اعلام کرد که ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخستوزیر حکومت طالبان، و هیات اقتصادی همراه او، امروز (چهارشنبه ۱۷ آبان) از کارخانه ذوب آهن اصفهان بازدید کردند.
ادعای عجیب طالبان درباره بازگشت مهاجران افغان
در این دیدار، حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان، و شماری دیگر از مقامهای ایرانی نیز هیات اقتصادی طالبان را همراهی میکردند.
جمهوری اسلامی: بازداشت عوامل موساد با همکاری طالبان مزاح سیاسی است!
در جریان این بازدید، کوهی، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان، ظرفیتها، قابلیتها و توانمندیهای این شرکت صنعتی در حوزه تولید و صادرات را تشریح کرد و گفت که در حال حاضر ۸۵ درصد ماشینآلات مورد استفاده شرکت ذوب آهن، از سوی خود این شرکت تولید میشود.
به گفته کوهی ۴۰ درصد تولیدات شرکت ذوب آهن اصفهان به کشورهای همسایه، منطقه و جهان صادر میشود؛
کوهی، همچنین به ظرفیتهای قابل توجه شرکت ذوب آهن در تولید ریل و پیشبرد پروژههای عظیم سازندگی در کشورهای در حال توسعه از جمله افغانستان پرداخت و از آمادگی همهجانبه این شرکت برای مشارکت و سرمایهگذاری در پروژههای توسعه خطوط آهن و سایر عرصههای تولیدی و صنعتی در افغانستان تاکید کرد.
او گفت که افغانستان پس از عراق به عنوان دومین مقصد صادرات شرکت ذوب آهن اصفهان، هدفگذاری شده است.
در همین حال، ملا عبدالغنی برادر، با اشاره به اهمیت «نعمت آهن» و نقش آن در صنایع جهانی گفت که افغانستان هم در شعاع امنیت و ثبات کنونی، تلاش میکند تا با الگوبرداری از تجارب ایران در حوزه صنعت و توسعه به ویژه با استفاده از آهن و صنایع مرتبط با آن، مسیر پیشرفت را طی کند.
برادر، همچنین با بیان اینکه پیش از احراز سمت اقتصادی در حکومت طالبان و سفر به ایران، تصور دیگری از میزان پیشرفت و توسعه صنعتی در ایران و ظرفیتهای آن داشت، پیشرفتهای حیرتانگیز ایران و ظرفیت عظیم صنایع تولیدی آن که در این سفر از نزدیک با آن آشنا شده، ستایش کرد.
معاون اقتصادی نخستوزیر حکومت طالبان، در عین حال به تجارب ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه دستیابی به پیشرفت و توسعه صنعتی و خودکفایی در بسیاری از عرصههای تولیدی اشاره کرد و گفت که حکومت طالبان نیز تلاش میکند تا با الگوبرداری از تجارب ایران، مسیری مشابه را طی کند.
ملا برادر، در ادامه تاکید کرد که افغانستان برای توسعه خطوط آهن و سایر پروژههای تولیدی و زیربنایی نیازمند بهره برداری از ظرفیت و مشارکت شرکتهای ایرانی از جمله ذوب آهن اصفهان و فولاد مبارکه است و ابراز امیدواری کرد که دوطرف برای دستیابی به این مهم، همکاریهایشان را گسترش دهند و شرکتهای ایرانی نیز با سرمایهگذاری گسترده و بلندمدت در پروژههای زیرساختی در افغانستان، نقش شایسته و سهم به سزای خود در اقتصاد، صنعت، تولید و توسعه صنعتی کشور را ایفا کنند.
گفتنی است که در روزهای آتی، بنا است قرارداد همکاری میان حکومت سرپرست افغانستان و شرکت ذوب آهن اصفهان در زمینه توسعه همکاری، مشارکت، صادرات و سرمایهگذاری در پروژههای زیربنایی افغانستان به امضا خواهد رسید.