واکنش رسانههای انگلیسی به حادثه انفجار در کرمان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، بیشتر این رسانهها بهجای انتشار تصاویر حادثه امروز، عکس سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برای گزارشهای خود انتخاب کردند.
شبکه خبری اسکای با اشاره به نزدیکی این حادثه در محل تجمع مراسم گرامیداشت شهید سلیمانی، اعلام کرد که این رویداد، درست یک روز پس از انفجار بیروت صورت گرفت که به موجب آن معاون جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز کشته (شهید) شد.
این شبکه خبری نوشت: قاسم سلیمانی که زمانی ژنرال ارشد نظامی ایران بود، در جریان سفر به عراق در سال ۲۰۲۰ برای دیدار با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر وقت این کشور، در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا ترور شد. این حمله پهپادی باعث ایجاد یک بحران دیپلماتیک بزرگ بین ایالات متحده و ایران و منجر به حملات راکتی تلافی جویانه علیه سایت های نظامی آمریکا در عراق شد و دو کشور تا آستانه جنگ پیش رفتند.
اقتصادنیوز: دادستان کل کشور دستور داد با کمک تمامی دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در کمترین زمان ضمن مسببین و حامیان این جنایت غمانگیز شناسایی و با آنها برخورد قاطع و عبرت آموز صورت گیرد.
این گزارش یادآوری کرده است که شهید سلیمانی «یکی از فرماندهان ارشد ایران بود که پس از رهبر معظم ایران، به عنوان دومین شخصیت قدرتمند ایران شناخته میشد. او فرمانده نیروی قدس - یک لشکر سپاه بود که مسئول عملیات جاسوسی و نظامی در خارج از ایران بود. شهید سلیمانی همچنین مغز متفکر عملیات نظامی ایران در عراق و سوریه محسوب می شد. او همچنین در توسعه "محور مقاومت" تأثیرگذار بود.»
تارنمای شبکه تلویزیونی آیتیوی هم در گزارشی با اشاره به آخرین آمار شهدای کرمان تصریح کرد: این حادثه در بحبوحه تنشهای گستردهتر در خاورمیانه بر سر جنگ [رژیم] اسرائیل علیه حماس در نوار غزه صورت میگیرد.
بر اساس این گزارش، شهید سلیمانی «معمار فعالیتهای نظامی منطقهای ایران بود و به عنوان یک نماد ملی مورد ستایش قرار میگیرد. با این حال او، برای مقامات آمریکایی، نماینده یک دشمن مرگبار در طول جنگ عراق بود، که با بمبهای کنار جادهای باعث کشته و ناقص شدن سربازان آمریکایی شد.»
آیتیوی همچنین همسو با خط خبری سایر رسانههای انگلیس، از بهکار بستن واژه تروریستی برای این حادثه مرگبار خودداری کرد و این طور نوشت: «ایران دشمنان متعددی دارد که میتوانند پشت این حمله باشند، از جمله گروههای تبعیدی، سازمانهای شبهنظامی و بازیگران دولتی».
در همین حال تارنمای روزنامه گاردین در گزارشی به قلم پتریک وینتور دبیر سیاسی این نشریه نوشت: حملات انتحاری در ایران رایج نیست و مشخص نیست که آیا این حمله نتیجه عملیات یک گروه ایرانی بوده است یا به کارگردانی [رژیم] اسرائیل.
این گزارش میافزاید: ایران به تازگی گفته بود گروهی را که توسط موساد، سرویس مخفی دولتی اسرائیل حمایت میشد، ریشه کن کرده است. این درحالیست که ایران بابت کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد خود در سوریه، [رژیم] اسرائیل را تهدید کرده بود.
گاردین یادآور شد: «اسرائیل از گذشته، در ترورهای هدفمند دانشمندان هسته ای فعال در برنامه هسته ای ایران تخصص دارد».
سایر رسانهها و شبکههای تلویزیونی نیز با انتشار گزارشهایی این حادثه تروریستی را به تشدید تنشها در بحبوحه جنگ غزه نسبت دادند.
مقامهای انگلیسی هنوز به این رویداد واکنش نشان ندادهاند. البته الیشا کرنز رئیس کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، گزارش شبکه اسکای را بازنشر و به این عبارت نامفهوم بسنده کرده است: «انفجار در یک قبرستان در ایران».