عوامل اصلی افسردگی چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرفوری، سیده الناز موسوی اظهار کرد: خط اول درمان در افسردگیهای خفیف، درمانهای روانی، اجتماعی و در افسردگیهای متوسط و شدید، ترکیب دارودرمانی و رواندرمانی است.
وی با بیان اینکه سروتونین، هورمونی است که کاهش سطح آن در بدن باعث اختلالهای روانی مانند افسردگی میشود، ادامه داد: دو دسته درمان دارویی برای افسردگی وجود دارد که شامل داروهای بازدارنده بازجذب سروتونین و داروهای بازجذب سروتونین و نوراپینفرین است.
این عضو هیأت علمی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه جلسه اول مشاوره افراد دارای اختلال افسردگی به ایجاد ارتباط با بیمار و آموزش او اختصاص مییابد، بیان کرد: در جلسه دوم فعالسازی بیمار و آشنایی او با ارتباط بین خلق افسرده و عدم فعالیت انجام میشود و ضمن شناسایی فعالیتها و وضع کردن اهداف واقعبینانه برای بیمار، برنامهریزیهای لازم برای انجام فعالیتها انجام میشود.
وی در ادامه به تعریف اختلال اضطراب فراگیر پرداخت و گفت: این اختلال به منزله احساس مستمر اضطراب و نگرانی در اغلب زمانها و موقعیتها درباره موضوعات مختلفی مانند سلامت جسمی، مسائل مالی، خانوادگی و شغلی است.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: اختلالات همراه اختلال اضطراب فراگیر شامل فوبیای اجتماعی و فوبیای خاص، افسردگی، سندرم روده تحریکپذیر و اختلال شخصیت (اجتنابی و وابسته) است.
این عضو هیأت علمی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه اختلال اضطراب فراگیر با رواندرمانی و دارودرمانی قابل درمان است، اظهار کرد: جلسه اول مشاوره با این بیماران به ارزیابی و آموزش روانشناختی و جلسه دوم به آموزش آرامسازی شامل آموزش تمرینهای تنفسی و آموزش آرمیدگی عضلانی اختصاص مییابد.
وی اختلال پانیک را نوع دیگری از اختلالهای روانی دانست و گفت: در این اختلال، حملهای پانیک بهصورت خود به خود و غیرمنتظره رخ میدهد و باعث ترس و وحشت زیاد در فرد میشود.
مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: اهداف اولین جلسه مشاوره با افراد دارای اختلال پانیک شامل برقراری ارتباط درمانی، گرفتن شرح حال از بیمار و آموزش روانشناختی و اهداف دومین جلسه شامل آشنایی با نقش عوامل فیزیولوژیک در تشدید پانیک، یادگیری آرامسازی و یادگیری بازآموزی تنفس است.