ادامه حواشی ساخت مسجد پارک قیطریه/چمران آب پاکی را روی دست مخالفان ریخت
به گزارش اقتصادنیوز، مدیریت شهری تهران، سال 1402 را با یک چالش بزرگ به اتمام رساند اما این چالش در سال جدید دست از سر شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران بر نداشت. ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران، تعداد زیادی از شهروندان به خصوص دوستداران محیط زیست را نگران کرد.
مشاهدات عینی خبرنگار اقتصادنیوز از پارک قیطریه نیز نشان می دهد تعدادی از درخت های نسبتا جوان پارک قیطریه با رنگ سفید از دیگر درختان متمایز شده اند.
درختی قطع نمی شود
با این حال بر اساس پیگیری رسانه ها، در طرح اولیه قرار به جابهجایی چهار اصله درخت بود که پس از بازدید شهردار تهران و دستور وی مبنی بر عدم جابهجایی این درختان، نقشه ساخت مسجد تغییر کرد.
علیمحمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران اعلام کرده است «در نقشه جدید هیچ درختی حتی جابهجا هم نخواهد شد. اساساً احداث مسجد هیچ تزاحمی برای هیچکدام از درختان پارک ایجاد نخواهد کرد.»
اقتصادنیوز: پیگیری رسانهها حاکی از آن است که بانی ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران هم مشخص شده است.
مسجد پارک قیطریه جانمایی شد
وی به این نکته اشاره کرده است که معیار برای ساخت مساجد در شهر تهران فاصله زمینی ۵۰۰ متر با مسجد پیرامونی است. این در حالی است که این نقطه که انتخاب شده است بیش از یک کیلومتر با نزدیکترین مسجد اطرافش فاصله دارد.
چمران آب پاکی را روی دست مخالفان ریخت
مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران امروز در جلسه شورای شهر با تاکید بر اینکه به طور قطع مسجدی در بوستان قیطریه ساخته می شود، گفت: ساخت مسجد در بوستان ها اتفاق جدیدی نیست و یکی از افتخارات دوره شهرداری کرباسچی هم، احداث مسجد در بوستان بود.
چمران با بیان اینکه طراحیهای صورت گرفته را میبینیم و باید تایید شود، گفت: «اما قطعا مسجد کوچک زیبایی در بوستان قیطریه ساخته خواهد شد و حرف آخر ما این است که حتی یک درخت نیز قطع نخواهد شد؛ نماینده وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هم حضور خواهد داشت و هیچ مشکلی نخواهد بود. درختی قطع نمی شود و مشکلی برای ورزش مردم هم پیش نخواهد آمد.
وی یادآور شد: بی تردید مردم نیز استقبال خواهند کرد که به جای یک فضای بی استفاده و زمین بایر، مسجد ساخته شود.
تعداد مسجدهای اطراف پارک قیطریه
طبق آنچه از نقشه مساجد موجود در شهر تهران در برخی رسانهها منتشر شده است، در فاصله حداکثر یک کیلومتری پارک قیطریه، دستکم پنج مسجد شامل «مسجد نور» در فاصله ۵۰۰ متری بوستان، «مسجد مفتخر» در فاصله ۵۰۰ متری بوستان، «مسجد قائم» در فاصله ۷۰۰ متری بوستان، «مسجد صاحبالامر» در فاصله یک کیلومتری بوستان و «مسجد جعفری» در فاصله یک کیلومتری بوستان واقع شدهاند.
هزینه مسجد پارک قیطریه را چه کسی تقبل کرده است؟
محمد آقامیری، عضو و رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرگزاری ایلنا اعلام کرده است: «وجود مسجد در یک بوستان، از جمله سرانههای خدماتی پارکها و بوستانها محسوب میشود و همانطور که هر بوستانی به زمین بازی کودکان و… نیاز دارد، قطعا یک بوستان فرامنطقهای مثل پارک قیطریه، به مسجد هم نیاز دارد.»
وی گفته است: «هر چند همین حالا داخل بوستان مد نظر یک نمازخانه وجود دارد، اما مردم محله ضرورت دیدهاند در این پارک یک مسجد احداث کنند، البته ممکن است که برخی اهالی محله با این نظر مخالف باشند، اما یک خیّر هزینه ساخت این مسجد را قبول کرده است.»
قیطریه محوطه باستانی مهمی است و مرحوم کامبخش فرد وقتی آنجا را کاوش کرد گفت که «۳۵۰ گور را کشف کرده است و هنوز آثار زیادی آنجا هست که باید کاوش شود.»
در این زمینه، محسن سعادتی معاون میراث فرهنگی استان تهران از «حضور نیروهای یگان حفاظت در محوطه پارک قیطریه و حذف حصارهایی که به تازگی برای ساخت مسجد در پارک نصب شده بود خبر داد.»