بیماری پشه آدئوس به ایران رسید/ بیماری تب دنگی دو قربانی گرفت؟
به گزارش اقتصادنیوز، طی چند روز اخیر ۲ مورد فوتی ناشی از تب دانگی در استان فارس ثبت شده است. عباس رضاییانزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این خبر گفته است: «یک نفر از آنها در امارات درگذشته و جنازهاش برای خاکسپاری به فارس انتقال داده شده و فوت شده دیگر خانمی ۸۳ ساله است که همزمان از چند بیماری زمینهای دیگر نیز رنج میبرده است.»
بیماری تب دانگ با نامهای دیگری مانند «تب دنگی» و «تب استخوان شکن» شناخته میشود و عامل انتشار آن پشه آئدس است، این بیماری به طور معمول در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان رخ میدهد و باعث تب شدید و علائم شبیه آنفلوانزا میشود، اما در موارد شدیدتر میتواند خطرناکتر باشد و زندگی فرد را تهدید کند. در کشور ما برای اولین بار پشه عامل تب دانگ سال 1395 در استان هرمزگان شناسایی شد و تاکنون نیز تنها حدود 75 نفر به آن مبتلا شدند، پیش از این مشاهده این پشه به همان استان و بخشهای بندرعباس، جزیره هرمز، سیریک و بندر کنگ محدود بوده است.
تب دنگی یا استخوان شکن چیست؟
بیماری دانگ توسط پشهها انتشار پیدا میکند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش میزند، ویروس وارد بدن پشه میشود، سپس هنگامیکه پشه آلوده فرد دیگری را نیش میزند، ویروس وارد جریان خون آن فرد میشود. چهار نوع ویروس مولد بیماری دانگ هستند که باعث تب دانگ میشوند که تمام آنها توسط گونهای از پشهها معروف به آئدس منتشر میشوند، این ویروسها بین ۱۰۰ تا ۸۰۰ سال پیش از میمونها به انسان رسیدند.این ویروس از آفریقا نشئت گرفته است و با این حال امروزه در مناطق گرمسیری در سراسر جهان، به ویژه در نواحی پر جمعیت انسانی یافت میشود.
پس از اینکه فرد از بیماری دانگ بهبود پیدا کرد نسبت به آن نوع ویروس دارای ایمنی میشود، اما به سه نوع دیگر از ویروسهای مولد بیماری دانگ ایمن نخواهد شد.
علائم بیماری تب دانگ چیست؟
به طور معمول چهار تا هفت روز پس از اینکه افراد توسط یک پشه آلوده شدند، علائم آغاز میشود و تا 10 روز ادامه دارد.علایم این بیماری شامل بروز تب بالای ۴۰، سردردهای شدید، درد پشت چشم، درد شدید مفصل و عضله، خستگی، استفراغ، بثورات پوستی، خونریزی خفیف بینی و لثه، کاهش پلاکت خون، لکههای خونی زیر پوست، نبض ضعیف و افت فشار خون است.
توصیه می شود اگر علائمی مانند درد شدید شکمی، استفراغ مکرر، خونریزی از لثه یا بینی، وجود خون در ادرار، مدفوع یا استفراغ، خونریزی زیرپوستی که ممکن است مانند کبود شدن به نظر برسد، تنفس دشوار یا سریع، پوست سرد یا مرطوب، شوک، خستگی، تحریکپذیری یا بیحوصلگی را تجربه کردید به پزشک مراجعه کنید، چراکه فرم شدید ابتلاء به تب دانگ میتواند به ریهها، کبد یا قلب آسیب برساند.، فشارخون نیز میتواند افزایش یابد و باعث شوک و در بعضی موارد مرگ در فرد مبتلای به این بیماری شود.