هندزفری استفاده میکنید؟/ منتظر کاهش شنوایی باشید
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه همشهری نوشت: در زندگیهای شهری امروزی، عوامل زیادی برای آسیبرسانی به شنوایی ما و دچار شدن به اختلال شنوایی و پیرگوشی وجود دارند. در این باره بیشتر بدانیم.
بدشانسی چشمآبیها
چشمآبیها بیشتر در معرض ترومای صوتی و ابتلا به این عارضهاند؛ مثلا آمار این عارضه در اروپا خیلی بیشتر و گفته میشود که عاملش ژنتیک است، اما هنوز علت دقیق آن شناخته نشده است.
فعالیتهای آسیبرسان برای گوش
استفاده طولانی از هندزفری
نشستن کنار بلندگو و اسپیکر
حضور در محیطهای پرسروصدا
داشتن مشاغل پرصدا مثل تراشکاری، فرزکاری و...
بازیهای پرسروصدای چهارشنبهسوری
صدای بلند باندها در تالارها
سکونت در محلههای پرسروصدا، از جمله نزدیکی فرودگاهها
ابراهیم رزمپا، متخصص گوش و حلق و بینی در این باره گفت: بیماران زیادی در گروه سنی نوجوانان با اختلالات شنوایی ازجمله وزوز گوش به ما مراجعه میکنند و خیلی از آنها از مشکل افت شنوایی خود خبر ندارند. افت شنوایی در نوجوانان، بیشتر عامل بیرونی دارد و بهدلیل استفاده مداوم از هندزفری و هدفون رخ میدهد.
او افزود: اگر میزان و شدت صدا 100دسیبل باشد، فقط 2ساعت در معرض صدا بودن میتواند به گوش آسیب برساند و اگر به 115دسیبل برسد، تماس 15دقیقهای و کمتر هم میتواند آسیبزا باشد. اولین علامت عارضه کاهش شنوایی وزوز گوش است که بیشتر مراجعین ما معمولا با این عارضه مراجعه میکنند. متأسفانه عارضه ناشی از ترومای صوتی هیچ درمانی ندارد. نه داروی خاصی دارد و نه جراحی. فقط باید پیشگیری کرد. مهمترین ترومای صوتی هم در حال حاضر همین استفاده از هدفون و هندزفری است.
رزم پا افزود: میزان آسیبهای هندزفریها و هدفونها با هم متفاوت است، چون قدرت این ابزارها با هم فرق دارد. بعضی از هندزفریها صدا را مستقیما به کانال گوش هدایت میکنند و طبعا خطرناکترند. درضمن همین هندزفریها اگر درست استفاده شوند، مشکلی ایجاد نمیکنند. بیشتر افرادی که با مشکل شنوایی ناشی از استفاده نادرست از هندزفری به ما مراجعه میکنند، کمتر از 40سال دارند و اکثرا هم در سن نوجوانی هستند. البته بعضی از مراجعین نیز مشکلات شغلیدارند.