شورای عالی آموزش و پرورش تصمیم‌گیرنده مصوبه کنکور شد/ نحوه تاثیر سوابق تحصیلی پایه‌های 11 و 12

کدخبر: ۷۰۲۶۹۶
اقتصادنیوز: مصوبه جنجالی کنکور که این روزها محور بحث رسانه‌ها شده و واکنش مجلسی‌ها را به نیز به دنبال داشت، با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد فاز جدیدی شد.
شورای عالی آموزش و پرورش تصمیم‌گیرنده مصوبه کنکور شد/ نحوه تاثیر سوابق تحصیلی پایه‌های 11 و 12
به گزارش اقتصادنیوز، جلسه 913 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور روسای قوای قضاییه و مقننه در محل ریاست جمهوری عصر  روز گذشته برگزار شد. پس از پایان این جلسه، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه این شورا از تصویب آیین‌نامه ستاد سلامت و انتخاب چهار عضو جدید برای شورای سلامت خبر داد.

نحوه تاثیر سوابق تحصیلی پایه های 11 و 12

وی همچنین درباره تأثیر قطعی سوابق تحصیلی پایه یازدهم و دوازدهم در کنکور گفت: در این جلسه، مصوبه هفته گذشته شورای عالی مبنی بر تأثیر قطعی سوابق تحصیلی پایه‌های تحصیلی یازدهم و دوازدهم تا ۶۰ درصد دوباره مطرح و مورد تأیید اعضا قرار گرفت. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: البته برخی جزئیات این مصوبه، مانند وضعیت داوطلبانی که قبل از سال ۱۴۰۳ فارغ‌التحصیل شده‌اند، اعتبار یک یا دو ساله کنکور و میزان تأثیر دروس عمومی و تخصصی، به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد؛ بنابراین این جزئیات در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار نمی گیرد.

یک تصمیم دیگر برای کنکوری ها 

به گزارش اقتصادنیوز، خسروپناه همچنین امروز در مورد بازنگری سهمیه‌های کنکور به مهر گفت: پیشنهاد اصلی که رئیس جمهور در مورد این موضوع دادند این بود در وزارت علوم یک کار کارشناسی به صورت جامع انجام شود و کل سهمیه‌بندی‌ها (نه فقط سهمیه استان‌ها) مورد بررسی قرار گیرند. 

وی با تاکید بر این‌که بخش قابل توجهی از سهمیه‌بندی‌ها مصوبه مجلس است، ادامه داد: بخشی از سهمیه‌ها نیز مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد که البته شورا نمی‌تواند مصوبه مجلس را لغو کند. ولی طرح سهمیه‌بندی‌ها بر اساس عدالت آموزشی طراحی می‌شود و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح می‌شود. وقتی به جمع‌بندی نهایی رسیدیم اگر مجلس همراهی کرد، سهمیه‌بندی عادلانه خواهیم داشت.

پایان مهلت 3 ماهه ای که مسعود پزشکیان داد 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور فرصت سه ماهه‌ای برای بازنگری سهمیه‌بندی داده بود و الان فرصت سه ماهه به پایان رسیده است، گفت: فکر می‌کنم با همتی که وزیر علوم داشت، این طرح دوره پایانی خود را می‌گذراند و به شورا ارائه خواهد شد. 

خسروپناه در پاسخ به این سوال که رویکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازنگری سهمیه‌ها چیست؟ گفت: به دلیل این‌که شورا هنوز در این مسئله ورود نکرده، نمی‌توانم موضوعی را به شورا نسبت دهم ولی این دغدغه مهم است. قطعاً با این موضوع مخالفیم که افرادی به دانشگاه وارد شوند که نتوانند رشته پزشکی را به خوبی طی کنند و یک پزشک ناتوان و بی‌کیفیت وارد کشور شود.

مسعود پزشکیان اوایل مهر ماه سال جاری، ماده واحده بازنگری و اصلاح سهمیه‌های کنکور را ابلاغ و برای آن یک ضرب‌الاجل سه ماهه تعیین کرد. بر اساس این دستور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است حداکثر ظرف مدت سه ماه با همکاری سازمان سنجش، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اقدام به بازنگری سهمیه‌های کنکور کند و آن را برای اجرا در سال ۱۴۰۵ به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهد.

واکنش کمیسیون آموزش به تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش اقتصادنیوز، روز گذشته فرشاد ابراهیم‌پور نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در نشست خبری در محل مجلس درباره موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری که دوم بهمن ماه در جلسه 912 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود، گفت: با احترامی که ما برای جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی قائلیم، باورمان این است که ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع اجرایی کنکور که قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را دارد، برخلاف قانون مجلس است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: مجلس، قانون سنجش و پذیرش دانشجو را تصویب کرد اما مقرره شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور در موارد متعددی با قانون مجلس در مغایرت است؛ از جمله اینکه برگزاری کنکور 2 بار در سال آمده و تاثیر قطعی معدل را به میزان ۶۰ درصد در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در نظر گرفتند. اصرار مجلس این است که باید مصوبه مجلس در این زمینه اجرایی شود.

ابراهیم‌پور اظهار کرد: آخرین نظر کمیسیون آموزش مجلس در این زمینه این بود که در پایه دهم تاثیر قطعی معدل را نداشته باشیم، در پایه یازدهم تاثیر مثبت معدل را داشته باشیم و تاثیر معدل پایه دوازدهم حداکثر ۴۰ درصد باشد.

وی گفت: موسسات کنکور پیش از این در بحث کنکور تک مرحله‌ای ورود داشتند، اما امروز متاسفانه به پایه‌های پایین‌تر و فعالیت آنان گسترش یافته است. همچنین اعمال مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر به نفع متقاضیان کنکور پردرآمد کشور بود تا افرادی که در مناطق کم برخوردار هستند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مجلس شورای اسلامی چه برنامه‌ای دارد که مصوبه مجلس درباره کنکور اجرایی شود، گفت: مجلس هیچ‌گاه در این زمینه سکوت نکرده و ریاست مجلس نیز در جلسه پیشین از مصوبه مجلس دفاع کرد. در صورتی که وزارت علوم از قانون مجلس‌ درباره کنکور و میزان تاثیر قطعی معدل تمکین نکند، از ابزارهای قانونی و نظارتی خود استفاده خواهیم کرد.
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید